Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

če

06

jan

2011

CityVille najpopularnija igra na svetu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

wwwNova Zynga igra, CityVille, je postavila rekorde. Ova igra je postala najpopularnija igra za samo 22 dana?! Za tako kratki period CityVille je uspeo da premaši do sada neprikosnovenu igru FarmVille. Igra je predstavljena 2.12.2010. godine, a broj pristalica ove igre je u neverovatno kratkom vremenskom periodu uspeo da nadmaši FarmVille i ostvari prosek od 61,67 miliona korisnika za mesec dana.

Opširnije...
 

sre

05

jan

2011

Facebook prestigao Yahoo! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

wwwBilo je pitanje vremena... Facebook je prestigao Yahoo kada se priča o internet saobraćaju. Sada je Facebook treći najveći sajt na svetu. Facebook je iznenadio Yahoo sa svojih 648 miliona poseta, u odnosu na 630 koliko ih je imao Yahoo u novembru 2010. Ipak, prva dva mesta i dalje suvereno drže Google, odnosno Microsoft.

Opširnije...
 

pet

24

dec

2010

Google Body Browser Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

googleGoogle nas je prosto navikao na raznorazne velike projekte. Najnoviji projekat se zove „Body Browser" i reč je o WebGL aplikaciji. Pretraživač tela radi na sličnom principu kao svetski poznati Google Earth. Korisnici će biti u mogućnosti da zumiraju kroz kožu modela i na taj način vide svaki pedalj iste, ali da vide i svaku „koščicu" kao i svaki organ ljudskog tela.

 

 

 

 

Opširnije...
 

pet

24

dec

2010

Online reklamiranje veće nego štampano! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

wwwTrendovi, trendovi i ništa osim trendova. Pogledajte najnoviji trend, koji kako stvari stoje totalno baca u senku štampane medije (ako verujete, oglašivači su jedini koji održavaju štampane medije). Novine (kako "oflajn" tako i "onlajn") su sve do ove godine bile ispred ostatka interneta što se tiče količine novca koja je bila izdvojena za reklamiranje. Ali to se promenilo...

 

Opširnije...
 

pon

20

dec

2010

Google lansirao YouTube Trends Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

youtubeGoogle je lansirao YouTube Trends, novi servis koji omogućuje korisnicima da pogledaju video snimke kojima raste popularnost. Dok vam Google Trends omogućuje da vidite šta ljudi trenutno pretražuju, YouTube Trends omogućuje da vidite šta oni trenutno gledaju.

Glavna strana YouTube Trends servisa se nalazi na sledećem linku:  http://www.youtube.com/trendsdashboard , i tu možete pogledati koji su video fajlovi u "trendu" u određenim delovima sveta, te ih možete sortirati po lokaciji (državi), po grupi godina, kao i prema polu. Takođe omogućeno je i poređenje do različite lokacije.

Opširnije...
 

sub

18

dec

2010

Novi standard u gaming-u! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ar-droneAko ste jedna od onih osoba koja nema problema sa novcem, a u vama još uvek "igra dete", onda ćete sa sledećim proizvodom kompanije Parrot biti oduševljeni! Šta dobijete kada ukrsite Apple iPhone, bežični mini helikopter sa WiFi mrežom i kamere? Dobijete batine! Šalu na stranu, pravi odgovor je: AR Drone. Kompanija Parrot je umiksovala navedene stvari i stvorila jedan do sada ne viđen način igranja koji kobinuje elemente stvarnosti i grafičkog okruženja.

 

Opširnije...
 

sub

18

dec

2010

Šta nam donosi 3DMark 11? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

futuremarkSkoro da ne postoji osoba koja se igra na PC računaru, a da nije čula za 3DMark program. Naravno, sa samim 3DMark-om se nije moguće igrati, iako overklokeri kažu da jeste, ali je postao neizbežan alat za merenje performansi grafičke karte. Sa svakim ozbiljnijim pomakom u razvoju DirectX-a, kompanija Futuremark predstavi novi 3Dmark, ovoga puta nazvan 3Dmark 11. Ali, šta nam donosi novi 3DMark 11?

 

Opširnije...
 

sre

15

dec

2010

AMD poziva softverske programere na saradnju u otvorenim standardima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

amdSANIVEJL, Kalifornija. -14. Decembar, 2010. - Danas je AMD-ov konferencijski odbor Fusion Programerskog Samita izdao poziv za prezentaciju predloga softverskim programerskim liderima u heterogenom i GPU računarstvu. Inauguracioni AMD Fusion Programerski Samit (AFDS) će biti održan od 13. do 16. juna, 2011. u Bellevue, Washington. Prezentacijski predlozi moraju biti podneti do 4. februara, 2011. i svi predlozi će biti pregledani od strane konferencijskog odbora sačinjenog od strane istraživača, akademista i samih programera u ovoj oblasti. Odabrani kandidati će biti obavešteni do 16. marta 2011.

 

Opširnije...
 

če

09

dec

2010

Nokia Ovi App wizard takmičenje Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokia

U Srbiji je u toku nagradna igra kompanije Nokia zahvaljujući kojoj svi vlasnici aplikacije izrađene uz pomoć jednostavne Ovi app Wizard alatke mogu prijaviti svoju aplikaciju za takmičenje i osvojiti najnoviji smart telefon kompanije Nokia N8!

 

Opširnije...
 

ned

21

nov

2010

Broj aplikacija preuzetih sa Ovi Store servisa kompanije Nokia na dnevnom nivou dostigao 3 miliona Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaRegistrovano je preko 400.000 novih programera mobilnih aplikacija u poslednjih 12 meseci

92 programera se može pohvaliti da im je aplikacija preuzeta preko million puta

-1.5 milion preuzimanja Qt softver toolkit-a  za razvoj aplikacija

 

Espoo, Finska, 18. novembar 2010 - Kompanija Nokia danas je objavila kako je broj dnevno preuzetih aplikacija sa  Nokia Ovi Store servisa dostigao 3 miliona, što je rezultat porasta ukupne globalne tražnje i nedavnih unapređenja koja su ponuđena korisnicima telefona zasnovanih na novoj generaciji Nokia Symbian platforme koja korisnicima donosi bolje koriničko iskustvo i pregršt popularnih aplikacija i igara. Nokia sa zadovoljstvom beleži i 400.000 novoregistrovanih programera aplikacija za mobilne telefone u poslednjih 12 meseci  kao i činjenicu da se čak 92 programera može pohvaliti kako je njihova aplikacija preuzeta više od million puta.

Opširnije...
 


Strana 16 od 27
Get Adobe Flash player