| Vesti | Softver | AMD predstavlja Crimson ReLive
Softver

AMD predstavlja Crimson ReLive

AMD Crimson Relive

Danas je AMD izbacio veliki update za svoje grafičke karte tj. AMD Radeon softver je dobio dosta novih funkcionalnosti i poboljšanja tako da se sada naziva AMD Radeon Crimson ReLive edition.

AMD Radeon Crimson ReLive edition je doneo dugoočekivanu alternativu Nvidia ShadowPlay-u u vidu Radeon ReLive, a tu su i Radeon Chill, AMD Liquid VR, poboljšan Freesync, kao i bolju stabilnost za profesionalnu upotrebu.

Sa Radeon ReLive tehnologijom gejmeri mogu da lako snimaju ili streamuju svoj gameplay. Uticaj na performanse je mnogo manji nego u slučaju eksternih softvera za snimanje i streaming što će biti od koristi onim korisnicima koji žele visok FPS dok se igraju tj. da im snimanje ne utiče na uživanje u igri. Radeon ReLive poseduje podešavanja kvaliteta, tako da i oni korisnici sa slabijim konfiguracijama mogu snimati svoj gameplay bez bojazni da će im to učiniti igru neigrivom.

Radeon Chill je tehnologija dinamički reguliše FPS u zavisnosti od brzine kretanja miša. Na ovaj način se postiže manja potrošnja, kao i zagrevanje, a prema tvrdnjama iz AMD-a nema negativnog uticaja na sam gameplay.

 
AMD Crimson Relive 1 T

 

Novi drajveri donose i pobošljanja na VR polju sa AMD LiquidVR tehnologijom, a poboljšani FreeSync će omogućiti fluidnije igranje uz odgovarajući hardver. Uz to novi ReLive drajveri će se duže testirati kako bi bili što stabilniji.

Ovim drajverom nisu obuhvaćeni samo gejmeri, već i profesionalni korisnici, jer postoji i Pro ReLive koji omogućava snimanje CAD aplikacija, prezentacija radi edukacije isl. Tu su takođe detaljna podešavanja, a snimanje je moguće do 4K rezolucije. Radeon ProRender, Linux drajver koji sada podržava AMD GPU-PRO hibridni drajver, Radeon Loom isl pokazuju da se AMD ozbiljno posvetio novim drajverima.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar