Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

če

16

sep

2010

„Context Awareness" radikalno menja način na koji stupamo u interakciju sa tehnologijom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

intelINTEL DEVELOPER FORUM, San Francisko, 15. septembar 2010. godine - „Budućnost računarstva leži u bogatom, kontekstualno orijentisanom korisničkom iskustvu," izjavio je potpredsednik Intela, direktor Intel Labs, tehnološki direktor i stariji partner, Justin Rattner obraćajući se prisutnima na Intel Developer Forumu u San Francisku.

Rattner je opisao način na koji je context awareness postavljen kako bi iz korena promenio način na koji stupamo u interakciju i način na koji se odnosimo prema informacionim uređajima i uslugama koje oni pružaju. S obzirom da su moć procesuiranja, konektivnost i inovativne sposobnosti kompjuterskih uređaja značajno poboljšane, istraživači kompanije Intel su usresređeni na predstavljanje novog „context-aware" korisničkog iskustva. „Context-aware" uređaji će biti sposobni da predvide vaše potrebe, da vam daju savete, i prate vas tokom celog dana na način koji je sličniji ličnom asistentu nego tradicionalnom kompjuteru. „Context aware" računarstvo, uz pomoć kombinacije hard i soft senzora, stvoriće nove prilike za kreiranje naredne generacije proizvoda zasnovanih na Intel platformama.

Opširnije...
 

če

16

sep

2010

Nokia postavila cilj: povezivanje još milijardu korisnika na internet Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaLONDON - Kompanija Nokia je danas objavila svoju strategiju povezivanja još milijardu korisnika na Internet, koja će se realizovati kroz snabdevanje tržišta u razvoju odličnim, a ujedno pristupačnim mobilnim telefonima i lokalno relevantnim Ovi servisima.  Moto kompanije Nokia "Connecting people" bio je akcenat završnog dana događaja koji Nokia organizuje svake godine - Nokia World, što je upotpunilo jučerašnje predstavljanje nove moćne generacije smart telefona i unapređenih OVI servisa. Kako bi potvrdili svoju posvećenost tržištima u razvoju, Nokia je takođe ažurirala svoj portfolio mobilnih telefona velikim brojem mogućnosti i stavila naglasak na Internet servise namenjene delu sveta gde četvoro od pet ljudi ima pristup signalu mobilne mreže.

Opširnije...
 

če

16

sep

2010

Valve i AMD su se udružili da bi igračima pružili jednostavano, redovno osvežene ATI Catalyst drajvere putem Steama Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

 

amdPomaže u  osiguravanju da igrači uvek imaju najnoviju verziju drajveraputem AMD auto-notifikacije direktno u okviru Steam platforme

SANIVEJL, Kalifornija - 15. Septembar 2010. - AMD (NYSE: AMD) je danas objavio svoju saradnju sa Valve-om na isporučivalju  osveženja za svoje  ATI CatalystTM grafičke drajvere putem Steam platforme, vodeće platforme za PC igre i digitalnu zabavu. Steam korisnici sada mogu da detektuju i instaliraju najnovije ATI Catalyst drajvere za njihove ATI RadeonTM grafičke karte, direktno iz samog Steam-a. Valve-ova najnovija  Steam Hardverska Analiza pokazuje da ukupno 87 procenata DirectX® 11 igrača uživaju u ATI Radeon ili ATI Mobility RadeonTM hardveru.

Opširnije...
 

če

16

sep

2010

Nokia omogućuje programerima mobilnih aplikacija jednostavniji i isplativiji pristup najvećoj svetskoj zajednici smart telefona Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaKonceptualizacija, programiranje i distribucija ključne teme Nokia Developer samita 2010

LONDON - Nokia je danas predstavila niz unapređenja u alatkama za porgramere koje omogućuju jednostavnije, lakše a isplativije kreiranje fantastičnih aplikacija namenjenih najvećoj zajednici korisnika mobilnih telefona na svetu.

 

Akcenti:

  • Značajna unapređenja Nokia Qt Software Development Kit-a (SDK) za rezultat su imala činjenicu da je potrebno 70% manje linija koda potrebnog za programiranje za smart telephone zasnovane na Symbian platformi
  • Unapređenja u Ovi Store korisničkom iskustvu uključuju novi izgled i osećaj, brže performanse i brži pronalazak aplikacija.
  • Niži prag uslova kada je reč prilikama za monetizaciju za programere, uključujući i Java i Symbian autorizaciju, in-app otkup, uvećan udeo u prihodima od prodaje aplikacije i naprednu programersku analitiku.

 

Opširnije...
 

sub

11

sep

2010

Android uskoro "rame uz rame" sa Symbianom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

wwwOperativni sistem Android kompanije Google namenjen mobilnim telefonima mogao bi 2014. godine da se nađe "rame uz rame" sa sistemom Symbian koji se koristi u Nokijinim mobilnim telefonima i da u velikoj meri premaši platformu Blackberry kompanije RIM (Research In Motion) čiji bi tržišni pad mogao da se nastavi, pokazali su rezultati analize istraživačke kompanije Gartner.

Opširnije...
 

sub

04

sep

2010

Apple predstavio iTunes 10 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

appleSocijalna muzička mreža Ping, sada je dostupna za 160 miliona iTunes korisnika u 23 zemlje

 

SAN FRANCISCO - 1. Septembar - Apple® je predstavio iTunes® 10 sa Pingom, novom, muzički orijentisanom socijalnom mrežom za praćenje vaših omiljenih muzičara i prijatelja, kako bi otkrili muziku o kojoj oni pričaju, šlušaju i preuzimaju sa interneta. iTunes Ping dozvoljava vam da ostavite komentare i mišljenja za vaše omiljene albume i pesme, muziku koju ste preuzeli sa iTunes-a, pregled budućih koncerata i da saopštite prijateljima koje koncerte želite da posetite. iTunes 10 takođe karakteriše iznajmljivanje TV serija u HD kvalitetu za samo 99centi po epizodi i AirPlay reprodukcija muzike bežičnim putem.

 

Opširnije...
 

uto

31

avg

2010

Svetski poznat vizionar na polju robotike i pionir molekularne simulacije vodiće prvu prezentaciju na NVIDIA GPU 2010 tehnološkoj konferenciji Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaIndustrijski lideri, najbolji naučnici, istraživači i vizuelni eksperti objašnjavaju fenomenalne napretke ove godine u GPU računarstvu

Santa Klara, Kalifornija - 31. avgust 2010 - NVIDIA je danas objavila da će se dva vodeća vizionara računarske industrije pridružiti Jen-Hsun Huang-u, suosnivaču i izvršnom direktoru kompanije NVIDIA kao govornici na otvaranju druge po redu GPU tehnološke konferencije (GTC).

Klaus Schulten sa univerziteta u Ilinoisu, jedan od najboljih svetskih računarskih biologa će održati drugi keynote u sredu, 22. septembra sa posebnim osvrtom na velika otkrića do kojih se došlo koristeći računarski mikroskop. Uz to, on će prezentovati svoje istraživanje koje se bavi poremećajima ćelija i virusima, uključujući H1N1 virus. Njegovo H1N1 istraživanje koristi GPU baziran računarski mikroskop kako bi se fokusirao na strukturu virusa i otkrio kako reaguje na terapiju lekovima i istražio moguće metode borbe protiv virusa.

Opširnije...
 

pon

23

avg

2010

AMD imenuje Donald Njuela kao glavnog tehnološkog direktora za servere Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

amdSANIVEJL, Kalifornija -23. Avgust 2010. - AMD (NYSE: AMD) je danas objavio imenovanje Donald Njuela na mesto potpredsednika i glavnog tehnološkog direktora (CTO), za servere. Istaknuti inženjer sa više od 20 podnetih patenata, Njuel je prethodno radio kao viši glavni inženjer, vodeći timove za razvoj sistem-na-čipu (SoC) i datacentar arhitektura umrežavanja, u okviru Intel Labs-a pre nego što se pridružio AMD-u na vođenju server rodmapa i programu dizajna platformi.

Kao AMD Server CTO, Njuel je odgovoran za koncepte i definisanje AMD-ovih dugoročnih server roadmapa baziranih na trenutnim uslovima, očekivanoj potražnji i dugoročnim serverskim trendovima. On predvodi višebrojne timove širom sveta i sarađuje sa ostalim AMD-ovim timovima za razvoj i dizajn, kako bi se obezbedila uspešna tranzicija programa od dizajna do tržišnog proizvoda. Njuel je odgovoran Rick Bergmanu, koji je viši potpredsednik i generalni direktor AMD proizvodi grupe.

Opširnije...
 

pet

30

jul

2010

Hakeri u Sloveniji stvorili dosad najmoćniji virus Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCAxe - softver | vesti | Strana-16

crack_the_codeU slovenačkom gradu Mariboru je uhapšen 23-godišnji mladić, poznat po pseudonimu "Iserdo", za koga se sumnja da je stvorio dosad najmoćniji kompjuterski kod, odnosno virus, kojim je zaraženo više od 12 miliona kompjutera širom sveta i koji je omogućio basnosnovnu zaradu hakerima koji su ga nabavili i njime napali brojne pojedince, vše od 1.000 firmi u svetu i 40 banaka. Hapšenje je usledilo posle petomesečne medjunarodne policijske potrage u kojoj su učestvovali agenti kriminalne policije Slovenije, Španije i Američkog federalnog biroa (FBI), pošto je najveće delovanje hakera zapaženo u Španiji, SAD i Kanadi, potvrđeno je od strane predstavnika FBI.

 

 

Opširnije...
 

če

29

jul

2010

NVIDIA ubrzava aplikacije Fermi optimizovanim endžinima za akceleraciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaDeveloperi brzo i lako iskorišćavaju snagu Fermija

SIGRRAPH 2010, Los Anđeles - 27. jul, 2010 - NVIDIA (štand #717) je danas predstavila nove verzije svojih endžina za ubrzavanje aplikacija (AXE), optimizovanih za najnovije Quadro® grafičke procesore (GPU-ove) bazirane na novoj NVIDIA® Fermi arhitekturi, lansirane danas.

Ove najnovije verzije, dizajnirane za profesionalne developere uključuju: NVIDIA SceniXTM 6, NVIDIA Cg TooklitTM 3, i NVIDIA OptiXTM 2. Takođe danas je prikazan i iray® rendering alat kompanije mental images® koja je u potpunosti u vlasništvu kompanije NVIDIA. Alat je prikazan u radu na komercijalnim aplikacijama i novim cloud baziranim GPU rendering rešenjima.

"Ovi novi endžini omogućavaju novim aplikacijama da dođu do tržišta dosta brže nego pre", izjavio je Jeff Brown, generalni menadžer profesionalnih rešenja kompanije NVIDIA. "Oni otvaraju vrata novoj generaciji softvera koji kombinuje naprednu vizualizaciju sa računarstvom visokih perfomansi i simulacija".

 

Opširnije...
 


Strana 16 od 25