| Vesti | Softver | CityVille najpopularnija igra na svetu
Softver

CityVille najpopularnija igra na svetu

www

Nova Zynga igra, CityVille, je postavila rekorde. Ova igra je postala najpopularnija igra za samo 22 dana?! Za tako kratki period CityVille je uspeo da premaši do sada neprikosnovenu igru FarmVille. Igra je predstavljena 2.12.2010. godine, a broj pristalica ove igre je u neverovatno kratkom vremenskom periodu uspeo da nadmaši FarmVille i ostvari prosek od 61,67 miliona korisnika za mesec dana.

CityVille_2

CityVille_1

Ako je verovati AppData statistikama FarmVille ima mesečni prosek od 56,85 miliona korisnika, pa je tim uspeh CityVille-a još veći! Naravno, sve prethodne igre koje je napravila Zynga su itekako zaslužne za uspeh novog izdanka. Jednostavno rečeno, ceo svet je pohrlio da vidi novu igru, a vodeći se logikom da što pre krenu da je igraju imaju veće šanse za bolje napredovanje u istoj, sasvim logičan splet svega na kraju.

CityVille_3

CityVille_4

Ipak treba napomenuti da kompanija Zynga poseduje oko 261 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou, ako se saberu sve igre koje ima u ponudi. Kao i svaka druga Zynga igra CityVille je besplatan, ali se neke stvari unutar same igre plaćaju pravim novcem ako želite da kroz istu brže napredujete. Čuli ste za Electronic Arts? Naravno da jeste! Reći ćemo vam samo da Zynga pravi više novca od njih godišnje. Pre dva meseca ova kompanija je procenjena na vrednost od 5,51 milijardu američkih dolara! DA! Zvuči sablasno kada se izgovori ta cifra…

 

Izvor :Techspot

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar