| Vesti | Softver | CNN i Nokia najavljuju planove za međunarodno partnerstvo
Softver

CNN i Nokia najavljuju planove za međunarodno partnerstvo

nokia

Kompanije CNN i Nokia su objavile početak međunarodne saradnje. Po tom dogovoru, Nokia postaje ključni partner kompanije CNN kada je reč o bogatom sadržaju mapa. Kroz ovu saradnju objedinjuje se snaga kompanija u prikupljanju vesti, generisanju sadržaja od strane korisnika, tehnologije mapiranja, kao i pružanja usluga baziranih na lokaciji. Saradnja je otpočela upotrebom Nokia 3D mapa na CNN platformama tokom nedavnog prenosa Britanskog kraljevskog venčanja.

 

nokia_and_cnn

 

„Ovo saradnja je veoma prirodna, s obzirom da obe kompanije dele istu filozofiju spajanja ljudi bez obzira na granice, kroz kombinaciju servisa vesti i visoko sofisticirane tehnologije“ izjavio je Tony Maddox, generalni direktor CNN International. „Međunarodne dimenzije poslovanja obe kompanije čine ovu saradnju naročito uzbudljivom“.

 

„Nokia i CNN dele isto mišljenje da su vesti sada mobilnije, moćnije i kao osnovno demokratsko pravo trebaju odmah biti dostupne ljudima širom sveta“ rekao je Jerri DeVard, direktor marketinga u kompaniji Nokia. „Počastvovani smo time što se CNN odlučio na korišćenje inovativne maping tehnologije kompanije Nokia za svoju međunarodnu platformu vesti, ali i uzbuđeni što, kroz saradnju sa CNN-om imamo šansu da obezbedimo novi servis vesti korisnicima Nokia telefona“.

 

Ova saradnja uključuje i CNN aplikaciju za Nokia telefone koja pružaju mobilni pristup stranicama kao što su CNN World, Business, Sport, Entertainment i Technology, kao i prenosu video materijala uživo. Aplikacije omogućuju korisnicima da razmenjuju CNN vesti putem društvenih kanala i da učestvuju u procesu izveštavanja sa direktnim pristupom CNN-ovom servisu, iReport. CNN App for Nokia aplikacija je dostupna preko Ovi Store servisa.

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar