| Vesti | Softver | Novi standard u gaming-u!
Softver

Novi standard u gaming-u!

ar-drone

Ako ste jedna od onih osoba koja nema problema sa novcem, a u vama još uvek „igra dete“, onda ćete sa sledećim proizvodom kompanije Parrot biti oduševljeni! Šta dobijete kada ukrsite Apple iPhone, bežični mini helikopter sa WiFi mrežom i kamere? Dobijete batine! Šalu na stranu, pravi odgovor je: AR Drone. Kompanija Parrot je umiksovala navedene stvari i stvorila jedan do sada ne viđen način igranja koji kobinuje elemente stvarnosti i grafičkog okruženja.

 

Vaš iPhone će biti zadužen za kontrolisanje posebno dizajniranog helihoptera putem bežične mreže, dok će kamere iz helikoptera beležiti sliku koju vide, a onda slati taj signal nazad na vaš iPhone i kombinovati datu sliku sa grafičkim okruženjem.

 

 

18_ar-drone

 

Neke igre koje razvija Parrot će koristiti i GPS iz vašeg iPhone-a da bi se tačno utvrdila vaša lokacija. Zvuči kao neka igra iz budućnosti ili naučno-fantastičnih filmova, ali realnost je da sve ovo možete kupiti danas za nekih 1600 dolara, koliko bi vas koštala licenca za po jedan AR Drone sa opremom i po jedan iPod Touch. Rekli smo iPhone, a sad iPod Touch? Izgleda da Parrot usko sarađuje sa Apple-om jer je AR Drone moguće pokrenuti i na iPad-u. Uostalom, pogledajte video materijal i biće vam jasno o kakvom je konceptu reč.

 

Na pitanje, šta PCAXE redakcija misli o ovom novom konceptu igranja, odgovor je, FE-NO-ME-NA-LNO!

Izvor :Parrot

Komentarišite na forumu

 

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar