Quantcast

če

16

jun

2016

Futuremark predstavio Stress test Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark stress testAko često koristite 3DMark verovatno ste pre neki dan primetili novi update. Novi update za 3DMark je doneo stress test.

Naime, gotovo dve trećine korisnika 3DMark koriste kao test stabilnosti konfiguracije posle overkloka, a nemali broj korisnika ga koristi kako bi testirala sposobnosti sistema hlađenja. Iz tog razloga dodavanje stress testa u aplikaciji se činila kao dobra ideja, koja je realizovana poslednjim update-om.

Opširnije...
 

sre

08

jun

2016

Top Eleven dobio fudbalske saveze Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Top Eleven dobio fudbalske savezeKompanija Nordeus, kreator Top Elevena, za ovu igru predstavlja novu opciju u vidu mogućnostosti stvaranja saveza. Po prvi put se u igrama u oblasti fudbalskog menadžmenta na ovaj način produbljuje društveni aspekt i igračima omogućava da prave svoje fudbalske saveze i pozovu prijatelje da im se pridruže.

Igrači će moći da isprobaju svoje menadžerske veštine, kao i njihovi prijatelji – protiv drugih saveza iz celog sveta tokom vikend turnira. Prvi turnir saveza počeće 11. juna, a utakmice će se održavati od subote do nedelje, omogućavajući Top Eleven menadžerima da se takmiče u svojim individualnim ligama i kupovima tokom nedelje.

Nova opcija omogućava Top Eleven menadžerima iz celog sveta, kojih ima više 140 miliona, da naprave saveze sa četiri do šest prijatelja. Kao i kod učešća na turnirima radi napredovanja u divizijama saveza, postoji i mogućnost komunikacije tokom igre, stimulisanja prijateljskih timova bonusima, međusobnog pozajmljivanja najboljih igrača i dobijanja nagrada tokom igre za uspeh na turniru.

Opširnije...
 

sub

07

maj

2016

Google predstavlja Digitalnu Garažu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

003

Kompanija Google je objavila dostupnost programa Digitalna Garaža u Srbiji. Reč je o novoj onlajn platformi koja svima, od studenata do preduzetnika, omogućava pristup besplatnim onlajn treninzima za savladavanje veština digitalnog marketinga i razvoja biznisa na internetu. Platforma je dostupna na: https://digitalnagaraza-rs.withgoogle.com/.

Opširnije...
 

sub

07

maj

2016

Jedan od pet korisnika odriče se svoje privatnosti kada instalira novu aplikaciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

privacy1

Stručnjaci iz kompanije Kaspersky Lab ustanovili su da korisnici instaliraju aplikacije na njihove uređaje nesvesni mogućih posledica. Šokantan je podatak da čak 63 odsto korisinka zanemaruje čitanje ugovora o licenci softvera pre instaliranja nove aplikacije, kao i da jedan od pet korsisnika (20 odsto) nikada ne čita poruke tokom instaliranja aplikacije; oni bez razmišljaja pritiskaju tastere ,,next’’ i ,,agree’’, a da pri tom ne razumeju uslove na koje su pristali. 

Opširnije...
 

če

07

apr

2016

3DMark VRMark i novi UI Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3D Mark VR mark preview novi UIKrajem prošle godine Futuremark je izbacio Holiday betu za 3DMark test, koja je sadržala preview za novi UI, kao i za VRMark tj. VR test scenu koja nije generisala skor, ali je vlasnicima VR uređaja prikazala scene iz 3DMark testova u virtuelnom 3D-u.

Sada je i zvanično izašao update, koji je svim korisnicima Advanced i Professional verzije doneo novi UI kao i pristup prikazu VRMark testa, koji su bili viđeni u Holiday beti.

Opširnije...
 

če

21

jan

2016

PCMark 8 update Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCMark8 updatePCMark 8, popularna aplikacija za testiranje performansi celog sistema, je dobila novi update, u skladu sa promenama u poslednjoj verziji Adobe After Effects-a koji bi trebalo da pruži i bolju podršku za NVMe SSD-ove.

Ovaj v2.6.512 update utiče na dobijene rezultate u Adobe Applications i Storage benchmatku, te se rezultati u ovim testovima ne mogu porediti sa onim ranije postignutim. Skorovi u ostalim testovima kao što su Home, Creative i Work update se nije menjao.

Opširnije...
 

če

24

dec

2015

3D Mark Holiday Beta donosi VR test Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3D Mark holiday betaKompanija Futuremark je odlučila da za novogodišnje praznike iznenadi svoje korisnike tako što je pustila Betu koja pokazuje nove stvari od kojih će pojedine naći svoje mesto, tokom 2016, godine, u poslednjoj verziji popularnog benchmark softvera - 3D Mark.

Holiday Beta pruža uvid u VRMark, koji će biti test VR uređaja. Preview verzija koja se nalazi u ovom update-u će omogućiti pregled okruženja, dok se slobodno krećete kroz scenu iz 3D Mark testa.

Ako nemate VR uređaj, i dalje ćete moći pokrenuti preview i na klasičnom monitoru, i pošto je u pitanju preview koji omogućava slobodno kretanje kroz scenu, test ne generiše nikakav skor.

Opširnije...
 

pon

02

nov

2015

AMD najavljuje Radeon Software Crimson Edition Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Radeon SoftwarePre oko šest nedelja, AMD je objavio formiranje nove organizacione jedinice koja stavlja fokus na vertikalnu integraciju svih stvari vezanih za grafiku. Radeon tehnološka grupa obuhvata tim stručnjaka koji rade na svim značajnim aspektima u industriji vizuelizacije i igranja, kao što su DirectX 12 i Virtuelna Realnost, a predvodi je veteran grafičke industrije i arhitekta, Raja Koduri.

Ovaj tim je zadužen za unapređivanje performansi-po-vatu novih GPU-ova, kreiranje inovativnih tehnologija i obezbeđivanje vrhunskog softvera koji daje podršku GPU-ovima. Prvi produkt Radeon tehnološke grupe je redefinisanje softverske strategije. S obzirom da primaran značaj AMD stavlja na način na koji ljudi vrše interakciju sa njihovim proizvodima, procenili su da softver zaslužuje da bude viđen kao najviši prioritet u njihovim poslovnim planovima, te je veliki akcenat stavljen na softver. 

Opširnije...
 

sub

10

okt

2015

Na koje načine se Futuremark bori protiv varanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Da li je moguće dugotrajno varanje u Futuremark testovima?

 

Futuremark varanje na benchmarcimaVerovatno ste upoznati sa VW skandalom, gde je otkriveno da je softver "prepoznavao" da se nalazi na testu i samim tim prilagođavao parametre kako bi bila dobijena manja količina štetnih materija i time prikazivala da je motor zdraviji po okolinu u odnosu na realno stanje.

Mnogi bi se sa pravom zapitali, ako je to prošlo jednom divu kao što je VW i to dugo vremena, da li je moguće da i neki IT proizvođači slično rade kako bi na duže vreme uspeli da ubede da je njihov proizvod superiorniji od drugog konkurentskog i na taj način poboljšaju prodaju i svoje stanje na globalnom tržištu.

Da li su Futuremark testovi, koji su jedni od najkorišćenijih takođe podložni varanju na "duže staze" i da li postoji neka vrsta zaštite koja će onemogućiti ili barem varanje otkriti što pre? Na ovakva rastuća pitanja Futuremark je dao odgovore.

Opširnije...
 

pet

04

sep

2015

AMD grafičke karte postižu bolje rezultate uz DirectX 12 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD DirectX 12Ashes of the Singularity video igra, koja je nedavno izašla, je prva igra koja podržava DirectX 12, što je ukazalo na neke zanimljive benchmark rezultateAMD grafičke karte su, uz DirectX 12, postigle bolje rezultate u odnosu na Nvidia karte.

Model R9 390X se pokazao kao 80% brži uz DirectX 12, nego uz DirectX 11, što predstavlja značajan FPS napredak. Ono što se može videti iz ovakvih rezultata je posledica poboljšanja koje je AMD uveo za Mantle, odnosno Vulkan API-e. Kao i u slučaju Mantle-a, igra direktno „komunicira“ sa grafičkom kartom kada koristi DirectX 12, i ceo proces je značajno brži. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 27