Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pet

23

jul

2010

NVIDIA Parallel Nsight softver omogućava milionima Microsoft Visual Studio programera da iskoriste GPU akceleraciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaMasivno paralelno programiranje je sada dostupno na vodećoj windows razvojnoj platformi

Beograd - 22. jul, 2010 - Potezom koji definitivno potvrđuje vodeću poziciju kompanije NVIDIA kao provajdera razvojnih rešenja u domenu GPU računarstva danas je najavljeno izdavanje NVIDIA® Parallel NsightTM softvera koji je prvi alat za razvoj GPU ubrzanih aplikacija koje rade sa Microsoft Visual Studio paketom.

NVIDIA je takođe izdala CUDATM Toolkit 3.1, unapređenu verziju svog CUDA softverskog razvojnog alata koji je dostupan na sledećoj lokaciji.

"Sa više od šest miliona programera, Visual Studio je jedan od najpopularnijih razvojnih alata na svetu za Windows bazirane aplikacije i servise", izjavio je Sanford Russell, generalni menadžer GPU računarstva u kompaniji NVIDIA. "Dodavanjem funkcija specifičnih za GPU programere, Paraller Nsight čini snagu GPU procesora dostupnom više nego ikada".

Opširnije...
 

če

22

jul

2010

Koosnivač Microsofta-a poklanja polovinu svog bogatstva Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

22_PaulAllenBil Gates je poznat između ostalog i po tome da je mnogo novca uložio u dobrotvorne svrhe. Manje je poznato da je u Microsoft-ovoj istoriji postojao još jedan veliki dobrotvor.

Paul Allen (rođen 21. Januara 1953), koosnivač Microsoft-a je jedan od najbogatijih ljudi na svetu. Napustio je Microsoft još 1980. god, ali je zvanično otišao tek 2000. Prema forbes-ovoj listi, zauzima trideset sedmo mesto na listi najbogatijih i njegova imovina je procenjena na 13,5 milijardi dolara, a pre početka finansijske krize nalazio se na dvanaestom.

Do sada je poklonio mnogo novca, a sada je najavio da će posle smrti u dobrotvorne svrhe dati pola svog bogatstva.

Opširnije...
 

sre

21

jul

2010

Symbian^4 krajem godine? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCAxe - softver | vesti | Strana-16

symbianSymbian Foundation objavio je prve slike svog novog mobilnog operativnog sistema Symbian^4. Osveženi korisnički meni i dalje podržava više Home ekrana sa widget-ima, koje je sada moguće sortirati u kategorije i dodatno prilagoditi vlastitim potrebama. UI je prilično promenjen u odnosu na početni koncept, i recimo sada je tu iPhone-like status bar na samom vrhu.

 

Opširnije...
 

uto

20

jul

2010

Više mogućnosti i kreativnosti uz Nokia Qt SDK 1.0 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaNakon objave da je Nokia Qt SDK 1.0 dostupan, rok za prijavu aplikacija za „Call4Mobile Applications" takmičenje namenjeno programerima aplikacija za mobilne telefone produženo je za tri meseca, kako bi se iskoristio puni potencijal najnovijih unapređenja

Kompanija Nokia nastavlja da podržava programerima da se slobodno izraze i pokažu svoju kreativnost, uklanjajući sve prepreke za učestvovanje u takmičenju „Call4Mobile Applications" ne samo kompanijama nego i individualnim programerima. Kako bi se to ostvarilo, smanjeni su troškovi investicija i obezbeđenjena kros-platformska podrška za  telefone sa Symbian i Maemo platformom, zahvaljujući Qt SDK 1.0 programu.

U skladu sa novim sloganom programera sa Forum Nokia "Dizajniraj, Programiraj i Isporuči" (Design, Develop and Distribute), nekoliko različitih noviteta je uvedeno kako bi se unapredio celokupni ekosistem i istakla pozicija Ovi Store servisa kao najboljeg mesta za distribuciju aplikacija.

Opširnije...
 

če

15

jul

2010

Twitter zarađuje na čudan način? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCAxe - softver | vesti | Strana-16

Od kada je pokrenut 2006. godine, Twitter praktično nije još zaradio ni centa. Osnivači, Biz Stone i Evan Williams još uvek nisu otkrili na koji način planiraju ostvarivati zaradu, često izjavljujući kako se - barem za sada - oslanjaju samo na novac investitora. Imaju ga, kažu, trenutno sasvim dovoljno na bankovnom kontu da bi se zamarali stvaranjem unosnog poslovnog plana, pa svu svoju energiju usmeravaju ka kreiranju što boljeg servisa i što bolje usluge za svoje korisnike.

 

 

Opširnije...
 

