| Vesti | Softver | AMD poziva softverske programere na saradnju u otvorenim standardima
Softver

AMD poziva softverske programere na saradnju u otvorenim standardima

amd

SANIVEJL, Kalifornija. -14. Decembar, 2010. – Danas je AMD-ov konferencijski odbor Fusion Programerskog Samita izdao poziv za prezentaciju predloga softverskim programerskim liderima u heterogenom i GPU računarstvu. Inauguracioni AMD Fusion Programerski Samit (AFDS) će biti održan od 13. do 16. juna, 2011. u Bellevue, Washington. Prezentacijski predlozi moraju biti podneti do 4. februara, 2011. i svi predlozi će biti pregledani od strane konferencijskog odbora sačinjenog od strane istraživača, akademista i samih programera u ovoj oblasti. Odabrani kandidati će biti obavešteni do 16. marta 2011.

 

 

AFDS će okupiti programere, akademiste i nove inovatore koji rade na razvoju softvera sledeće generacije. Samit će softverskim programerima pružiti priliku da saznaju više o tehnologiji Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU) i metodologijama programiranja korišćenjem industrijski-standardnih aplikacijskih programerskih interfejsa (API-ja) poput OpenCLTM, OpenGLTM i Microsoft DirectCompute. Tokom AMD Fusion Programerskog Samita, učesnici će imati priliku da prisustvuju predavanjima i praktičnim laboratorijama kako bi saznali više o APU sposobnostima i kako bi proširili njihova znanja o naprednom programiranju paralelnih procesa.

 

Poziv za Prezentacijske predloge

AMD poziva pionire u programiranju softvera sledeće generacije i rapidno rastućeg polja heterogenog računarstva da podele njihov rad i istraživačke nalaze u formi prezentacija baziranih na najnovijim tehničkim dokumentima ili izveštajima. Izlagači će imati priliku da predstave nove metodologije i paradigme, da pridobiju podršku za industrijske standarde i da se povežu sa drugim programerima, inovatorima i akademistima koji će pomoći u definisanju toka razvoja ove tehnologije. Izlagačima će biti obezbeđeno besplatno učešće na konferenciji, tri noći plaćenog hotelskog smeštaja, i poziv na VIP Izlagački događaj. Teme za prezentaciske predloge su:

 

  • Multimedia

  • Upravljanje dadržajima

  • Korisnički interfejs

  • Veb

  • Bezbednost

  • Serveri i datacentri

  • Visoko Performansno računarstvo

  • Programerski modeli

  • Alati

 

AMD Fusion APU je jedinstvena i idealna razvojna platforma bazirana na industrijski-standardnim API-ima i programskim jezicima. Ista kombinuje sekvencijalni stil programiranja najrasprostranjenije procesorske tehnologie, x86 arhitekture, sa paralelnim programiranjem na GPU arhiekturi. Od APU-ova se očekuje da će korisnicima omogućiti da dožive stvari koje ranije nisu bile moguće u okviru PC oblika proizvodnje, uključujući i superiorne Internet, video i igračka iskustva.

Očekuje se da će roadmap za AMD Fusion familiju doneti industrijski-vodeću snagu paralelnog računarstva u 2011. i da će nastaviti liderstvo sa sve većim performansama narednih generacija. AMD danas nudi više teraflopsa računarske snage u svojoj familiji diskretnih GPU-ova.

AMD takođe namerava da, tokom 2011. tržištu ponudi svoje serverske procesore naredne-generacije, kodnog imena „Bulldozer“. Ponudom i do 16-jezgara po procesoru, Bulldozer će proizvođačima pružiti računarsku platformu sposobnu za izgradnju velikih klastera, uključujući i veb-bazirana transakciona okruženja Internet računarstva i računarski visoko-zahtevnih klastera.

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar