| Vesti | Softver | AMD najavljuje Radeon Software Crimson Edition
Softver

AMD najavljuje Radeon Software Crimson Edition

AMD Radeon Software

Pre oko šest nedelja, AMD je objavio formiranje nove organizacione jedinice koja stavlja fokus na vertikalnu integraciju svih stvari vezanih za grafiku. Radeon tehnološka grupa obuhvata tim stručnjaka koji rade na svim značajnim aspektima u industriji vizuelizacije i igranja, kao što su DirectX 12 i Virtuelna Realnost, a predvodi je veteran grafičke industrije i arhitekta, Raja Koduri.

Ovaj tim je zadužen za unapređivanje performansi-po-vatu novih GPU-ova, kreiranje inovativnih tehnologija i obezbeđivanje vrhunskog softvera koji daje podršku GPU-ovima. Prvi produkt Radeon tehnološke grupe je redefinisanje softverske strategije. S obzirom da primaran značaj AMD stavlja na način na koji ljudi vrše interakciju sa njihovim proizvodima, procenili su da softver zaslužuje da bude viđen kao najviši prioritet u njihovim poslovnim planovima, te je veliki akcenat stavljen na softver. 

  

 

U poslednjih 20 i više godina AMD je konstantno isporučivao grafičke drajvere i tokom ovog perioda grafički drajveri su evoluirali daleko od samo običnih drajvera za grafičke uređaje. To je sada ceo niz softvera, čije je iskustvo značajno za igrače, programere, profesionalce i sve druge korisnike koji AMD proizvode koriste svakoga dana.

 

AMD Radeon Software 1 T

 

Ovaj veliki skup softvera se razvio u jedan mini grafički operativni sistem, a sa formiranjem Radeon tehnološke grupe, u kompaniji AMD su odlučili da ovaj mini grafički operativni sistem nazovu „Radeon Software“. 

 

AMD Radeon Software 2 T

 

To znači da AMD Catalyst odlazi u penziju. Kako u kompaniji kažu, ovo označava kraj jedne ere i početak jednog novog doba „imersivnog računarstva“ u kom ćemo biti okruženi milijardama piksela koji unapređuju naš svakodnevni život na način koji tek treba u potpunosti da razumemo. AMD će tako 2. novembra zvanično predstaviti prvo izdanje novog softvera, pod nazivom „Radeon Software Crimson Edition“.

 

AMD Radeon Software 3 T

 

Redizajnirali su i restruktuirali ono što je prethodno bio „AMD Catalyst Control Center“ (CCC), koji se sada zove „Radeon/FirePro Settings“. Sa novim dizajnom fokusirali su se na doživljaj, formu i funkicionalnost. Novi „Radeon/FirePro Settings“ ima moderan korisnički interfejs koji je jednostavan i intuitivan, i značajno se brže pokreće u odnosu na svog prethodnika, a sadrži i neke nove funkcije, kao što su: Game Manager, Video Quality presets, Social Media integration, Simplified EF setup i System notifications tab.

 

AMD Radeon Software 4 T

 

„Radeon Software Crimson Edition“ će biti dostupan za preuzimanje pre kraja godine, a AMD će više detalja objaviti u narednih par nedelja.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar