| Vesti | Softver | AMD i Mixamo predstavili Face Plus
Softver

AMD i Mixamo predstavili Face Plus

amd mixamo

Kompanija AMD je zajedno sa kompanijom Mixamo predstavila Face Plus. Face Plus predstavlja naprednu motion capture i 3D facijalnu animiranu tehnologiju za Unity igrački engine u realnom vremenu.

Mixamov Face Plus dodatak (plug-in) je dizajniran da omogući developerima da „uhvati“ njihov prikaz emocija na licu putem standardne web kamere i prenese ih na 3D karakter u realnom vremenu koristeći AMD APU ili GPU.

 

 

Sve ovo je moguće sa Mixamo algoritmom, koji posao prebacuje sa CPU-a na GPU i time smanjuje opterećenje CPU-a, u kombinaciji sa AMD GPU tehnologijama.

Face Plus je razvijana za uređaje koji koriste minimalno OpenCL 1.1 verziju, i omogućava detaljno praćenje pokreta u broju frejmova u koje kamera snima i sve to koristeći AMD APU.

Face Plus je dobro optimizovan za AMD APU-ove, tako da na recimo A10-4600M APU daje 42 FPS u realnom vremenu kada se koristi GPU akceleracija što je 13 puta puta brže nego kada bi se to isto izvršavalo preko CPU-a. Face Plus omogućava developerima da animiraju svoje karaktere u igrama u realnom vremenu time im dajući više vremena za druge stvari.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar