Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pet

27

mar

2015

Kaspersky Lab sigurnosna rešenja su dostupna kroz Parallels APS Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kaspersky Parallels APSKompanija Kaspersky Lab je saopštila da je dobila Parallels APS 2.0 sertifikat za Kaspersky APS paket, i to za svoja dva nagrađivana rešenja: Kaspersky Internet Security – Multi-Device i Kaspersky Small Office Security koji su sada dostupni preko eko-sistema Parallels APS.

Parallels APS je najpopularniji besplatni otvoreni standard za cloud usluge u ovoj oblasti poslovanja i predstavlja jednostavan i brz način za pronalaženje novih usluga preko clouda.

Kaspersky Internet Security – Multi-Device je sigurnosno rešenje za pojedinačne korisnike, za koje je potreban samo jedan proizvod sa jednom licencom, da bi mogla da bude zaštićena skoro svaka kombinacija PC, Mac i Android telefona i tableta. Ovo rešenje nudi zaštitu za više uređaja, fleksibilnu anti-malware zaštitu u realnom vremenu, kao i zaštitu od krađe.

Opširnije...
 

pet

27

mar

2015

3D Mark dobio API overhead test Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Uporedite DirectX11, Mantle i DirectX12

 

3DMark API overhead feature testKompanija Futuremark, je kao jedna od najpoznatijih po svojim grafičkim testovima, objavila update za poslednju verziju 3D Mark testa. Ovaj update donosi jedan dodatan feature test - API Overhead preko kojeg možete lako uporediti performanse DirectX11, DirectX12, kao i Mantle API-a.

Za DirectX12 test je potrebno imati instaliran Windows 10 Techincal Preview (minimalno build 10041) sa DX11 grafičkom kartom, dok je za Mantle i DirectX11 test potrebno imati grafičku koja podržava DX11/Mantle i neki od starijih Windows OS-eva koji imaju podršku za DirectX11.

Opširnije...
 

pet

06

mar

2015

Poslednji uTorrent update bez Vašeg znanja instalira program za „rudarenje“ Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

uTorrent updateuTorrent je uhvaćen da potajno instalira program za Bitcoin rudarenje, koji je „upakovan“ sa njihovim poslednjim client update-om. Otkriveno je da najnoviji update, bez znanja i dozvole korisnika, instalira program pod nazivom EpicScale, koji koristi određenu količinu snage procesora u svrhe Bitcoin rudarenja u pozadini.

S obzirom da sporni program automatski dolazi sa update-om, većina korisnika uTorrent klijenta nije ni bila svesna da im je jedan takav program instaliran i da se njihov računar koristi za rudarenje. Neki od korisnika su primetili blagi porast u opterećenju procesora nakon instalacije uTorrent update-a, što je uz malo više istraživanja ukazalo na glavnog krivca - program EpicScale. 

Opširnije...
 

ned

15

feb

2015

Nordeus predstavlja novu verziju igre Top Eleven Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Top Eleven 2015Kompanija Nordeus je predstavila novu verziju njihove popularne fudbalske menadžer igre Top Eleven. Ova znatno unapređena verzija, Top Eleven 2015, igračima nudi mnoštvo noviteta, uključujući poboljšanu grafiku, navigaciju i kvalitet zvuka, bolju atmosferu i muziku, kao i potpuno prilagođavanje igre svim mobilnim platformama i uređajima koje pokreće iOS ili Android operativni sistem.

Pored svih tehničkih performansi i gameplay noviteta, lik najpoznatijeg trenera Chelsea, Jose Mourinhoa, je i dalje tu da kroz igru igračima nudi svoje savete o tome kako da budu najbolji fudbalski menadžeri svog tima. 

Opširnije...
 

sre

21

jan

2015

Thermaltake predstavio DPS G App 2.0 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake DPS G App 2Kompanija Thermaltake je izbacila novi softver, poboljšanu verziju prethodne DPS aplikacije, pod nazivom DPS G App 2.0 koji je namenjen njihovim Toughpower DPS G napajanjima – sada prvim Internet of Things (IoT) napajanjima. Ovo IoT rešenje podrazumeva hardver, PC softver, mobilnu aplikaciju i platformu za Cloud menadžment.

Ukratko, Thermaltake korisnicima nudi servis sa kojim su u mogućnosti da pristupe podacima i upravljaju napajanjem sa raznih računara i mobilnih uređaja, bilo kad i bilo gde. DPS G App 2.0 omogućava digitalno praćenje bitnih parametara procesora i grafičke karte, uključujući napon, potrošnju i temperaturu.

