Quantcast

sub

11

jun

2011

Apple predstavlja novu verziju iOS-a Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

appleKompanija Apple je predstavila beta verziju iOS 5, najnoviju verziju najnaprednijeg operativnog sistema za mobilne telefone. Beta verzija iOS 5 operativnog sistema uključuje: Notification Center iMessage, novi servis za slanje i primanje poruka koji omogućava lako slanje tekstualnih poruka, fotografija i video materijala između svih iOS uređaja i Newsstand, novi način za kupovinu i organizaciju pretplata na novine i časopise. Sa novom PC Free opcijom, korisnici iOS 5 operativnog sistema mogu aktivirati i podesiti svoj iOS uređaj odmah nakon raspakivanja i ažurirati softver bez potrebe za računarom.

Opširnije...
 

pet

10

jun

2011

Mac OS X Lion će biti dostupan od jula preko Mac App Store-a Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

appleApple je objavio da će Mac OS X Lion, osma verzija najnaprednijeg operativnog sistema na svetu, sa više od 250 novih funkcija i 3.000 novih programerskih API-a, biti dostupna korisnicima u julu na Mac App Store-u. Neke najzanimljivije funkcije u Lion operativnom sistemu uključuju: nove Multi-Touch gestove tj. podrška celog sistema za aplikacije preko celog ekrana, Mission Control, Mac App Store,  Launchpad, kao i kompletno redizajnirana Mail aplikacija.

Opširnije...
 

če

09

jun

2011

Apple predstavio iCloud Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

appleKompanija Apple je predstavila iCloud, revolucionarni paket novih, besplatnih usluga koje besprekorno rade sa aplikacijama za iPhone, iPad, iPod touch, Mac ili PC, koje automatski i bežično skladište sadržaj u iCloud-u te ga automatski i bežično sprovode do svih vaših uređaja. Kada se bilo šta promeni na jednom od uređaja, sadržaj na svim vašim uređajima se istog trenutka ažurira.

Opširnije...
 

če

09

jun

2011

SHADOWGUN - Jedna od prvih igara za novu četvorojezgrarnu Tegra platformu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidia

Madfinger Games, kreatori jako popularne igre Samurai II: Vengeance su najavili svoju novu kreaciju tj. igru. U pitanju je igra SHADOWGUN namenjena, između ostalog, i novim četvorojezgrarnim Tegra čipovima kompanije NVIDIA pod kodnim imenom "Project Kal-El".

 

Opširnije...
 

sre

08

jun

2011

E3 Expo vesti i događaji će po prvi put biti prikazani u 3D Vision tehnologiji na YouTube-u Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaNVIDIA je objavila juče da će sajt GamerLive.tv, online mesto gde možete pronaći sadržaje vezane za igre, zabavu i lifestyle, biti prvi medij koji će emitovati vesti i novosti vezane za E3 2011 konferenciju, i to u stereoskopskom 3D kvalitetu za NVIDIA 3D Vision korisnike.

 

Opširnije...
 

sre

01

jun

2011

Google otvara kancelariju za Jadransku regiju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

googleBeograd, 1. juna 2011. - Google je najavio širenje poslovanja u Jadranskoj regiji koja uključuje i tržište Srbije. Otvaranjem kancelarije u junu 2011. godine u Zagrebu, Google želi da unapredi ponudu proizvoda, omogući bolje rezultate pretraživanja i efikasnija rešenja oglašavanja za klijente i partnere u Srbiji i regiji. Zagrebačka kancelarija kompanije Google, na čijem je čelu Joško Mrndže, uz tržište Srbije, biće zadužena i za tržišta Hrvatske i Slovenije.

Opširnije...
 

sub

28

maj

2011

NVIDIA 3D VisionVideo je sada dostupan širom sveta na YouTube-u Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nvidiaKompanija NVIDIA je objavila da YouTube, po prvi put, omogućava korisnicima da gledaju hiljade 3D video materijala u bogatom, visoko-kvalitetnom stereoskopskom 3D kvalitetu na njihovim NVIDIA 3D Vision personalnim i laptop računarima, koristeći najnoviju verziju Mozilla Firefox internet pretraživača.

Opširnije...
 

če

26

maj

2011

Otvoren digitalni arhiv u Republičkom Geodetskom Zavodu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

RGZRepublički geodetski zаvod je otvorio digitаlni аrhiv zа celu teritoriju Srbije u Beogrаdu. Glаvnа delаtnost digitаlnog аrhivа je prevođenje аnаlogne dokumentаcije u digitаlni oblik svih dokumenatа sа cele teritorije Republike Srbije.

 

Opširnije...
 

sre

25

maj

2011

CNN i Nokia najavljuju planove za međunarodno partnerstvo Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaKompanije CNN i Nokia su objavile početak međunarodne saradnje. Po tom dogovoru, Nokia postaje ključni partner kompanije CNN kada je reč o bogatom sadržaju mapa. Kroz ovu saradnju objedinjuje se snaga kompanija u prikupljanju vesti, generisanju sadržaja od strane korisnika, tehnologije mapiranja, kao i pružanja usluga baziranih na lokaciji. Saradnja je otpočela upotrebom Nokia 3D mapa na CNN platformama tokom nedavnog prenosa Britanskog kraljevskog venčanja.

Opširnije...
 

ned

22

maj

2011

Novosti iz Nokia Beta Labs Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

nokiaNokia Beta Labs je platforma za razmenu, namenjena programerima i korisnicima sa ciljem unapređenja proizvoda i pokretanja inovacija. Beta Labs predstavlja probne verzije aplikacija, softvera ili servisa koje razvija Nokia ili drugi proizvođaći softvera. Te verzije programa su tehnički potpuno razvijene, potrebno im je samo finalno doterivanje. S obzirom da su u razvoju, one još uvek nisu dostupne na tržištu.

Opširnije...
 


Strana 16 od 28