Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

če

08

jul

2010

Intelova nagrada za inovacije podstiče mlade preduzetnike Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

intelBugarska IT kompanija RS Consult BG Ltd.  dobitnik je prve nagrade

Bugarska, Sofija, 7. jul, 2010 - Kompanija Intel ustanovila je Inelovu nagradu za inovacije (Intel Innovation Award) kao deo svog dugoročnog plana za podsticanje inicijativa mladih preduzetnika u Evropi. U toku godišnjeg takmičenja mladih preduzetnika u dostignućima (Junior Achievement Young Enterprise (JA- YE) Europe Enterprise Challenge 2010) Intel je uručio prvu  nagradu za inovacije bugarskoj IT kompaniji RS Consult BG Ltd. koju su osnovali i kojom upravljaju studenti. Pobednik je izabran na osnovu poslovne studije slučaja i ocenjen na osnovu kriterijuma koji su obuhvatali upotrebljivost inovacija za poboljšanje efikasnosti, povećanu tržišnu vrednost, uštedu troškova, društveno koristan pristup i poboljšanje tržišne pozicioniranosti.

Opširnije...
 

uto

08

jun

2010

NVIDIA 3D Vision vodi astronaute na Mars Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaNVIDIA 3D Vision tehnologija pomaže učesnicima Mars-500 projekta da iskuse virtuelnu stvarnost dok simuliraju međuplanetarno putovanje

Beograd - 08, Jun, 2010. - Mars-500 projekat, deo Ruskog  federalnog svemirskog programa, služi da replikuje uslove koji će postojati na putovanju za Mars. Poslednja i najduža faza projekta koja počinje 3. juna uključuje simulaciju izolacije i kašnjenja komunikacije na interplanetarnom putovanju. Šest kosmonauta će provesti ukupno 520 dana u hermetički zatvorenom prostoru.  Naučnici koji će nadgledati internacionalni tim (koji uključuje ruske, francuske, italijanske i kineske kosmonaute) se nadaju da će naučiti da li je takvo putovanje fizički i psihički moguće.

Tokom njihovog eksperimentalnog "leta" svaki član posade će biti opremljen sa laptopom baziranim na NVIDIA 3D Vision tehnologiji (www.nvidia.ru/3dvision). Kao vodeće rešenje na polju stereoskopske 3D grafike, 3D Vision će pomoći kosmonautima da dožive virtuelni Mars a takođe i da se opuste u trenucima odmora.

Opširnije...
 

uto

08

jun

2010

2. SEE Telekom Arena Beograd Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

infoarena_logoKonferencija o elektronskim komunikacijama

Beograd, 7. jun 2010 - Druga SEE Telekom Arena, konferencija o elektronskim komunikacijama, održana je danas u Beogradskom hotelu Hyatt. Konferenciju je organizovala kompanija Infoarena group iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo kao i Republičkog zavoda za informatiku i internet.

Telekom Arena je tradicionalna konferencija koja se ove godine održava drugi put u Beogradu i okuplja vodeće ljude telekom industrije i oblasti elektronskih komunikacija, kako iz Srbije tako i iz regiona. Ove godine konferencija je okupila oko 150 eksperata, uključujući i predstavnike Ministarstva telekomunikacija i informatičkog društva, Republičkog zavoda za informatiku i internet, predstavnike mobilnih operatora u Srbiji, i RATEL-a.

 

Opširnije...
 

uto

08

jun

2010

Intel, iMec i pet Flamanskih Univerziteta otvaraju Flanders ExaScience Laboratoriju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

 

intel

  • Intel, imec, Flamanska Agencija za naučne i tehnološke inovacije (IWT) i pet Flamanskih univerziteta najavili su otvaranje ExaScience laboratorije u gradu Leuven u Belgiji
  • Zadaci laboratorije biće otkrića na polju smanjenja potrošnje električne energije i pouzdanosti, što je od presudne važnosti za dalji razvoj arhitekture super-računara ka exascale nivoima performansi i brzina koje su do 1000 puta veče od današnjih super-računara
  • Prva naučna aplikacija kojom će se ExaScience laboratorija baviti biće predviđanje "svemirskog vremena" i njegovog uticaja na bezbednost i sigurnost na zemlji.
  • ExaScience Laboratorija je najnoviji član Intel Labs Europe

 

Opširnije...
 

če

03

jun

2010

NVIDIA pokreće nova istraživanja, treninge i programe sertifikacije za programere sa fokusom na GPU računarstvo Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaNova inicijativa povećava CUDA programerski ekosistem na više od 350 univerziteta

ISC 2010 - HAMBURG - 3. jun, 2010 - Ekosistem koji okružuje NVIDIA® CUDATM arhitekturu za paralelno procesiranje dobio je značajno unapređenje danas sa predstavljanjem novih akademskih programa koji unapređuju general-purpose računarstvo na grafičkim procesorima (GPGPU).

 

Sa više hiljada objavljenjh istraživačkih dokumenata i više od 350 univerziteta na kojima se predaje o CUDA tehnologiji (tri puta više u odnosu na prošlu godinu) novi programi će imati značajan uticaj na širenje učenja i upotrebe GPU-ova.

Opširnije...
 

