| Vesti | Hardver | Kombinacijom softvera i hardvera će se osloboditi moć AMD Fusion-a
Hardver

Kombinacijom softvera i hardvera će se osloboditi moć AMD Fusion-a

amd

SANIVEJL, Kalifornija. – 4. Januar, 2011. – AMD je danas objavio široku podršku AMD Fusion Familiji Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU-ova) od strane softverske i hardverske zajednice. Blisko sarađujući sa proizvođačima softvera, proizvođačima i distributerima matičnih ploča, AMD je izgradio koaliciju industrijskih inovatora, posvećenih isporuci uređaja i aplikacija koji u potpunosti iskorišćavaju kombinaciju x86 računarske moći i performansi diskretne-grafike AMD Fusion APU-ova.

 

 

„AMD i njegovi partneri predvode put u novu eru računarstva karakterističnu po sveobuhvatnijoj zabavi, izvanrednom internet iskustvu i brzoj i efikasnoj obradi digitalnog sadržaja“, kaže Džon Tejlor direktor AMD Klijent i Softver Produkt Marketinga u dodaje: „Kreiranje robusnog x86 i GPU računarstva kako bi se pružilo računarsko iskustvo naredne generacije je kulminacija dugotrajne saradnje sa proizvođačima softvera i alata kao i sa proizvođačima komponenti, ali i tehnološkim investicijama omogućenih zahvaljujući AMD Fusion Fund-u“.

„Personalno računarstvo prolazi kroz značajnu evoluciju, potpomognutu eksplozijom digitalnog i multimedijalnog sadržaja kojim se omogućava istinski izvanredno veb iskustvo“, kaže Temi Riler korporatini potpredsednik Windows marketinga kompanije Microsoft i dodaje: „Mi smatramo da posao koji je AMD uradio sa Fusion-om na kombinovanju x86 CPU arhitekture i grafike performansi diskretnog-nivoa stvara priliku za Windows 7 i Internet Explorer 9 da korisnicima pruže istinski unapređeno iskustvo koje uključuje akcelerisano surfovanje, HD video i 3D igranje“.

 

Aplikacije Naredne-Generacije

Kako bi imali pristup jedistvenim sposobnostima APU arhitekture, AMD sarađuje sa različitim proizvođačima alata i posredničkog softvera, kako bi ponudili softverske razvojne pakete koji u potpunosti podržavaju industrijski-standardne aplikativne programerske interfejse (API-e) poput OpenCL-a, OpenGL-a, Direct2D-a i DirectCompute-a. AMD dodatno podržava optimizaciju softvera za AMD Fusion APU-ove sa tehnologijom AMD-ovog Akcelerisanog Paralelnog Procesovanja (APP), koji programerima omogućava da lakše usvoje koristi kombinovane snage GPU i CPU-ova za akceleraciju postojećih aplikacija i da u svojem softveru kreiraju nove mogućnosti.

Desetine inovativnih kompanija će demonstrirati neverovatna računarska iskustva omogućena AMD tehnologijama, uključujući AMD Fusion APU-ove, tokom ovonedeljnog Consumer Electronics Show-a (CES) na Wired prezentaciji sponzorisanoj od strane AMD-a (Grand Lobby), kao i na AMD Technology prezentaciji. Različite aplikacije: multimedijalne, produktivne aplikacije, igre, veb pretraživanje, aplikacije facijalnog prepoznavanja, video konferencije i još mnogo drugih biće prikazane od strane vodećih softverskih proizvođaća, uključujući:

AMD-ovi partneri na polju matičnih ploča takođe se priključuju lansiranju AMD Fusion APU-ova, tako što su vodeći proizvođači originalnog dizajna (ODM-ovi), uključujući tu ASUS, Gigabyte, MSI i Sapphire, najavili integrisane APU matične ploče namenjene prvim PC platformama koje koriste AMD Fusion APU-ove.

 

U sledećoj tabeli možete videti isećak iz AMD-ove ponude za notebook računare tokom 2011-te godine, od kojih će neki biti bazirani na AMD Fusion APU-ovima:

tabela_T

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar