Quantcast

sub

07

maj

2016

Google predstavlja Digitalnu Garažu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

003

Kompanija Google je objavila dostupnost programa Digitalna Garaža u Srbiji. Reč je o novoj onlajn platformi koja svima, od studenata do preduzetnika, omogućava pristup besplatnim onlajn treninzima za savladavanje veština digitalnog marketinga i razvoja biznisa na internetu. Platforma je dostupna na: https://digitalnagaraza-rs.withgoogle.com/.

Opširnije...
 

sub

07

maj

2016

Jedan od pet korisnika odriče se svoje privatnosti kada instalira novu aplikaciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

privacy1

Stručnjaci iz kompanije Kaspersky Lab ustanovili su da korisnici instaliraju aplikacije na njihove uređaje nesvesni mogućih posledica. Šokantan je podatak da čak 63 odsto korisinka zanemaruje čitanje ugovora o licenci softvera pre instaliranja nove aplikacije, kao i da jedan od pet korsisnika (20 odsto) nikada ne čita poruke tokom instaliranja aplikacije; oni bez razmišljaja pritiskaju tastere ,,next’’ i ,,agree’’, a da pri tom ne razumeju uslove na koje su pristali. 

Opširnije...
 

če

07

apr

2016

3DMark VRMark i novi UI Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3D Mark VR mark preview novi UIKrajem prošle godine Futuremark je izbacio Holiday betu za 3DMark test, koja je sadržala preview za novi UI, kao i za VRMark tj. VR test scenu koja nije generisala skor, ali je vlasnicima VR uređaja prikazala scene iz 3DMark testova u virtuelnom 3D-u.

Sada je i zvanično izašao update, koji je svim korisnicima Advanced i Professional verzije doneo novi UI kao i pristup prikazu VRMark testa, koji su bili viđeni u Holiday beti.

Opširnije...
 

če

21

jan

2016

PCMark 8 update Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCMark8 updatePCMark 8, popularna aplikacija za testiranje performansi celog sistema, je dobila novi update, u skladu sa promenama u poslednjoj verziji Adobe After Effects-a koji bi trebalo da pruži i bolju podršku za NVMe SSD-ove.

Ovaj v2.6.512 update utiče na dobijene rezultate u Adobe Applications i Storage benchmatku, te se rezultati u ovim testovima ne mogu porediti sa onim ranije postignutim. Skorovi u ostalim testovima kao što su Home, Creative i Work update se nije menjao.

Opširnije...
 

če

24

dec

2015

3D Mark Holiday Beta donosi VR test Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3D Mark holiday betaKompanija Futuremark je odlučila da za novogodišnje praznike iznenadi svoje korisnike tako što je pustila Betu koja pokazuje nove stvari od kojih će pojedine naći svoje mesto, tokom 2016, godine, u poslednjoj verziji popularnog benchmark softvera - 3D Mark.

Holiday Beta pruža uvid u VRMark, koji će biti test VR uređaja. Preview verzija koja se nalazi u ovom update-u će omogućiti pregled okruženja, dok se slobodno krećete kroz scenu iz 3D Mark testa.

Ako nemate VR uređaj, i dalje ćete moći pokrenuti preview i na klasičnom monitoru, i pošto je u pitanju preview koji omogućava slobodno kretanje kroz scenu, test ne generiše nikakav skor.

Opširnije...
 

pon

02

nov

2015

AMD najavljuje Radeon Software Crimson Edition Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Radeon SoftwarePre oko šest nedelja, AMD je objavio formiranje nove organizacione jedinice koja stavlja fokus na vertikalnu integraciju svih stvari vezanih za grafiku. Radeon tehnološka grupa obuhvata tim stručnjaka koji rade na svim značajnim aspektima u industriji vizuelizacije i igranja, kao što su DirectX 12 i Virtuelna Realnost, a predvodi je veteran grafičke industrije i arhitekta, Raja Koduri.

Ovaj tim je zadužen za unapređivanje performansi-po-vatu novih GPU-ova, kreiranje inovativnih tehnologija i obezbeđivanje vrhunskog softvera koji daje podršku GPU-ovima. Prvi produkt Radeon tehnološke grupe je redefinisanje softverske strategije. S obzirom da primaran značaj AMD stavlja na način na koji ljudi vrše interakciju sa njihovim proizvodima, procenili su da softver zaslužuje da bude viđen kao najviši prioritet u njihovim poslovnim planovima, te je veliki akcenat stavljen na softver. 

Opširnije...
 

sub

10

okt

2015

Na koje načine se Futuremark bori protiv varanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Da li je moguće dugotrajno varanje u Futuremark testovima?

 

Futuremark varanje na benchmarcimaVerovatno ste upoznati sa VW skandalom, gde je otkriveno da je softver "prepoznavao" da se nalazi na testu i samim tim prilagođavao parametre kako bi bila dobijena manja količina štetnih materija i time prikazivala da je motor zdraviji po okolinu u odnosu na realno stanje.

Mnogi bi se sa pravom zapitali, ako je to prošlo jednom divu kao što je VW i to dugo vremena, da li je moguće da i neki IT proizvođači slično rade kako bi na duže vreme uspeli da ubede da je njihov proizvod superiorniji od drugog konkurentskog i na taj način poboljšaju prodaju i svoje stanje na globalnom tržištu.

Da li su Futuremark testovi, koji su jedni od najkorišćenijih takođe podložni varanju na "duže staze" i da li postoji neka vrsta zaštite koja će onemogućiti ili barem varanje otkriti što pre? Na ovakva rastuća pitanja Futuremark je dao odgovore.

Opširnije...
 

pet

04

sep

2015

AMD grafičke karte postižu bolje rezultate uz DirectX 12 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD DirectX 12Ashes of the Singularity video igra, koja je nedavno izašla, je prva igra koja podržava DirectX 12, što je ukazalo na neke zanimljive benchmark rezultateAMD grafičke karte su, uz DirectX 12, postigle bolje rezultate u odnosu na Nvidia karte.

Model R9 390X se pokazao kao 80% brži uz DirectX 12, nego uz DirectX 11, što predstavlja značajan FPS napredak. Ono što se može videti iz ovakvih rezultata je posledica poboljšanja koje je AMD uveo za Mantle, odnosno Vulkan API-e. Kao i u slučaju Mantle-a, igra direktno „komunicira“ sa grafičkom kartom kada koristi DirectX 12, i ceo proces je značajno brži. 

Opširnije...
 

pon

03

avg

2015

Kompatibilnost Futuremark benchmark testova sa Windows 10 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

futuremark windows10Pre neki dan je zvanično izašao Windows 10, ali Futuremark nije sedeo skrštenih ruku, jer je većina benchmark alata kompatibilna sa novim operativnim sistemom.

Tako su svi noviji 3D Mark alati od 3D Mark Vantage-a kompatibilni sa Windowsom 10 ako imate instaliranu poslednju verziju SystemInfo-a.

Opširnije...
 

ned

02

avg

2015

Peacekeeper zvanično više nije podržan Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

peacekepper windows10Zvaničnim izlaskom najnovijeg operativnog sistema iz Microsoft-a - Windows 10, kompanija Futuremark je odlučila da popularni web browser benchmark - Peacekeeper postavi na listu nepodržanih aplikacija.

Ovo ne znači da korisnik neće moći da koristi aplikaciju, već da jednostavno neće biti podržana u budućnosti od strane Futuremark-a, na isti način kao što to važi za nepodržane verzije 3D Mark i PC Mark aplikacija.

Opširnije...
 


Strana 1 od 27