| Vesti | Softver | Futuremark PCMark odabran kao reper performansi za nabavku
Softver

Futuremark PCMark odabran kao reper performansi za nabavku

Futuremark PCMark evropska komisija

…računara u EU, Brazilu, Francuskoj i Severnoj Irskoj

 

Kompanija Futuremark, koja se bavi izradom softvera za analizu performansi računara, je objavila da je njihov PC Mark softver odabran od strane generalnog direktorijata Evropske komisije za informatiku (DIGIT) za obračun minimalne specifikacije 100000 PC računara koji će biti nabavljeni za potrebe EU i njihovih mnogobrojnih organizacija.

PC Mark rezultati su takođe učestvovali prilikom procene performansi računara koji su nabavljani preko tendera za vladu Franscuske, Severne Irske i Brazila.

Kao što je većina korisnika upoznata, PC Mark je poznat alat za procenu performansi računara, bilo da se oni koriste u kući ili za posao. Preko PC Marka je moguće i poređenje performansi Windows baziranih PC desktop računara, laptopova, netbukova i tableta.

DIGIT je odredio minimalne performanse računara za 87100 PC-a generalne namene, kao i 15900 računara specifične namene, i sve to preko PC Mark rezultata. Francuska vlada već koristi PC Mark skorove za tendere za nabavku oko 60000 računara. Slična situacija važi i za Severnu Irsku, gde NICS nabavlja preko 20000 PC računara i laptopova bazirajući performanse upravo preko PC Mark softvera. Ovo važi i za Brazil gde se preko PC Mark analize performansi nabavlja 61000 PC računara i 13000 laptopova.

Na sve ovo Oliver Baltuch, predsednik Futuremarka je izjavio: „Organizacije koje nabavljaju računare u velikim količinama trebalo bi da znaju na koji način će dobiti najviše za svoj novac. Ušteda od jedan dolar po računaru može kasnije biti vredna više desetina hiljada dolara. Upravo iz ovih razloga organizacije su odabrale Futuremark softver za analizu performansi, jer su oni poznati po svojoj neutralnosti, nazavisnosti i jednostavnošću upotrebe, što su sve vrednosti posebno važne za javna tela i agencije“.

 

Izvor: Futuremark

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar