Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pon

20

dec

2010

Google lansirao YouTube Trends Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

youtubeGoogle je lansirao YouTube Trends, novi servis koji omogućuje korisnicima da pogledaju video snimke kojima raste popularnost. Dok vam Google Trends omogućuje da vidite šta ljudi trenutno pretražuju, YouTube Trends omogućuje da vidite šta oni trenutno gledaju.

Glavna strana YouTube Trends servisa se nalazi na sledećem linku:  http://www.youtube.com/trendsdashboard , i tu možete pogledati koji su video fajlovi u "trendu" u određenim delovima sveta, te ih možete sortirati po lokaciji (državi), po grupi godina, kao i prema polu. Takođe omogućeno je i poređenje do različite lokacije.

Opširnije...
 

sub

18

dec

2010

Novi standard u gaming-u! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ar-droneAko ste jedna od onih osoba koja nema problema sa novcem, a u vama još uvek "igra dete", onda ćete sa sledećim proizvodom kompanije Parrot biti oduševljeni! Šta dobijete kada ukrsite Apple iPhone, bežični mini helikopter sa WiFi mrežom i kamere? Dobijete batine! Šalu na stranu, pravi odgovor je: AR Drone. Kompanija Parrot je umiksovala navedene stvari i stvorila jedan do sada ne viđen način igranja koji kobinuje elemente stvarnosti i grafičkog okruženja.

 

Opširnije...
 

sub

18

dec

2010

Šta nam donosi 3DMark 11? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

futuremarkSkoro da ne postoji osoba koja se igra na PC računaru, a da nije čula za 3DMark program. Naravno, sa samim 3DMark-om se nije moguće igrati, iako overklokeri kažu da jeste, ali je postao neizbežan alat za merenje performansi grafičke karte. Sa svakim ozbiljnijim pomakom u razvoju DirectX-a, kompanija Futuremark predstavi novi 3Dmark, ovoga puta nazvan 3Dmark 11. Ali, šta nam donosi novi 3DMark 11?

 

Opširnije...
 

sre

15

dec

2010

AMD poziva softverske programere na saradnju u otvorenim standardima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

amdSANIVEJL, Kalifornija. -14. Decembar, 2010. - Danas je AMD-ov konferencijski odbor Fusion Programerskog Samita izdao poziv za prezentaciju predloga softverskim programerskim liderima u heterogenom i GPU računarstvu. Inauguracioni AMD Fusion Programerski Samit (AFDS) će biti održan od 13. do 16. juna, 2011. u Bellevue, Washington. Prezentacijski predlozi moraju biti podneti do 4. februara, 2011. i svi predlozi će biti pregledani od strane konferencijskog odbora sačinjenog od strane istraživača, akademista i samih programera u ovoj oblasti. Odabrani kandidati će biti obavešteni do 16. marta 2011.

 

Opširnije...
 

če

09

dec

2010

Nokia Ovi App wizard takmičenje Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokia

U Srbiji je u toku nagradna igra kompanije Nokia zahvaljujući kojoj svi vlasnici aplikacije izrađene uz pomoć jednostavne Ovi app Wizard alatke mogu prijaviti svoju aplikaciju za takmičenje i osvojiti najnoviji smart telefon kompanije Nokia N8!

 

Opširnije...
 

ned

21

nov

2010

Broj aplikacija preuzetih sa Ovi Store servisa kompanije Nokia na dnevnom nivou dostigao 3 miliona Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaRegistrovano je preko 400.000 novih programera mobilnih aplikacija u poslednjih 12 meseci

92 programera se može pohvaliti da im je aplikacija preuzeta preko million puta

-1.5 milion preuzimanja Qt softver toolkit-a  za razvoj aplikacija

 

Espoo, Finska, 18. novembar 2010 - Kompanija Nokia danas je objavila kako je broj dnevno preuzetih aplikacija sa  Nokia Ovi Store servisa dostigao 3 miliona, što je rezultat porasta ukupne globalne tražnje i nedavnih unapređenja koja su ponuđena korisnicima telefona zasnovanih na novoj generaciji Nokia Symbian platforme koja korisnicima donosi bolje koriničko iskustvo i pregršt popularnih aplikacija i igara. Nokia sa zadovoljstvom beleži i 400.000 novoregistrovanih programera aplikacija za mobilne telefone u poslednjih 12 meseci  kao i činjenicu da se čak 92 programera može pohvaliti kako je njihova aplikacija preuzeta više od million puta.

Opširnije...
 

če

18

nov

2010

AMD se pridružuje MeeGo linux otvorenog koda Projektu namenjenom mobilnim, ugradnim platformama naredne-generacije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

amdAMD će uložiti inženjerske resurse, da bi pomogao napredak linux-baziranog, otvorenog koda, operativnog sistema

DABLIN, IRSKA - (Marketwire - 15. Novembar, 2010.) - Na MeeGo Conference 2010, AMD (NYSE: AMD) je danas objavio da se pridružio MeeGo Linux Fondaciji, otvorenog-koda Linux projektu, i da će pružati inženjerske ekspertize sa namerom uspostavljanja tehničkih osnova za mobilne, i ugradne uređaje naredne generacije.

Opširnije...
 

uto

09

nov

2010

Nokia-Microsoft Exchange ActiveSync za direktan pristup e-mail sadržaju kao podrška globalnom biznisu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaPoslovni telefoni kompanije Nokia unapređuju iskustvo poslovnaja

Espoo, Finska, 9. Novembar - Kompanija Nokia objavila je kako je primena Microsoft Exchange ActiveSync za Nokia smart telefone ostvarila zapaženu primenu kod najvećih svetskih operatora i kompanija.

Rešenje koje obebeđuje direktan i bezbedan pristup e-mail nalogu i ličnim informacijama kroz Microsoft Exchange server je sada dostupno na Nokia smart telefonima više od 550 operatora u svetu. Među njima su America Movil, Orange, Telecom Italia, Telefonica, TeliaSonera, T-Mobile i Vodafone. Nedavno, ova usluga je prihvaćena od vodećih kompanija poput JCDecaux i OnMobile, koje su privučene unapređenome efikasnošću i značajno nižim troškovima u odnosu na konkurentska rešenja.

Opširnije...
 

uto

09

nov

2010

Intel čini napore u oblasti razvoja softvera u Evropi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

intelIntel® AppUpSM centar i angažovanje kompanije Intel na projektu MeeGo.

Intelov centar za razvoj softvera biće usresređen na softverska rešenja neophodna za stvaranje najboljeg mogućeg korisničkog iskustva na nizu smart uređaja zasnovanih na Intel arhitekturi uključujući smart telefone i ostale uobičajene uređaje poput pametnih televizora i sistema za informisanje i zabavu unutar vozila (infotainment). U prvoj fazi, centar će raditi na istraživanjima i razvoju platforme otvorenog koda, MeeGo, koja omogućava veliku fleksibilnost za smart uređaje i softverske inženjere.

Opširnije...
 

če

07

okt

2010

U Budimpešti su proglašeni pobednici takmičenja Intel Challenge Europe 2010, evropskog takmičenja u preduzetništvu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

 

intel

Dva pobednička tima će učestvovati na takmičenju Intel Berkley Technology Entrepreneurship Challenge u Sjedinjenim Američkim Državama

Budimpešta, 6. oktobar 2010. - Poslednja faza takmičenja Intel Challenge Europe za područje centralne i istočne Evrope, Turske i Izraela, privedena je kraju u Budimpešti, 5. oktobra. Petnaest timova, od kojih su tri iz Mađarske, predstavili su svoje biznis planove iz različitih oblasti tehnologije.

Takmičenje Intel Challenge Europe po prvi put je održano 2006. godine i predstavlja deo svetskog takmičenja u oblasti biznisa Intel Berkley Technology Entrepreneurship (IBTEC). Polufinalno takmičenje je održano 2010. godine u Budimpešti, gde su učestvovali timovi iz centralne i istočne Evrope, Turske i Izraela. Pobedio je tim iz Bugarske sa svojom aplikacijom OpenBuildings, virtuelnom enciklopedijom zgrada širom sveta, koja se može lako uređivati.

Opširnije...
 


Strana 16 od 26