| Vesti | Softver | AMD imenuje Manju Hedge za lidera „Fusion Experience“ programa
Softver

AMD imenuje Manju Hedge za lidera „Fusion Experience“ programa

amd

SUNNYVALE, Kalifornija – 27. Maj 2010. – AMD je danas imenovao Manju Hedge kao korporativnog potpredsednik „Fusion Experience“ programa. Renomirani innovator u paralelnom i vizuelnom kompjutingu Hedge je ranije bio zaposlen kao podpredsednik tehničkog marketinga za CUDA-u u nVIDIA-i, a sada se pridružio AMD-u kako bi vodio „Fusion Experience“ program, inicijativi usmerenoj na identifikaciju inovativnih računarskih aplikacija spremnih da u potpunosti iskoriste APU (Accelerated Processing Units). Manju Hedge odgovara Rick Bergman-u generalnom menadžeru AMD proizvodne grupe.

 

„Veoma smo srećni što imamo mogućnost da privučemo, u AMD tim, jednog iskusnog industrijskog lidera kakav je Manju Hedge,“ rekao je Bergman. „Manju donosi značajnu ekspertizu u razvoju ekosistema koji će omogućiti proboj i poboljšanje iskustva na novoj AMD arhitekturi. Kako Manju i njegov tim rade sa ekosistemima koji će nas uvesti u novu eru vizuelnog kompjutinga, a mi očekujemo da širok dijapazon industrijskih lidera prihvati napredne „ubrzane računare“ u vidu kombinacije GPU-a i CPU-a – što je kombinacija koju jedino AMD može da obezbedi kroz svoju AMD Fusion tehnologiju.“

Pre pridruživanja nVIDIA-i Hedge je bio glavni izvršni rukovodilac i suosnivač AGEIA Tehnologies Inc., tokom kojeg je pokušavao da omogući što viši nivo fizike potrošačima. Pre nego što se pridružio AGEIA-i Hedge je bio zaposlen kao glavni tehnološki rukovodilac i suosnivač Celox Networks Inc., i kao glavni naučnik u Minmax Tehnologies Inc. Hedge je takođe održavao brojna rukovodeća odeljenja, profesorske  i istraživačke pozicije na uvaženim univerzitetima uključujući i „Louisiana State University“ i „Washington University“ u St. Louis-u, i njegov rad je bio objavljivan u više od trideset istraživačkih žurnala i publikacija.