| Vesti | Softver | AMD izbacio novi SDK za AMD Fusion APU-ove
Softver

AMD izbacio novi SDK za AMD Fusion APU-ove

amd

SANIVEJL, Kalifornija. – 27. Januar, 2011. – AMD je danas objavio dostupnost nove verzije Softverskih Razvojnih Alata (SDK) v2.3 sa punom podrškom za prve AMD Fusion Akceleratorske Procesorske Jedinice (APU-ove), OpenCL 1.1 i AMD Radeon HD 6900 serije grafičkih karti. AMD APP tehnologija omogućava da AMD GPU-ovi i CPU-ovi zajednički izvršavaju mnoge računarski veoma zahtevne zadatke brže nego što je to bilo moguće korišćenjem samo CPU-a.

 

 

AMD SDK APP v2.3, prethodno poznat kao ATI Stream SDK, omogućava softverskim programerima da pišu nove aplikacije koje mogu da iskoriste sve prednosti paralelnog procesovanja i snagu heterogenih računarskih platformi, poput onih baziranih na novoj AMD E i C-Seriji APU-ova, koje kombinuju više-jezgarni CPU i DirectX 11-sposoban GPU na jednom čipu.

„Kada programeri iskoriste punu snagu paralelnog procesovanja našeg APU dizajna, onda mogu fundamentalno da promene PC iskustvo i da ga učine ne samo bržim nego i da kreiraju nove softverske trendove“, kaže Džon Tejlor (John Taylor), direktor Klijentskih Proizvoda i Softverskog Marketinga u AMD-u. „U 2008-oj AMD je bio prva kompanija koja se bavi dizajniranjem procesora, koja je prihvatila OpenCL, i zbog toga smo načinili značajan napredak u inovacijama na polju paralelnog procesovanja. Naša vizija je ostvarena velikom dostupnošću prvih PC-ja pokretanih AMD Fusion APU-ovima„.

„Industrijski standardi poput OpenCL i OpenGL, zajedničkih API-a i alata poput AMD APP biblioteka i SDK, daju programerima aplikacija sveobuhvatno okruženje koje im omogućava da u potpunosti iskoriste maksimalne hardverske performanse i ostvare neverovatno aplikativno iskustvo širom svih platformi“, kaže Džordž Tang (George Tang) iz ArcSoft-a. „Podržavajući ove otvorene standarde, AMD programerima daje pristup okruženju koje im pomaže da lakše prate najnovije napretke u tehnologijama računarskog hardvera, uključujući AMD-ovu APU tehnologiju“.

Dodatno uz podršku prvim AMD Fusion APU-ovima i OpenCL 1.1, AMD APP SDK v2.3 pruža i unapređene performanse izvršavanja i nove matematičke biblioteke za OpenCL.

 

AMD Razvojni Samit

Unapređenje OpenCL performansi i programibilnosti na AMD platformama je ključna inicijativa za AMD. I ovoga leta, AMD-vo tehničko osoblje, AMD-ovi rukovodioci, programeri i partnerske kompanije će se sastati na AMD Fusion Razvojnom Samitu kako bi razgovarali o industrijskim standardima, uključujući i OpenCL, i kako bi istražili najbolje načine optimizacije aplikacija za korišćenje heterogenih računarskih platformi.

Inaguracioni AMD Fusion Razvojni Samit (AFDS) će biti održan od 13. do 16. Juna 2011. u Belivuu, Vašington. Prezentacioni predlozi se podnose do 4. Februara, 2011. AFDS će okupiti programere, akademike i nove inovatore, kako bi više naučili o heterogenom računarstvu, APU tehnologijama, paralelnom procesovanju i o razvojnim programima poput AMD Fusion Fonda.

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar