Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

uto

04

maj

2010

Intelov međunarodni sajam nauke i inženjerstva počinje danas Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

intelNajbolji mladi naučnici među srednjoškolcima takmiče se za nagrade u visini od 4 miliona dolara, uključujući i nagardu Gordon E. Mur

 

OD NOVINA IZDVAJAMO

  • Intelov međunarodni sajam nauke i inženjerstva 2010, program društva za nauku i javnost, počinje danas u San Hozeu, Kalifornija.
  • Više od 1.611 učenika iz skoro 60 zemalja, regiona i teritorija među kojima 150 njih dolaze iz 31 zemlje iz regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike okupljaju se kako bi pokazali rezultate svojih istraživanja i nadmetali se za nagrade čija vrednost iznosi više od 4 miliona dolara.
  • Po prvi put, prvoplasirani će dobiti Gordon E. Mur nagradu u vrednosti od 75.000 dolara u čast jednog od Intelovih osnivača i penzionisanog izvršnog direktora.

 

Opširnije...
 

sre

21

apr

2010

Tekken 6 turnir u Domu omladine Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

 

uvodna

Taken je verovatno jedina "tabačina" koja je sve ove godine zadržala visok nivo kvaliteta I pored šest nastavaka! Sakurabana ponovo organizuje „Veče video igara", ovoga puta turnir u Tekken 6 na Playstation 3 konzoli.Turnir će se održati 23. aprila u 19h. Učešće je 300 dinara, dok je za članove Sakurabane 200 dinara...

 

 

Opširnije...
 

sub

10

apr

2010

Firefox dobija Direct2D renderovanje, bez dodatnih procesnih pluginova Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

 

firefox

 

Najpopularnija alternativa Internet Exploreru, Firefox, može dobiti remont svojih skupa funkcija koji će ga napraviti konkurentnijim po pitanju performansi u odnosu na Google Chrome. Firefox će najzad izaći iz čvora procesnih pluginova, a novi "engine" za renderovanje 2D prikaza će u potpunosti iskorišćavati Microsoft Direct2D funkciju, sa kojom će prebaciti mnoštvo renderovanja na GPU.

 

Opširnije...
 

uto

23

mar

2010

Steam statistika za Februar 2010 : AMD Radeon HD4800 preuzima krunu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

 

steam

Valve je izbacio Februarske rezultate njihove poznate statistike sistema koje proveravaju "puls" preko 25 miliona igrača širom sveta. Rezultati ovog meseca nastavljaju da impresioniraju tržište i njegov oporavak.

Izgleda da je recesija uveliko zašla i u umove igrača ali DirectX 11 kao i Windows 7 ostaju glavni razlozi za nadogradnju. Takođe ovog meseca je označen kraj bez presedana jedne od najdominatnijih porodica grafičkih proizvoda GeForce 8800 serije, koja više nije najpopularniji izbor za igrače.

 

 

 

Opširnije...
 

ned

21

mar

2010

Crysis 2 slike će vas prosto oduševiti Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCAxe - softver | vesti | Strana-16

crytek

 

U potrazi ste za igrom koja izgleda privlačno? Verovali ili ne, nakon svih ovih godina, Crysis je i dalje u samom vrhu kada je u pitanju vizuelni kvalitet samih igara. Sada, Crytek se vraća na rundu dva sa svojim prvim oficijalnim slikama za Crysis 2.

 

 

Opširnije...
 

ned

14

mar

2010

EA najavljuje 35 igara za fiskalnu 2011 godinu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

 

 

EA

 

EA Gamer je nedavno objavio svoj fiskalni izveštaj za treći kvartal svoje fiskane 2010. Sa cifrom od 1.26$ milijardi prihoda, a u prethodnoj su imali 1.65$ milijardi, EA se čini i dalje posluju veoma uspešno.

Kompanija je izgubila skoro isto koliko i AMD u poslednjih par godina, što ih je nateralo na prisilno zatvaranje nekih studija, ali ono što je najvažnije je da se oni ponovo fokusiraju na pravljenje kvalitetnijih naslova.

 

Opširnije...
 

ned

14

mar

2010

Microsoft otkriva Windows 7 seriju za telefone Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

 

microsoftEvo, najzad je i on tu, Windows 7 za telefone je zvanično izbačen. I najzad smo slobodni da pričamo o njemu. Posle nekoliko meseci stresa i mučenja za sve nas dok smo čitali mnoge netačne inofmacije o novom Windows 7 operativnom sistemu za telefone, a nismo smeli da kažemo ništa ili da nekog ispravljamo, sada smo veoma srećni jer možemo razgovarati o tome bez kršenja bilo kog NDA.

 

 

Opširnije...
 

če

21

jan

2010

Objavljeni screenshot-ovi Windows 7 SP1 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

 

 

microsoft

 

Ranije, ove nedelje su procurele informacije, da Windows testeri mogu očekivati prvi service pack za Windows 7 operativni sistem u leto ove godine, dok je finalno izdanje service pack-a najavljeno za jesen/zimu.

Takve izjave su zasnovane na glasinama da je SP1 već u preliminarnim fazama testiranja, i to je neko očigledno potkrepio screnshotovima same instalacije.

Španski sajt Muy Windows poseduje upravo jedan takav screenshot.

 

Opširnije...
 

sub

12

dec

2009

Firefox Mobile do kraja godine Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

firefox

 

Kako raste uotreba browser-a na mobilnim platformama, većina korisnika se stalno pita zašto i dalje nema Firefox browser-a u operativnim sistemima mobilnih telefona, gde uglavnom primat imaju Opera mini edicija i Internet Explorer na WM platformama. Mozilla je najavila Firefox Mobile i to uskoro. Finalna verzija tog browser-a Interneta namenjenog mobilnim uređajima trebala bi se pojaviti pre kraja godine, a release candidate verzija već krajem sledeće nedelje.

Opširnije...
 

sre

09

dec

2009

Podrška za Windows 2000, XP SP2 se završava u julu 2010. godine Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

 

 

microsoft

 

Microsoft je ove nedelje pustio podsetnik da će 13. jula 2010. godine prestati sa podrškom za Windows 2000 i Windows XP SP2. Nakon ovog datuma, public podrška za ove proizvode će biti prekinuta i Microsoft neće pružati više asistenciju i sigurnosne update-ove korisnicima . Istog dana, Windows 2000 server će biti prebačen na Extended Support, dok će Windows Server 2003 i Windows Server 2003 R2 biti prebačeni iz Mainstream u Extend Support, koji će se završiti 14. jula 2015. godine.

Opširnije...
 


Strana 16 od 22
Get Adobe Flash player