Quantcast

sre

25

maj

2011

CNN i Nokia najavljuju planove za međunarodno partnerstvo Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaKompanije CNN i Nokia su objavile početak međunarodne saradnje. Po tom dogovoru, Nokia postaje ključni partner kompanije CNN kada je reč o bogatom sadržaju mapa. Kroz ovu saradnju objedinjuje se snaga kompanija u prikupljanju vesti, generisanju sadržaja od strane korisnika, tehnologije mapiranja, kao i pružanja usluga baziranih na lokaciji. Saradnja je otpočela upotrebom Nokia 3D mapa na CNN platformama tokom nedavnog prenosa Britanskog kraljevskog venčanja.

Opširnije...
 

ned

22

maj

2011

Novosti iz Nokia Beta Labs Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaNokia Beta Labs je platforma za razmenu, namenjena programerima i korisnicima sa ciljem unapređenja proizvoda i pokretanja inovacija. Beta Labs predstavlja probne verzije aplikacija, softvera ili servisa koje razvija Nokia ili drugi proizvođaći softvera. Te verzije programa su tehnički potpuno razvijene, potrebno im je samo finalno doterivanje. S obzirom da su u razvoju, one još uvek nisu dostupne na tržištu.

Opširnije...
 

uto

26

apr

2011

AMD najavljuje lidere inovativnog razmišljanja iz Microsofta i ARM-a Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

amdSANIVEL, Kalifornija. - 26. April, 2011 - Kompanija AMD je danas objavila listu istaknutih govornika kao i listu tema tehničkih sesija za inagunarni AMD Fusion Developer Samit (AFDS), koji će se održati u periodu od 13. do 16. Juna, 2011. u Mejdenbaur Centru u Belivuu u Vašingtonu.

 

Opširnije...
 

če

14

apr

2011

Ovi Store kompanije Nokia beleži preko 5 miliona preuzimanja na dnevnom nivou Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaNokia je objavila da je učestanost korišćenje njenog Ovi Store servisa za preuzimanje aplikacija u poslednjih godinu dana gotovo osmostruko veća i beleži oko 5 miliona preuzimanja dnevno. Ovakav trend je primetan zbog najnovijih Symbian uređaja- Nokia C6-01, Nokia C7 i Nokia E7, koji su zaslužni za oko 15 procenata ukupnih dnevnih preuzimanja.

Opširnije...
 

pet

01

apr

2011

Gigabyte najavljuje 3TB+ unlock alat Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

gigabyteKompanija Gigabyte, vodeći proizvođać matičnih ploča, grafičkih karti i ostalog kompjuterskog hardvera je najavila 3TB+ unlock alat. Uz pomoć ovog alata biće moguće da se na matičnim pločama kompanije Gigabyte koje ne poseduju Hybrid EFI tehnologiju prepoznaju i koriste nealocirane particije na hard diskovima čiji su kapaciteti 3 TB i naviše.

Opširnije...
 

uto

15

feb

2011

Intel unapređuje mobilno računarstvo Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

intel...uz pomoć novih silicijumskih, softverskih i  konekcijskih mogućnosti

Medfield, LTE platforme, MeeGo napredak i preuzimanje kompanije Silicon Hive ubrzaće ravoj mobilnog portfolija

 

MOBILE WORLD CONGRESS, Barselona, 14. februar, 2011 - Kompanija Intel predstavila je danas veliki broj unapređenja svog mobilnog portfolija, koja obuhvataju veliki sprektar proizvoda od silicijuma, softverske i konekcijske mogućnosti, kao i mogućnost testiranja 32nm telefonskog čipa, „Medfield" .

Kompanija je takođe najavila pojavu ubrzane LTE platforme, novog korisničkog iskustva na tablet uređajima zasnovanim na  operativnom sistemu MeeGo, preuzimanje kompanije Silicon Hive, i još nekoliko mobilnih investicija i unapređenja softverskih alata, s ciljem da potpomognu pojavu premium uređaja zasnovanih na Intel® arhitekturi.

Opširnije...
 

pet

11

feb

2011

ASRock predstavlja aplikaciju koja ubrzava protok kroz USB port Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

asrockASRock je predstavio zgodnu malu aplikaciju koja ubrzava transfer kroz USB port. ASRock Xfast USB aplikacija je takođe sposobna da ubrza i USB 3.0 flash diskove, koji su svakako na granici teoretskog interfejs maksimuma od 5Gb/s. OCWorkbench je uradio test korišćenja aplikacije „pre i posle" kao deo testa Kingston XyperX Max 3.0 modela.

 

Opširnije...
 

če

27

jan

2011

AMD izbacio novi SDK za AMD Fusion APU-ove Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

amdSANIVEJL, Kalifornija. - 27. Januar, 2011. - AMD je danas objavio dostupnost nove verzije Softverskih Razvojnih Alata (SDK) v2.3 sa punom podrškom za prve AMD Fusion Akceleratorske Procesorske Jedinice (APU-ove), OpenCL 1.1 i AMD Radeon HD 6900 serije grafičkih karti. AMD APP tehnologija omogućava da AMD GPU-ovi i CPU-ovi zajednički izvršavaju mnoge računarski veoma zahtevne zadatke brže nego što je to bilo moguće korišćenjem samo CPU-a.

 

Opširnije...
 

pet

07

jan

2011

Google pokazuje promocionalni Android 3.0 video Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

googleGoogle-ova sledeća verzija mobilnog operativnog sistema, Android 3.0 (kodni naziv Honeycomb), dobila je promocionalni video koji je izbacio sam gigant. Video koji pokazuje ovaj OS pravljen za tablete okačen je na Android Developers nalogu, ali ubrzo je nalog zaključan kao privatni. Srećom neko je ugrabio video i ubrzo je okačen na više internet strana, tako da bez obzira da li je Google želeo da objavi ovaj video ili ne, on je uveliko dostupan već svima.

 

Opširnije...
 

če

06

jan

2011

CityVille najpopularnija igra na svetu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

wwwNova Zynga igra, CityVille, je postavila rekorde. Ova igra je postala najpopularnija igra za samo 22 dana?! Za tako kratki period CityVille je uspeo da premaši do sada neprikosnovenu igru FarmVille. Igra je predstavljena 2.12.2010. godine, a broj pristalica ove igre je u neverovatno kratkom vremenskom periodu uspeo da nadmaši FarmVille i ostvari prosek od 61,67 miliona korisnika za mesec dana.

Opširnije...
 


Strana 16 od 27