| Vesti | Softver | AMD najavljuje lidere inovativnog razmišljanja iz Microsofta i ARM-a
Softver

AMD najavljuje lidere inovativnog razmišljanja iz Microsofta i ARM-a

amd

SANIVEL, Kalifornija. – 26. April, 2011 – Kompanija AMD je danas objavila listu istaknutih govornika kao i listu tema tehničkih sesija za inagunarni AMD Fusion Developer Samit (AFDS), koji će se održati u periodu od 13. do 16. Juna, 2011. u Mejdenbaur Centru u Belivuu u Vašingtonu.

 

Prezentacije glavnih tema u industriji biće održane od strane uvaženih industrijskih eksperata iz AMD-a, ARM-a i Microsoft-a. U svojoj prezentaciji „Heterogeni Paralelizam u Microsoft-u“ Erb Sater (Herb Sutter), Microsoft-ov glavni arhitekta na polju maternjih jezika, će prikazati dolazeće inovacije u pristupu heterogenim računarskim resursima za direktnu obradu reči u najpopularnijim maternjim jezicima na svetu.

Džem Dejvis (Jem Davies), potpredsednik Tehnologije i Media Procesing Divizije iz ARM-a, će održati prezentaciju o ARM-ovoj dugoj istoriji heterogenog računarstva, njihovim budućim strategijama, i ARM-ovoj podršci industrijskim standardima, uključujući i OpenCL.

Samit će biti otvoren i zatvoren prezentacijama AMD-ovih predstavnika. Fil Rodžers (Phil Rogers) će se baviti programerskim vodičem za Akcelerisane Procesorske Jedinice (APU-ove), a Erik Demers (Eric Demers), AMD-ov korporativni potpredsednik i izvršni tehnički direktor za grafiku, će održati prezentaciju o hronološkoj evoluciji AMD-ovih grafičkih jezgara i govoriće o narednoj generaciji AMD grafičkih tehnologija.

„Razvojni stručnjaci koje smo odabrali da svoje radove predstave na AFDS-u nalaze u prvom planu programiranje naredne-generacije, i rade na iskorišćavanju pune procesorske snage heterogenih računarskih tehnologija“, kaže Mandžu Hegd (Manju Hegde), korporativni potpredsednik, AMD Fusion Experience Programa. „AMD Fusion Developer Samit je najbolje mesto za programere, akademiste i inovatore da sarađuju na unapređenju paralelnog programiranja i industrijskim standardima, tako pomažući ostatku programerske zajednice u shvatanju potencijala najnovijih računarskih metodologija, kako danas tako i u budućnosti“.

Tehnološke sesije, tutorijali, praktična laboratorijska predavanja i stručne prezentacije na AFDS-u pokriće širok spektar tema, uključujući heterogeno i visoko-performansno računarstvo (HPC), korisničke interfejse naredne generacije, alate za paralelno programiranje i industrijski-standardne aplikacijske programerske interfejse (API-je) poput OpenCL-a, OpenGL-a, Jave i Microsoft DirectCompute-a. Katalog Sesija za AMD Fusion Developer Samit sadrži više od 90 „u-detalje“ tehnoloških sesija koje će održati industrijski i akademski stučnjaci.

Predavači će biti predstavnici velikog spektra IT kompanija, univerziteta, vladinih organizacija. Teme sesija uključuju:

  • Razvojne Alate

  • Poslovno Računarstvo

  • Visoko-Performansno Računarstvo

  • Obrada Multimedije

  • Profesionalna grafika i Vizuelno Računarstvo

  • Modeli Programiranja

  • Sigurnost

  • Korisnički Interfejs i Doživaljaj Medija

 

Programeri zainteresovani za najnovije alate u heterogenom računarstvu i obuku mogu se registrovati za AFDS na veb sajtu događaja i mogu iskoristiti specijalnu nisku cenu registracije od $300 za ovu inaguracionu godinu.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar