| Vesti | Softver | Futuremark najavio PC Mark 8
Softver

Futuremark najavio PC Mark 8

pcmark8

Kompanija Futuremark, poznata po svojim benchmark alatima kao što su 3D Mark i PC Mark, je najavila novu veziju svog popularnog testa – PC Marka. Nova verzija će kratko i jasno nositi ime PC Mark 8 i naslediće prethodnu verziju sa brojem 7.

Nova verzija PC Marka će biti kompatibilna sa novim verzijama Windowsa 7 i 8 i doneće izmenjenu bateriju testova u odnosu na prethodnike.

 

 

Tako će sada PC Mark 8 imati battery life test, koji će omogućiti pregled korišćenja baterije u svakom od testova, a biće moguće napraviti benchmark loop koji će isprazniti bateriju radi dobijanja što preciznijih rezultata.

 

battery test

 

Novi PC Mark će dobiti i nove testove koji će simulirati tipično korišćenje računara u kućnim, kao i poslovnim primenama. Testovi će se sastojati iz simulacije surfovanja webom, obradom slika i video materijala, video chatom i igranjem igara.

 

pc bench

 

Novi PC Mark će sadržati i testove koji će moći da iskoriste sve prednosti novih SSD-ova, kao i hard diskova radi davanja što preciznijih informacija o performansama istih.

 

app test

 

Baterija će sadržati i testove koji će simulirati ponašanje u popularnim Adobeovim, kao i Microsoft paketima.

 

Pored besplatne Basic varijante, postojaće i Advanced, kao i Professional verzija testa namenjenih entuzijastima, novinarima, kao i proizvođaćima hardvera za PC.

 

Izvor: Futuremark

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar