Quantcast

pet

01

apr

2011

Gigabyte najavljuje 3TB+ unlock alat Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

gigabyteKompanija Gigabyte, vodeći proizvođać matičnih ploča, grafičkih karti i ostalog kompjuterskog hardvera je najavila 3TB+ unlock alat. Uz pomoć ovog alata biće moguće da se na matičnim pločama kompanije Gigabyte koje ne poseduju Hybrid EFI tehnologiju prepoznaju i koriste nealocirane particije na hard diskovima čiji su kapaciteti 3 TB i naviše.

Opširnije...
 

uto

15

feb

2011

Intel unapređuje mobilno računarstvo Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

intel...uz pomoć novih silicijumskih, softverskih i  konekcijskih mogućnosti

Medfield, LTE platforme, MeeGo napredak i preuzimanje kompanije Silicon Hive ubrzaće ravoj mobilnog portfolija

 

MOBILE WORLD CONGRESS, Barselona, 14. februar, 2011 - Kompanija Intel predstavila je danas veliki broj unapređenja svog mobilnog portfolija, koja obuhvataju veliki sprektar proizvoda od silicijuma, softverske i konekcijske mogućnosti, kao i mogućnost testiranja 32nm telefonskog čipa, „Medfield" .

Kompanija je takođe najavila pojavu ubrzane LTE platforme, novog korisničkog iskustva na tablet uređajima zasnovanim na  operativnom sistemu MeeGo, preuzimanje kompanije Silicon Hive, i još nekoliko mobilnih investicija i unapređenja softverskih alata, s ciljem da potpomognu pojavu premium uređaja zasnovanih na Intel® arhitekturi.

Opširnije...
 

pet

11

feb

2011

ASRock predstavlja aplikaciju koja ubrzava protok kroz USB port Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

asrockASRock je predstavio zgodnu malu aplikaciju koja ubrzava transfer kroz USB port. ASRock Xfast USB aplikacija je takođe sposobna da ubrza i USB 3.0 flash diskove, koji su svakako na granici teoretskog interfejs maksimuma od 5Gb/s. OCWorkbench je uradio test korišćenja aplikacije „pre i posle" kao deo testa Kingston XyperX Max 3.0 modela.

 

Opširnije...
 

če

27

jan

2011

AMD izbacio novi SDK za AMD Fusion APU-ove Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

amdSANIVEJL, Kalifornija. - 27. Januar, 2011. - AMD je danas objavio dostupnost nove verzije Softverskih Razvojnih Alata (SDK) v2.3 sa punom podrškom za prve AMD Fusion Akceleratorske Procesorske Jedinice (APU-ove), OpenCL 1.1 i AMD Radeon HD 6900 serije grafičkih karti. AMD APP tehnologija omogućava da AMD GPU-ovi i CPU-ovi zajednički izvršavaju mnoge računarski veoma zahtevne zadatke brže nego što je to bilo moguće korišćenjem samo CPU-a.

 

Opširnije...
 

pet

07

jan

2011

Google pokazuje promocionalni Android 3.0 video Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

googleGoogle-ova sledeća verzija mobilnog operativnog sistema, Android 3.0 (kodni naziv Honeycomb), dobila je promocionalni video koji je izbacio sam gigant. Video koji pokazuje ovaj OS pravljen za tablete okačen je na Android Developers nalogu, ali ubrzo je nalog zaključan kao privatni. Srećom neko je ugrabio video i ubrzo je okačen na više internet strana, tako da bez obzira da li je Google želeo da objavi ovaj video ili ne, on je uveliko dostupan već svima.

 

Opširnije...
 

če

06

jan

2011

CityVille najpopularnija igra na svetu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

wwwNova Zynga igra, CityVille, je postavila rekorde. Ova igra je postala najpopularnija igra za samo 22 dana?! Za tako kratki period CityVille je uspeo da premaši do sada neprikosnovenu igru FarmVille. Igra je predstavljena 2.12.2010. godine, a broj pristalica ove igre je u neverovatno kratkom vremenskom periodu uspeo da nadmaši FarmVille i ostvari prosek od 61,67 miliona korisnika za mesec dana.

Opširnije...
 

sre

05

jan

2011

Facebook prestigao Yahoo! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

wwwBilo je pitanje vremena... Facebook je prestigao Yahoo kada se priča o internet saobraćaju. Sada je Facebook treći najveći sajt na svetu. Facebook je iznenadio Yahoo sa svojih 648 miliona poseta, u odnosu na 630 koliko ih je imao Yahoo u novembru 2010. Ipak, prva dva mesta i dalje suvereno drže Google, odnosno Microsoft.

Opširnije...
 

pet

24

dec

2010

Google Body Browser Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

googleGoogle nas je prosto navikao na raznorazne velike projekte. Najnoviji projekat se zove „Body Browser" i reč je o WebGL aplikaciji. Pretraživač tela radi na sličnom principu kao svetski poznati Google Earth. Korisnici će biti u mogućnosti da zumiraju kroz kožu modela i na taj način vide svaki pedalj iste, ali da vide i svaku „koščicu" kao i svaki organ ljudskog tela.

 

 

 

 

Opširnije...
 

pet

24

dec

2010

Online reklamiranje veće nego štampano! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

wwwTrendovi, trendovi i ništa osim trendova. Pogledajte najnoviji trend, koji kako stvari stoje totalno baca u senku štampane medije (ako verujete, oglašivači su jedini koji održavaju štampane medije). Novine (kako "oflajn" tako i "onlajn") su sve do ove godine bile ispred ostatka interneta što se tiče količine novca koja je bila izdvojena za reklamiranje. Ali to se promenilo...

 

Opširnije...
 

pon

20

dec

2010

Google lansirao YouTube Trends Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

youtubeGoogle je lansirao YouTube Trends, novi servis koji omogućuje korisnicima da pogledaju video snimke kojima raste popularnost. Dok vam Google Trends omogućuje da vidite šta ljudi trenutno pretražuju, YouTube Trends omogućuje da vidite šta oni trenutno gledaju.

Glavna strana YouTube Trends servisa se nalazi na sledećem linku:  http://www.youtube.com/trendsdashboard , i tu možete pogledati koji su video fajlovi u "trendu" u određenim delovima sveta, te ih možete sortirati po lokaciji (državi), po grupi godina, kao i prema polu. Takođe omogućeno je i poređenje do različite lokacije.

Opširnije...
 


Strana 16 od 27