Quantcast

če

16

jun

2016

Futuremark predstavio Stress test Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark stress testAko često koristite 3DMark verovatno ste pre neki dan primetili novi update. Novi update za 3DMark je doneo stress test.

Naime, gotovo dve trećine korisnika 3DMark koriste kao test stabilnosti konfiguracije posle overkloka, a nemali broj korisnika ga koristi kako bi testirala sposobnosti sistema hlađenja. Iz tog razloga dodavanje stress testa u aplikaciji se činila kao dobra ideja, koja je realizovana poslednjim update-om.

Tako će sada korisnik lakše moći da proveri stabilnost sistema, ili mogućnosti hlađenja uz 3DMark stress test. Ovaj test je idealan za korišćenje na novim konfiguracijama, posle upgrade-a ili overkloka grafičke karte.

 

3DMark stress test 1

 

3DMark omogućava četiri nivoa stress testiranja baziranih na Sky Diver, Fire Strike, Fire Strike Extreme, kao i Fire Strike Ultra benchmarku. U Advanced verziji stress test se vrti 20 puta što traje oko 10 minuta, što će u većini slučajeva biti dovoljno da se oktrije nestabilnost. Professional verzija nema ovo ogranićenje te korisnik može da bira broj prelaska od 2 do 5000.

Stress test na kraju daje skor u procentima (Frame Rate Stability skor) i potrebno je da se ostvari skor od minimum 97% kako bi test prošao. Sve manje ukazuje na opadanje FPS-a zbog velikog porasta temperature koje ukazuje da sistem hlađenja nije dorastao zadatku.

 

Izvor: Futuremark

 

Komentarišite na forumu...