Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

uto

31

avg

2010

Svetski poznat vizionar na polju robotike i pionir molekularne simulacije vodiće prvu prezentaciju na NVIDIA GPU 2010 tehnološkoj konferenciji Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaIndustrijski lideri, najbolji naučnici, istraživači i vizuelni eksperti objašnjavaju fenomenalne napretke ove godine u GPU računarstvu

Santa Klara, Kalifornija - 31. avgust 2010 - NVIDIA je danas objavila da će se dva vodeća vizionara računarske industrije pridružiti Jen-Hsun Huang-u, suosnivaču i izvršnom direktoru kompanije NVIDIA kao govornici na otvaranju druge po redu GPU tehnološke konferencije (GTC).

Klaus Schulten sa univerziteta u Ilinoisu, jedan od najboljih svetskih računarskih biologa će održati drugi keynote u sredu, 22. septembra sa posebnim osvrtom na velika otkrića do kojih se došlo koristeći računarski mikroskop. Uz to, on će prezentovati svoje istraživanje koje se bavi poremećajima ćelija i virusima, uključujući H1N1 virus. Njegovo H1N1 istraživanje koristi GPU baziran računarski mikroskop kako bi se fokusirao na strukturu virusa i otkrio kako reaguje na terapiju lekovima i istražio moguće metode borbe protiv virusa.

Opširnije...
 

pon

23

avg

2010

AMD imenuje Donald Njuela kao glavnog tehnološkog direktora za servere Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

amdSANIVEJL, Kalifornija -23. Avgust 2010. - AMD (NYSE: AMD) je danas objavio imenovanje Donald Njuela na mesto potpredsednika i glavnog tehnološkog direktora (CTO), za servere. Istaknuti inženjer sa više od 20 podnetih patenata, Njuel je prethodno radio kao viši glavni inženjer, vodeći timove za razvoj sistem-na-čipu (SoC) i datacentar arhitektura umrežavanja, u okviru Intel Labs-a pre nego što se pridružio AMD-u na vođenju server rodmapa i programu dizajna platformi.

Kao AMD Server CTO, Njuel je odgovoran za koncepte i definisanje AMD-ovih dugoročnih server roadmapa baziranih na trenutnim uslovima, očekivanoj potražnji i dugoročnim serverskim trendovima. On predvodi višebrojne timove širom sveta i sarađuje sa ostalim AMD-ovim timovima za razvoj i dizajn, kako bi se obezbedila uspešna tranzicija programa od dizajna do tržišnog proizvoda. Njuel je odgovoran Rick Bergmanu, koji je viši potpredsednik i generalni direktor AMD proizvodi grupe.

Opširnije...
 

pet

30

jul

2010

Hakeri u Sloveniji stvorili dosad najmoćniji virus Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCAxe - softver | vesti | Strana-16

crack_the_codeU slovenačkom gradu Mariboru je uhapšen 23-godišnji mladić, poznat po pseudonimu "Iserdo", za koga se sumnja da je stvorio dosad najmoćniji kompjuterski kod, odnosno virus, kojim je zaraženo više od 12 miliona kompjutera širom sveta i koji je omogućio basnosnovnu zaradu hakerima koji su ga nabavili i njime napali brojne pojedince, vše od 1.000 firmi u svetu i 40 banaka. Hapšenje je usledilo posle petomesečne medjunarodne policijske potrage u kojoj su učestvovali agenti kriminalne policije Slovenije, Španije i Američkog federalnog biroa (FBI), pošto je najveće delovanje hakera zapaženo u Španiji, SAD i Kanadi, potvrđeno je od strane predstavnika FBI.

 

 

Opširnije...
 

če

29

jul

2010

NVIDIA ubrzava aplikacije Fermi optimizovanim endžinima za akceleraciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaDeveloperi brzo i lako iskorišćavaju snagu Fermija

SIGRRAPH 2010, Los Anđeles - 27. jul, 2010 - NVIDIA (štand #717) je danas predstavila nove verzije svojih endžina za ubrzavanje aplikacija (AXE), optimizovanih za najnovije Quadro® grafičke procesore (GPU-ove) bazirane na novoj NVIDIA® Fermi arhitekturi, lansirane danas.

Ove najnovije verzije, dizajnirane za profesionalne developere uključuju: NVIDIA SceniXTM 6, NVIDIA Cg TooklitTM 3, i NVIDIA OptiXTM 2. Takođe danas je prikazan i iray® rendering alat kompanije mental images® koja je u potpunosti u vlasništvu kompanije NVIDIA. Alat je prikazan u radu na komercijalnim aplikacijama i novim cloud baziranim GPU rendering rešenjima.

"Ovi novi endžini omogućavaju novim aplikacijama da dođu do tržišta dosta brže nego pre", izjavio je Jeff Brown, generalni menadžer profesionalnih rešenja kompanije NVIDIA. "Oni otvaraju vrata novoj generaciji softvera koji kombinuje naprednu vizualizaciju sa računarstvom visokih perfomansi i simulacija".

 

Opširnije...
 

pon

26

jul

2010

AMD oslobađa potencijal 3D Interneta sa OpenGL ES 2.0 drajverom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

amd- AMD je prvi proizvođač koji će isporučiti OpenGL® ES drajver za PC i grafičke radne stanice, koji podržava dolazeći WebGL standard -

 

LOS ANĐELES, Kalifornija - 26. Jul 2010. - Na SIGGRAPH 2010, AMD (NYSE: AMD) je danas objavio dostupnost prvog softverskog drajvera za desktop računarska okruženja koji podržava WebGL industrijski standard, koji je dizajniran da bez potrebe za ikakvim plaginovima, 3D Internet grafiku, učini dostupnom. AMD OpenGL® ES 2.0 drjver je namenjen programerima i dizajnerima kako bi sa lakoćom bili u stanju da kreiraju uzbudljiv  3D sadržaj koji bi se  renderovao  mnogo brže svim korisnicima koji koriste open-sors Internet pretraživače, i na taj način stvara aplikativno-nalik iskustvo.

 

Opširnije...
 

če

22

jul

2010

NVIDIA Parallel Nsight softver omogućava milionima Microsoft Visual Studio programera da iskoriste GPU akceleraciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaMasivno paralelno programiranje je sada dostupno na vodećoj windows razvojnoj platformi

Beograd - 22. jul, 2010 - Potezom koji definitivno potvrđuje vodeću poziciju kompanije NVIDIA kao provajdera razvojnih rešenja u domenu GPU računarstva danas je najavljeno izdavanje NVIDIA® Parallel NsightTM softvera koji je prvi alat za razvoj GPU ubrzanih aplikacija koje rade sa Microsoft Visual Studio paketom.

NVIDIA je takođe izdala CUDATM Toolkit 3.1, unapređenu verziju svog CUDA softverskog razvojnog alata koji je dostupan na sledećoj lokaciji.

"Sa više od šest miliona programera, Visual Studio je jedan od najpopularnijih razvojnih alata na svetu za Windows bazirane aplikacije i servise", izjavio je Sanford Russell, generalni menadžer GPU računarstva u kompaniji NVIDIA. "Dodavanjem funkcija specifičnih za GPU programere, Paraller Nsight čini snagu GPU procesora dostupnom više nego ikada".

Opširnije...
 

če

22

jul

2010

Koosnivač Microsofta-a poklanja polovinu svog bogatstva Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

22_PaulAllenBil Gates je poznat između ostalog i po tome da je mnogo novca uložio u dobrotvorne svrhe. Manje je poznato da je u Microsoft-ovoj istoriji postojao još jedan veliki dobrotvor.

Paul Allen (rođen 21. Januara 1953), koosnivač Microsoft-a je jedan od najbogatijih ljudi na svetu. Napustio je Microsoft još 1980. god, ali je zvanično otišao tek 2000. Prema forbes-ovoj listi, zauzima trideset sedmo mesto na listi najbogatijih i njegova imovina je procenjena na 13,5 milijardi dolara, a pre početka finansijske krize nalazio se na dvanaestom.

Do sada je poklonio mnogo novca, a sada je najavio da će posle smrti u dobrotvorne svrhe dati pola svog bogatstva.

Opširnije...
 

sre

21

jul

2010

Symbian^4 krajem godine? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCAxe - softver | vesti | Strana-16

symbianSymbian Foundation objavio je prve slike svog novog mobilnog operativnog sistema Symbian^4. Osveženi korisnički meni i dalje podržava više Home ekrana sa widget-ima, koje je sada moguće sortirati u kategorije i dodatno prilagoditi vlastitim potrebama. UI je prilično promenjen u odnosu na početni koncept, i recimo sada je tu iPhone-like status bar na samom vrhu.

 

Opširnije...
 

uto

20

jul

2010

Više mogućnosti i kreativnosti uz Nokia Qt SDK 1.0 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaNakon objave da je Nokia Qt SDK 1.0 dostupan, rok za prijavu aplikacija za „Call4Mobile Applications" takmičenje namenjeno programerima aplikacija za mobilne telefone produženo je za tri meseca, kako bi se iskoristio puni potencijal najnovijih unapređenja

Kompanija Nokia nastavlja da podržava programerima da se slobodno izraze i pokažu svoju kreativnost, uklanjajući sve prepreke za učestvovanje u takmičenju „Call4Mobile Applications" ne samo kompanijama nego i individualnim programerima. Kako bi se to ostvarilo, smanjeni su troškovi investicija i obezbeđenjena kros-platformska podrška za  telefone sa Symbian i Maemo platformom, zahvaljujući Qt SDK 1.0 programu.

U skladu sa novim sloganom programera sa Forum Nokia "Dizajniraj, Programiraj i Isporuči" (Design, Develop and Distribute), nekoliko različitih noviteta je uvedeno kako bi se unapredio celokupni ekosistem i istakla pozicija Ovi Store servisa kao najboljeg mesta za distribuciju aplikacija.

Opširnije...
 

če

15

jul

2010

Twitter zarađuje na čudan način? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCAxe - softver | vesti | Strana-16

Od kada je pokrenut 2006. godine, Twitter praktično nije još zaradio ni centa. Osnivači, Biz Stone i Evan Williams još uvek nisu otkrili na koji način planiraju ostvarivati zaradu, često izjavljujući kako se - barem za sada - oslanjaju samo na novac investitora. Imaju ga, kažu, trenutno sasvim dovoljno na bankovnom kontu da bi se zamarali stvaranjem unosnog poslovnog plana, pa svu svoju energiju usmeravaju ka kreiranju što boljeg servisa i što bolje usluge za svoje korisnike.

 

 

Opširnije...
 


Strana 16 od 25
Get Adobe Flash player