če

08

jul

2010

Intelova nagrada za inovacije podstiče mlade preduzetnike Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

intelBugarska IT kompanija RS Consult BG Ltd.  dobitnik je prve nagrade

Bugarska, Sofija, 7. jul, 2010 - Kompanija Intel ustanovila je Inelovu nagradu za inovacije (Intel Innovation Award) kao deo svog dugoročnog plana za podsticanje inicijativa mladih preduzetnika u Evropi. U toku godišnjeg takmičenja mladih preduzetnika u dostignućima (Junior Achievement Young Enterprise (JA- YE) Europe Enterprise Challenge 2010) Intel je uručio prvu  nagradu za inovacije bugarskoj IT kompaniji RS Consult BG Ltd. koju su osnovali i kojom upravljaju studenti. Pobednik je izabran na osnovu poslovne studije slučaja i ocenjen na osnovu kriterijuma koji su obuhvatali upotrebljivost inovacija za poboljšanje efikasnosti, povećanu tržišnu vrednost, uštedu troškova, društveno koristan pristup i poboljšanje tržišne pozicioniranosti.

Opširnije...
 

uto

08

jun

2010

NVIDIA 3D Vision vodi astronaute na Mars Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaNVIDIA 3D Vision tehnologija pomaže učesnicima Mars-500 projekta da iskuse virtuelnu stvarnost dok simuliraju međuplanetarno putovanje

Beograd - 08, Jun, 2010. - Mars-500 projekat, deo Ruskog  federalnog svemirskog programa, služi da replikuje uslove koji će postojati na putovanju za Mars. Poslednja i najduža faza projekta koja počinje 3. juna uključuje simulaciju izolacije i kašnjenja komunikacije na interplanetarnom putovanju. Šest kosmonauta će provesti ukupno 520 dana u hermetički zatvorenom prostoru.  Naučnici koji će nadgledati internacionalni tim (koji uključuje ruske, francuske, italijanske i kineske kosmonaute) se nadaju da će naučiti da li je takvo putovanje fizički i psihički moguće.

Tokom njihovog eksperimentalnog "leta" svaki član posade će biti opremljen sa laptopom baziranim na NVIDIA 3D Vision tehnologiji (www.nvidia.ru/3dvision). Kao vodeće rešenje na polju stereoskopske 3D grafike, 3D Vision će pomoći kosmonautima da dožive virtuelni Mars a takođe i da se opuste u trenucima odmora.

Opširnije...
 

uto

08

jun

2010

2. SEE Telekom Arena Beograd Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

infoarena_logoKonferencija o elektronskim komunikacijama

Beograd, 7. jun 2010 - Druga SEE Telekom Arena, konferencija o elektronskim komunikacijama, održana je danas u Beogradskom hotelu Hyatt. Konferenciju je organizovala kompanija Infoarena group iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo kao i Republičkog zavoda za informatiku i internet.

Telekom Arena je tradicionalna konferencija koja se ove godine održava drugi put u Beogradu i okuplja vodeće ljude telekom industrije i oblasti elektronskih komunikacija, kako iz Srbije tako i iz regiona. Ove godine konferencija je okupila oko 150 eksperata, uključujući i predstavnike Ministarstva telekomunikacija i informatičkog društva, Republičkog zavoda za informatiku i internet, predstavnike mobilnih operatora u Srbiji, i RATEL-a.

 

Opširnije...
 

uto

08

jun

2010

Intel, iMec i pet Flamanskih Univerziteta otvaraju Flanders ExaScience Laboratoriju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

 

intel

  • Intel, imec, Flamanska Agencija za naučne i tehnološke inovacije (IWT) i pet Flamanskih univerziteta najavili su otvaranje ExaScience laboratorije u gradu Leuven u Belgiji
  • Zadaci laboratorije biće otkrića na polju smanjenja potrošnje električne energije i pouzdanosti, što je od presudne važnosti za dalji razvoj arhitekture super-računara ka exascale nivoima performansi i brzina koje su do 1000 puta veče od današnjih super-računara
  • Prva naučna aplikacija kojom će se ExaScience laboratorija baviti biće predviđanje "svemirskog vremena" i njegovog uticaja na bezbednost i sigurnost na zemlji.
  • ExaScience Laboratorija je najnoviji član Intel Labs Europe

 

Opširnije...
 

če

03

jun

2010

NVIDIA pokreće nova istraživanja, treninge i programe sertifikacije za programere sa fokusom na GPU računarstvo Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaNova inicijativa povećava CUDA programerski ekosistem na više od 350 univerziteta

ISC 2010 - HAMBURG - 3. jun, 2010 - Ekosistem koji okružuje NVIDIA® CUDATM arhitekturu za paralelno procesiranje dobio je značajno unapređenje danas sa predstavljanjem novih akademskih programa koji unapređuju general-purpose računarstvo na grafičkim procesorima (GPGPU).

 

Sa više hiljada objavljenjh istraživačkih dokumenata i više od 350 univerziteta na kojima se predaje o CUDA tehnologiji (tri puta više u odnosu na prošlu godinu) novi programi će imati značajan uticaj na širenje učenja i upotrebe GPU-ova.

Opširnije...
 


Strana 16 od 24
Get Adobe Flash player