Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pet

05

sep

2014

3D Mark i PCMark dobijaju update Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Update rešava nekompatibilnost sa Intel X99 čipsetom

 

3DMark PCMark updateFuturemark testovi performansi grafičkih karti, kao i celog sistema - 3D Mark, i PC Mark su dobili update koji je ispravio uočene nekompatibilnosti ovih aplikacija sa najnovijim Intelovim X99 čipsetom.

Problem je bio u System Info alatu koji vrši detekciju hardvera i koji je imao problem upravo sa novim Intelovim čipsetom. Nekompatibilnost se manifestovala pucanjem testa prilikom testiranja.

System Info alat je updateovan na 4.30 verziju čime je nekompatibilnost uklonjena.

Opširnije...
 

pon

18

avg

2014

Telekom predstavio 11811.rs aplikaciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Svi kontakti i adrese u jednoj aplikaciji

 

11811rs aplikacijaObimni telefonski imenici decenijama su imali svoje počasno mesto na stočiću pored fiksnog telefona. U njima su se nalazili podaci o brojevima telefona majstora, hitnih službi, svih preduzeća, prijatelja... Drugim rečima, telefonski brojevi su često bili na dohvat ruke, umesto da ih po potrebi tražimo po raznim sveskama i papirićima.

Kako se menjaju navike korisnika, savremene tehnologije mogu priskočiti u pomoć u potrazi za potrebnim informacijama. Umesto da korisnik prelistava poveći imenik, traženi broj telefona će se danas obično potražiti putem interneta ili mobilnog telefona. Otuda i ne čudi razvoj 11811.rs mobilne aplikacije.

Opširnije...
 

če

31

jul

2014

Dostupni su AMD 64-bitni ARM bazirani Opteron razvojni sistemi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD 64-bitni ARM bazirani Opteron razvojni sistemiKompanija AMD je objavila dostupnost AMD Opteron A1100 serije razvojnih sistema, koji sadrže prve AMD-ove 64-bitne ARM-bazirane procesore, kodnog naziva „Seattle“.

Inače AMD je prva kompanija koja proizvođačima softvera i hardvera nudi standardnu ARM Cortex A57 baziranu serversku platformu. 

Opširnije...
 

uto

08

jul

2014

Futuremark PCMark odabran kao reper performansi za nabavku Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

...računara u EU, Brazilu, Francuskoj i Severnoj Irskoj

 

Futuremark PCMark evropska komisijaKompanija Futuremark, koja se bavi izradom softvera za analizu performansi računara, je objavila da je njihov PC Mark softver odabran od strane generalnog direktorijata Evropske komisije za informatiku (DIGIT) za obračun minimalne specifikacije 100000 PC računara koji će biti nabavljeni za potrebe EU i njihovih mnogobrojnih organizacija.

PC Mark rezultati su takođe učestvovali prilikom procene performansi računara koji su nabavljani preko tendera za vladu Franscuske, Severne Irske i Brazila.

Opširnije...
 

sub

21

jun

2014

Kaspersky Lab otkrio mobilnog trojanca - Svpeng Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Usmeren na finansije

 

kaspersky otkrio svpeng trojanacKaspersky Lab je otkrio mobilnog trojanca pod nazivom Svpeng, koji kombinuje funkcionalnost finansijskog malware-a sa ransomware mogućnostima i koji je trenutno aktivan u SAD i Velikoj Britaniji. Ovo je prvi put da Svpeng, čuveni kradljivac novca u Rusiji, okreće svoju pažnju i ka drugim tržištima.

Za sada, ovaj zlonamerni program, navodno ruskog porekla, ne krade akreditive, ali je samo pitanje vremena kada će i to otpočeti, pošto je Svpeng samo modifikacija poznatog trojanca koji je aktivan u Rusiji i uglavnom se koristi za krađu novca. Pored toga, kod ovog trojanca sadrži neke od Criptor metoda koje nisu još korišćene, tako da je verovatno da će uskoro biti iskorišćeni za šifrovanje datoteka. U ovom slučaju Svpeng će postati drugi najpoznatiji zlonamerni program za mobilne uređaje, odmah nakon programa Pletor, koji se pojavio u maju 2014.