če

03

jun

2010

NVIDIA demonstrira striming 3D videa koristeći Microsoft Silverlight Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaNVIDIA 3D Vision sada podržava 3D internet video visoke rezolucije

COMPUTEX 2010- Taipei - 2. jun, 2010 - NVIDIA je ove nedelje demonstrirala 3D video strimovan uživo preko interneta uz pomoć NVIDIA® 3D VisionTM PC sistema i Microsoft Silverlight i IIS Smooth striming tehnologije. Na Computex 2010 konferenciji za novinare  strimovan muzički spot "We Are the World" 3D.

 

Kako bi iskoristili ovu tehnologiju, kupcima je potreban računar (destop ili laptop), baziran na NVIDIA 3D Vision tehnologiji sa poslednjim 3D Vision drajverima i Silverlight dodatkom za internet pretraživač. Sa instaliranim dodacima korisnici mogu posetiti bilo koju web stranicu koja poseduje 3D Vision baziran sadržaj.

Opširnije...
 

sre

02

jun

2010

MeeGo i Intel AppUpSM zablistali na sajmu Computex Štampa El. pošta
Napisao Đorđe Kovačević   

intelCOMPUTEX, TAIPEI, Tajvan, 2. jun, 2010. godine - Nakon uspešnog predstavljanja MeeGo* v1.0 projekta i Intel AppUpSM beta centra, veliki broj prodavaca operativnih sistema, distributera i kompanija iz oblasti telekomunikacija iskoristili su sajam Computex da objave podršku za MeeGo i Intel AppUp centar.

MeeGo predstavlja optimizovan Linux operativni sistem koji donosi vizuelno bogato internet i media iskustvo namenjeno velikom broju uređaja, uključujući netbook računare, osnovne modele desktop računara, tablet uređaje, smart telefone, infotainment uređaje namenjene vozilima, smart televizore i media telefone. Aplikacije namenjene ovim uređajima biće dostupne putem Intel AppUp beta centra.

Opširnije...
 

pet

28

maj

2010

AMD imenuje Manju Hedge za lidera „Fusion Experience" programa Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

amdSUNNYVALE, Kalifornija - 27. Maj 2010. - AMD je danas imenovao Manju Hedge kao korporativnog potpredsednik "Fusion Experience" programa. Renomirani innovator u paralelnom i vizuelnom kompjutingu Hedge je ranije bio zaposlen kao podpredsednik tehničkog marketinga za CUDA-u u nVIDIA-i, a sada se pridružio AMD-u kako bi vodio „Fusion Experience" program, inicijativi usmerenoj na identifikaciju inovativnih računarskih aplikacija spremnih da u potpunosti iskoriste APU (Accelerated Processing Units). Manju Hedge odgovara Rick Bergman-u generalnom menadžeru AMD proizvodne grupe.

 

Opširnije...
 

ned

23

maj

2010

Objavljeno ime i detalji novog 3D Mark programa Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCAxe - softver | vesti | Strana-16

futuremarkFuturemark priprema najnoviju verziju njihovog popularnog 3D grafičkog testa. Pogađate, radi se o 3D Mark programu. Nova verzija će se zvati 3D Mark 11 (verovatno zato što je sledeća godina 2011. ili pak zato što je namenjena prevashodno DirectX 11 grafičkim kartama) i pojaviće se sa namerom da bude najgora noćna mora trenutno tada aktuelnim grafičkim kartama (stres test). Nakon ATI-ja i Nvidia je zagazila u DX 11 segment tako da će se novi benčmark(test) program prvenstveno fokusirati na DX 11 mogućnosti i nove teksture kao i aktuelnu teselaciju.

Opširnije...
 

pon

17

maj

2010

Proglašen pobednik Intelovog međunarodnog sajma nauke i inženjerstva Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

intelEjmi Čao iz Ričardsona pobeđuje zahvaljujući najnovijem napretku ostvarenom u oblasti lečenja raka

 

SAN HOZE, Kalifornija, 14. maj, 2010 - Kompanija Intel i Društvo za nauku i javnost proglasili su danas pobednike Intelovog međunarodnog sajma nauke i inženjerstva, najvećeg naučnog takmičenja namenjenog predfakultetskom nivou.

Petnaestogodišnja Ejmi Čao, iz Ričardsona, Teksas, osvojila je prvo mesto za rad na razvoju fotosenzitivnog uređaja namenjenog fotodinamičkoj terapiji (PDT), novoj terapiji u lečenju raka koja koristi energiju svetlosti kako bi aktivirala supstancu koja ubija ćelije raka. Ejmi je uručeno 75.000 dolara i nagrada Gordon E. Mur, koja se dodeljuje po prvi put u čast jednog od Intelovih osnivača i penzionisanog izvršnog direktora.

Ostali nagarđeni su osamnaestogodišnji Kevin Elis iz Vankuvera, i Jale Fan iz Bivertona, Oregon, kojima je Intel Fondacija uručila po 50.000 dolara. Kevin je razvio metodu koja automatski ubrzava kompjuterske programe analizirajući ih u toku rada, tako da zadaci bivaju raspoređeni na brojne mikroprocesore. Projekat na kome je radio Jale prikazuje prednosti koje donosi kvantno računarstvo u izvođenju komplikovanih izračunavanja.

 

Opširnije...
 


Strana 16 od 24
Get Adobe Flash player