Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pet

04

sep

2015

AMD grafičke karte postižu bolje rezultate uz DirectX 12 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD DirectX 12Ashes of the Singularity video igra, koja je nedavno izašla, je prva igra koja podržava DirectX 12, što je ukazalo na neke zanimljive benchmark rezultateAMD grafičke karte su, uz DirectX 12, postigle bolje rezultate u odnosu na Nvidia karte.

Model R9 390X se pokazao kao 80% brži uz DirectX 12, nego uz DirectX 11, što predstavlja značajan FPS napredak. Ono što se može videti iz ovakvih rezultata je posledica poboljšanja koje je AMD uveo za Mantle, odnosno Vulkan API-e. Kao i u slučaju Mantle-a, igra direktno „komunicira“ sa grafičkom kartom kada koristi DirectX 12, i ceo proces je značajno brži. 

Opširnije...
 

pon

03

avg

2015

Kompatibilnost Futuremark benchmark testova sa Windows 10 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

futuremark windows10Pre neki dan je zvanično izašao Windows 10, ali Futuremark nije sedeo skrštenih ruku, jer je većina benchmark alata kompatibilna sa novim operativnim sistemom.

Tako su svi noviji 3D Mark alati od 3D Mark Vantage-a kompatibilni sa Windowsom 10 ako imate instaliranu poslednju verziju SystemInfo-a.

Opširnije...
 

ned

02

avg

2015

Peacekeeper zvanično više nije podržan Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

peacekepper windows10Zvaničnim izlaskom najnovijeg operativnog sistema iz Microsoft-a - Windows 10, kompanija Futuremark je odlučila da popularni web browser benchmark - Peacekeeper postavi na listu nepodržanih aplikacija.

Ovo ne znači da korisnik neće moći da koristi aplikaciju, već da jednostavno neće biti podržana u budućnosti od strane Futuremark-a, na isti način kao što to važi za nepodržane verzije 3D Mark i PC Mark aplikacija.

Opširnije...
 

če

09

jul

2015

AMD izbacio nove Catalyst 15.7 drajvere sa podrškom za Windows 10 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Catalyst 15.7AMD je izbacio nove, unapređene AMD Catalyst 15.7 drajvere, koji sada donose intuitivnu podršku za Windows 10 i DirectX 12 API, i koji korisnicima omogućavaju da izvuku maksimum iz svojih AMD APU i GPU rešenja. AMD Catalyst 15.7 je osnovni drajver koji će pomoći u obogaćivanju korisničkog iskustva kroz veću pouzdanost, bolje performanse i inovativne mogućnosti i tehnologije. AMD Catalyst drajver će biti u potpunosti integrisan sa Microsoft Windows 10 operativnim sistemom, kao deo Windows komponente za nadogradnju drajvera (driver update component).

AMD APU i Radeon GPU rešenja koja pokreću Windows 10, pružaće zabavno iskustvo tako što će učiniti izgled igara i streaming video materijala najnaprednijim do sada, i to na velikom broju uređaja. 

Opširnije...
 

pon

15

jun

2015

Lenovo i Microsoft predstavili aplikaciju Cortana sa REACHit opcijom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo CortanaKompanije Lenovo i Microsoft su najavile saradnju koja će promeniti način na koji ljudi pronalaze sadržaj i učiniti ovaj proces ličnijim, uz aplikaciju Cortana i REACHit opciju.

REACHit opcija povećava pretraživačke sposobnosti aplikacije Cortana na uređajima sa operativnim sistemom Windows 10. Ima sposobnost da pretraži sadržaj na bilo kojem PC ili tablet računaru marke Lenovo koji koristi Windows 10 operativni sistem ili neke glavne cloud usluge.

Ova integracija platformi obezbeđuje Cortana aplikaciji mnogo veću bazu podataka gde će obavljati pretragu, stvarajući sasvim novi nivo kontekstualne pretrage i omogućujući sveobuhvatan način pretrage digitalnog sadržaja. 

Opširnije...
 

pet

12

jun

2015

3DMark i PCMark8 na popustu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3dmark pcmark popustSinoć je krenula letnja Steam rasprodaja, i tada mnogi proizvođači i distributeri igara spuštaju cene kako bi zainteresovali igrače i prodali što više kopija.

Naravno, nisu samo igre na sniženju, već i softver a među njima se nalaze i dva popularna Futuremark benchmark alata - 3DMark, kao i PCMark 8.

Opširnije...
 

če

11

jun

2015

Futuremark najavio VRMark Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

VRMarkSvesni smo sve veće popularnosti VR sistema, a toga su svesni i u kompaniji Futuremark. Iz tog razloga su krenuli sa razvojem alata koji će korisnicima pružiti uvid koliko je VR sistem koji poseduju dobar u vidu benchmark aplikacije sa jednostavnim nazivom - VRMark.

VRMark bvi trebalo da izmeri performanse VR sistema, njegovu latenciju, tačnost prikaza što sve utiče na kvalitet virtuelne realnosti.

Mnogi analitilčari očekuju da će VR sisteme koristiti 10,8 miliona korisnika do kraja 2016. godine što je sasvim dovoljan razlog za jedan test koji bi mogao međusobno uporediti različite VR sisteme.

Opširnije...
 

sre

27

maj

2015

Kaspersky Lab upozorava na novu Live ID prevaru Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kaspersky Live ID scamStručnjaci iz kompanije Kaspersky Lab upozoravaju na novu prevaru koja koristi identifikaciju Windows Live naloga kao mamac, kako bi ukrala lične podatke koji se nalaze na korisničkim profilima usluga poput Xbox LIVE, Zune, Hotmail, Outlook, MSN, Messenger i OneDrive.  

Korisnici dobijaju upozorenje putem e-maila da su njihovi Windows Live ID nalozi korišćeni kako bi bili distribuirani neželjeni e-mailovi i da će zbog toga biti blokirani. Kako bi sprečili da njihovi nalozi budu suspendovani, korisnici treba da kliknu na link kako bi se složili sa novim bezbednosnim procedurama ove usluge. Ovo deluje kao tipičan e-mail koji se koristi u phishing napadima - od žrtava se očekuje da klknu na link koji će ih odvesti na lažne web sajtove koji imitiraju zvaničnu stranicu Windows Live naloga. Podaci koje korisnici tu unesu će zatim biti poslati napadačima. Upravo su zbog toga stručnjaci bili začuđeni kada ih je link sa spam poruke odveo na pravi web sajt Windows Live naloga i nije bilo pokušaja da budu ukradeni podaci kao što su korisničko ime i lozinka. 

Opširnije...
 

pet

17

apr

2015

AMD pozdravlja GTA V, novog člana Gaming Evolved familije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD GTA VAMD je objavio da je Grand Theft Auto V, kompanije Rockstar Games, najnoviji član Gaming Evolved familije. Kao deo bliske saradnje AMD-a sa partnerima u Torontu (Kanada) i Lidsu (Velika Britanija), razvijena je i podrška GTA V igre za AMD-ovu Contact Hardening Shadows (CHS) tehnologiju.

CHS tehnologija dinamički čini ivice senki tvrđim ili mekšim, u zavisnosti od udaljenosti senke od izvora svetlosti i objekta koji baca tu senku. To omogućava mekše senke koje se rasipaju na realističniji način. Da bi se u igri uključio CHS, potrebno je jednostavno odabrati AMD CHS iz Soft Shadows padajućeg menija. Igra takođe ima i ugrađeni benchmark test, koji olakšava testiranje različitih hardverskih konfiguracija. 

Opširnije...
 

sre

15

apr

2015

NZXT predstavlja novu verziju CAM softvera Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NZXT CAMNZXT je izbacio napredniju verziju svog PC monitoring softvera, CAM 2.0, koji je sada opremljen dvostrukom zaštitom podataka, prilagodljivim interfejsom i funkcionalnim prikazom FPS-a, što doprinosi još jednostavnijem nadgledanju i održavanju PC sistema.

CAM 2.0 nudi pregršt informacija, kako za iskusne, tako i za nove korisnike, kojima je u cilju da povećaju efikasnost svojih računara. Ovaj softver aktivno nadgleda i beleži sve bitne statistike, uključujući brzine mreže, raspoloživost prostorom za skladištenje, temperature komponenti i opterećenja sistema. Pored toga, novi napredni sistem za praćenje parametara nudi i obimne HDD S.M.A.R.T. podatke, ali i podatke o CPU i GPU specifikacijama i naponima na matičnoj ploči itd. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 27
Get Adobe Flash player