Opširnije...
 

če

12

jun

2014

3DMark Sky Diver spreman za skok Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark Sky DiverNedavno najavljeni Sky Diver benchmark o kome smo već pisali na našem portalu sada je i zvanično dostupan za download. Da se podsetimo: Sky Diver je besplatan apdejt za sve 3DMark korisnike namenjen testiranju DirectX 11 performansi gejming laptopova i desktop PC računara srednje klase.

Sky Diver benchmark uključuje demo, dva grafička testa, jedan physics CPU test, kao i kombinovani benchmark.

Opširnije...
 

pet

30

maj

2014

3DMark Sky Diver – Benchmark za plitke džepove Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark Sky DiverFinski Futuremark, poznat po gami 3DMark alata za testiranje performansi računara i prenosnih uređaja, sprema se da u okviru Computex sajma naredne nedelje prikaže Sky Diver DirectX 11 benchmark, koji je za razliku od prezahtevnog Fire Strike testa namenjen gaming laptopovima i desktop računarima srednje klase.

Kako i sam Futuremark navodi, Fire Strike test bi trebalo da prikaže performanse koje savremena high-end konfiguracija postiže u nekoj modernoj igri pri ultra high podešavanjima, dok je Sky Diver bliži mainstream računarima i prosečnom DirectX 11 naslovu.

 

Opširnije...
 

sre

28

maj

2014

AMD Catalyst 14.6 Beta – Prenosni plašt Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Catalyst 14.6 BetaNova beta verzija AMD-ovih Catalyst drajvera pored uobičajenih poboljšanja performansi uvodi podršku za Mantle API u prenosne računare opremljene Enduro tehnologijom.

AMD navodi sledeće podatke: ubrzanje do 14% za Thief, do 21% za Battlefield 4 i čak 274% za Star Swarm benchmark kada se koristi Mantle, u zavisnosti od konfiguracije laptopa.

 

Opširnije...
 

sre

28

maj

2014

NVIDIA objavila GeForce 337.88 WHQL Game Ready drajvere Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NVIDIA GeForce 337.88 WHQLKako je leto sve bliže, a sa njim i nove igre koje željno iščekujemo, logično je da NVIDIA u ovom periodu objavi WHQL sertifikovane drajvere koji će naše hardverske ljubimce adekvatno pripremiti za sve nove naslove.

Osim toga, s obzirom da cene 4K monitora lagano ali sigurno padaju, ostala poboljšanja koja donose novi drajveri uglavnom se odnose na rezolucije iznad (već pomalo zastarele) 1080p, pa će vlasnici UHD i WQHD displeja imati čemu da se raduju.

 

Opširnije...
 

ned

20

apr

2014

KIS odlično prošao na AV-Testu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

KIS AV-Test jan feb 2104Kaspersky Lab-ov vodeći proizvod za kućne korisnike Kaspersky Internet Security blokirao je sa uspehom sve pretnje u dvomesečnoj sertifikaciji januar-februar 2014, testiranju koje sprovodi AV-Test, nezavisni nemački istraživački centar. Ovo rešenje osvojilo je prvo mesto, postignuvši rezultat od 17,5 bodova od mogućih 18.

Procedura AV Test istraživanja uključuje procenu bezbednosnih rešenja koristeći samo njihova osnovna podešavanja. Antivirus baze podataka proizvoda se ažuriraju neposredno pre testa. Pored toga, AV rešenja mogu da pristupe svojim cloud bazama za dobijanje najnovijih informacija o novim pretnjama. Ove postavke verno reprezentuju uslove kakvi se sreću na većini kućnih računara.

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 23
Get Adobe Flash player