Aplikacija je za sada dostupna za Toughpower DPS G napajanja od 450W, 550W, 650W, 750W, 850W i 1050W, koja nose 80 Plus Gold sertifikat. 

Opširnije...
 

pet

09

jan

2015

3D Markovi na sniženju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark snizenjePopularan Futuremark benchmark program za testiranje performansi grafičkih karti - 3D Mark se našao na popustu od čak 80% na Steam servisu i to kao Daily Deal.

Tako je trenutno njegova cena za Advanced verziju 4,99€ umesto standardne od 24,99€ i popust će trajati sve do subote do 19h po našem vremenu te požurite.

Ali to nije sve, jer su i starije podržane verzije 3D Marka takođe na sniženju od 80% tako da su cene za 3D Mark 11 i 3D Mark Vantage sada 3,99€ i 1,79€.

Opširnije...
 

pon

05

jan

2015

Steam In-Home Streaming Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Steam In-Home StreamingOva vest nije nova i neki su verovatno već čuli za „Steam In-Home Streaming“ servis, ali u slučaju da ga još niste isprobali ili ne znate o čemu se tačno radi, tu smo da Vas informišemo. Jedno je sigurno, ovaj servis funkcioniše „kao podmazan“, što nam je potvrdio i jedan član foruma koji ga redovno koristi. Evo o čemu se zapravo radi...

Kada se ulogujete na Steam sa dva računara koji pripadaju istoj mreži (home network-u), oni se automatski povezuju, što Vam omogućava da sa jednog računara, sa daljine, instalirate, pokrenete i igrate igre kao da sedite za drugim, udaljenim, računarom. 

Opširnije...
 

pon

05

jan

2015

Steam klijent dobio FPS merač Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

steam klijent FPSAko ste jedan ste od mnogobrojnih korisnika koji ima pozamašnu biblioteku igara na Steam servisu, i za prikaz FPS-a u igrama ste koristili aplikacije kao što su MSI Afterburner ili Fraps ili neku treću alternativu tada imamo lepu vest za Vas.

Naime, u poslednjoj beta verziji Steam klijenta je dodata mogućnost prikaza FPS-a u igrama koje igrate preko ovog servisa. Mnogi će reći napokon, jer je Steam jedan od najpopularnijih digitalnih servisa za igre i već duže vremena imaju mnoge mogućnosti koji drugi digitalni servisi još nisu dobili.

Ovime se može reći da Steam klijent skoro postaje celokupno rešenje za igranje, jer osim achievementa, komunikacije tokom igranja, ocenjivanje igara i mogućnosti broadcastovanja sada je tu i jedna od najkorišćenijih opcija.

Opširnije...
 

sre

31

dec

2014

Kim Dotcom pokreće MegaChat kao alternativu Skype-u Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MegaChatKim „Dotcom“ Schmitz, osnivač nekadašnjeg Megaupload-a i njegovog naslednika Mega, najavio je da će pokrenuti novi servis za video pozive i chat, baziran na browser-u, koji će biti konkurencija Microsoft-ovom Skype-u.

Schmitz je pomenuo da će sajt Mega dobiti svoj dobro obezbeđeni chat koji će biti van domašaja američke vlade. Njegova motivacija za ovakav potez ne iznenađuje, s obzirom na pravna nadmetanja koja vodi sa njima. Schmitz je na svom Twitter-u objavio da će novi MegaChat servis biti u potpunosti enkriptovan i da će nuditi visoke brzine pri transferu fajlova. 

Opširnije...
 

sre

03

dec

2014

Novi update za 3DMark i PC Mark 8 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3dmark pcmark updateMože se reći da kompanija Futuremark, koja je sada deo UL, vredno radi, jer redovno izbacuju update-ove za njihove najpopularnije benchmark programe - 3DMark i PCMark 8.

Tako je 3D Mark dobio update koji poboljšava detekciju hardvera, a tu je i rešenje za pucanje Ice Storm i Cloud Gate testa usled memory access violation problema. Update, u ovom slučaju ne utiče na benchmark skorove.

PCMark je takođe dobio update koji poboljšava detekciju hardvera, kao i ispravke za par problema koji su onemogućavali startovanje Adobe After Effects testa isl...

Opširnije...
 


Strana 1 od 25