| Vesti | Softver | Google pokazuje promocionalni Android 3.0 video
Softver

Google pokazuje promocionalni Android 3.0 video

google

Google-ova sledeća verzija mobilnog operativnog sistema, Android 3.0 (kodni naziv Honeycomb), dobila je promocionalni video koji je izbacio sam gigant. Video koji pokazuje ovaj OS pravljen za tablete okačen je na Android Developers nalogu, ali ubrzo je nalog zaključan kao privatni. Srećom neko je ugrabio video i ubrzo je okačen na više internet strana, tako da bez obzira da li je Google želeo da objavi ovaj video ili ne, on je uveliko dostupan već svima.

 

Verzija 3.0 bi navodno trebala da bude ogroman napredak za tablet-e, a neki čak tvrde da će biti dostupan samo za njih, tj. da pametni telefoni neće biti podržani. Txt koji se može videti ranije u video-u „U potpunosti za tablet“ izgleda da potvrđuje ove glasine. Pored eskluzivnosti samo za tablet-e, video pokazuje i sam korisnički interfejs, browser, e-books, optimizovani Gmail, redizajnirani YouTube, Google Talk, kao i Google Maps, a nekako više ne izgleda ni kao Android na koji smo svi navikli.

 


Android za tablet-e će svakako početi sa Honeycomb-om, ali ono što nas je najviše zainteresovalo je šta ovo ustvari znači za celu mobilnu industriju. Ako je Android 2.X za mobilne telefone, a Android 3.X za tablet-e, da li će Android 4.x podržavati oba?

Google će svakako morati da nam odgovori na ova pitanja…

 

Izvor : techspot

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar