Quantcast

pet

23

jun

2017

Rocket League - od sada na vašim malim ekranima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NBCRocketLeaguesE-sportovi postoju sve popularniji, i kako broj fanova koje ove sportove prate preko interneta raste iz dana u dan, velike televizijske kuće konačno su odlučile da ove događaje omoguće dostupnim i gledaocima putem malog ekrana.

Opširnije...
 

uto

20

jun

2017

A za Kasperskog - "Trail Blazer" nagrada! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

KasperskiTrailNapredne uporne pretnje, drugačije poznate kao APT, nastavljaju da zadaju glavobolje korisnicima računara. Zaposleni u Kasperskom su napredno radili na rešavanju ovakvih problema, a kompanija Radicati Group je rešila da ih nagradi sa svojom prestižnom nagradom “Trail Blazer“.

Ovo nije samo bilo koja nagrada, već ona koja procenjuje da je proizvod najbolji na tom polju, i da je imao potencijal da unese neke novitete na tržištu. Njihov program – Anti Targeted Attack platforma opravdala je u potpunosti nagradu.

Opširnije...
 

če

08

jun

2017

PCMark 10 izašao Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCMark10Pre neki dan smo najavili da će uskoro novi benchmark softver iz kompanije Futuremark - PC Mark 10 "ugledati" svetlost dana. Znali smo da će kao i u njihovim drugim benchmark alatima postojati Professional, Advanced i Basic verzija aplikacije, kao i datume izlaska. Jedine nepoznanice su bile cene, kao i tipovi testova.

Professional verzija će koštati od 1495$ na godišnjem nivou, i ona je namenjenja korporacijama koje nabavljaju veliki broj računara. Advanced i Basic verzija će izaći 22. juna i standarno će Basic varijanta biti besplatna, dok će Advanced verzija koštati 29,99$.

Opširnije...
 

uto

30

maj

2017

Futuremark predstavlja PC Mark 10 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCMark10Futuremark, kompanija poznata po svojim benchmark alatima - 3D Mark i PC Mark, koje koriste mnogi sajtovi radi poređenja performansi najavila je novu verziju PC Mark alata.

PC Mark 10 je naziv novog PC Marka, a kao i prethodne verzije služiće da proceni kompletne performanse sistema, a ne samo određene komponente, služeći se testovima koji će simulirati realan rad, kako bi rezultati bili što precizniji.

Opširnije...
 

če

18

maj

2017

Tekken 7 bundle paket Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Tekken 7 paketUskoro izlazi popularna borilačka igra Tekken 7 za PC, Sony Playstation 4, kao i Xbox One. Ovo je deveta instanca popularnog serijala i prvi Tekken koji će koristiti Unreal Engine.

Ono što je već standardno za AAA igre koje izlaze za PS4, je bundle, gde konzola dolazi zajedno sa igrom, a prema najavama cena za preorder tog paketa će biti istovetna ceni za standardni PS4 sa HDD-om kapaciteta 1TB.

Opširnije...
 

pon

03

apr

2017

Prestaje podrška za 3DMark i PCMark Vantage Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark PCMark Vantage podrskaPodrška za svojevremeno vrlo popularne benchmark alate - 3DMark Vantage, kao i PCMark Vantage, prestaje uskoro tj. trajaće do 11. aprila 2017. godine.

Ova dva benchmark alata su pravljena za Windows Vistu, koju po navodima StatCounter-a koristi samo 1,12% korisnika koji imaju PC i koriste jedan od Windows operativnih sistema.

Ovo znači da se ovi alati više neće prodavati, da neće dobijati nove updateove (osim SystemInfo aplikacije), i neće biti garantovano da će online servisi dalje funkcionisati. Uz sve ovo tehničke podrške za ova dva alata takođe neće biti.

Opširnije...
 

uto

27

dec

2016

3D Mark update Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark updateKompanija Futuremark, poznata po svojim mnogobrojnim benchmark aplikacijama, pre neki dan je izbacila update za 3D Mark, verzije 2.2.3509.

Ovaj mali update je rešio problem koji je umeo da utiče na dobijene rezultate kada se test startovao iz detail stranice aplikacije, umesto sa home stranice ili preko komandne linije.

Opširnije...
 

če

08

dec

2016

AMD predstavlja Crimson ReLive Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Crimson ReliveDanas je AMD izbacio veliki update za svoje grafičke karte tj. AMD Radeon softver je dobio dosta novih funkcionalnosti i poboljšanja tako da se sada naziva AMD Radeon Crimson ReLive edition.

AMD Radeon Crimson ReLive edition je doneo dugoočekivanu alternativu Nvidia ShadowPlay-u u vidu Radeon ReLive, a tu su i Radeon Chill, AMD Liquid VR, poboljšan Freesync, kao i bolju stabilnost za profesionalnu upotrebu.

Opširnije...
 

če

10

nov

2016

VRMark izašao Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

VRMarkImate jedan od popularnih VR sistema, kao i par VR igara u kojima koristite potencijale Vašeg VR-a, ali niste sigurni da li je Vaš PC spreman i za one zahtevnije VR aplikacije.

Upravo za takve potrebe možete iskoristiti VRMark aplikaciju, koja je izašla pre neki dan i koja testira Vašu konfiguraciju i pokazuje da li je Vaš PC dovoljno dobar za VR. Takođe, ako još nemate VR sistem, a želite da ga pazarite VRMark će Vam omogućiti da proverite da li je Vaš PC dovoljan za VR, jer njegovo pokretanje ne traži VR, već se slika može prikazivati i na standardnom monitoru.

Opširnije...
 

ned

23

okt

2016

VELIKI PROPUST MICROSOFTA! – OPREZ! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Virus za koji trenutno ne postoji rešenje

 

Desktop attackKo bi rekao da ćemo u 2016. godini prisustvovati širenju virusa za koji trenutno ne postoji zakrpa, odnosno rešenje. Još uvek nije poznato koja hakerska grupa stoji iza virusa „Desktop attack“. Sumnja se da je reč o „Chaos Computer Club (CCC)“, inače jednoj od najpoznatijih i najstarijih hakerskih grupa, jer se jedino javno oglasio bivši član i jedan od lidera Andy Müller.

„Bio  sam aktivan devedesetih godina, još u to vreme je svima nama bilo jasno da je moguće manipulisati Windows kernelom, ali je tužno što je u 2016. godini njihov izvorni kod i dalje na nivou devedesetih. Bilo je pitanje vremena“.

Opširnije...
 


Strana 1 od 29