| Vesti | Softver | Futuremark najavio VRMark
Softver

Futuremark najavio VRMark

VRMark

Svesni smo sve veće popularnosti VR sistema, a toga su svesni i u kompaniji Futuremark. Iz tog razloga su krenuli sa razvojem alata koji će korisnicima pružiti uvid koliko je VR sistem koji poseduju dobar u vidu benchmark aplikacije sa jednostavnim nazivom – VRMark.

VRMark bvi trebalo da izmeri performanse VR sistema, njegovu latenciju, tačnost prikaza što sve utiče na kvalitet virtuelne realnosti.

Mnogi analitilčari očekuju da će VR sisteme koristiti 10,8 miliona korisnika do kraja 2016. godine što je sasvim dovoljan razlog za jedan test koji bi mogao međusobno uporediti različite VR sisteme.

VRMark će biti dizajniran prvenstveno za proizvođače, IT novinare, kao i analitičare i testiraće kompletan VR sistem krenuvši od slika i video materijala, pa sve do video igara i simulacija.

 

VRMark 1

 

Da bi VRMark bio što realniji pokazatelj performansi Futuremark je sa UL-om pokrenuo BDP program, koji će BDP korisnicima dati uvid u VRMark razvoj i time ih upoznati sa načinom funkcionisanja kako bi se mogli uveriti da li njihov VR sistem funkcioniše kako bi trebalo i uklonili eventualne nedostatke u samoj aplikaciji ili VR sistemu.

Kao što je već navedeno visok i stabilan FPS je imperativ za dobro VR iskustvo, ali je važna i odzivnost tj. da kašnjenja u sistemu budu što manja što može pozitivno uticati na sindrom „morske bolesti“.

 

Izvor: Futuremark

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar