Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

27

maj

2015

Kaspersky Lab upozorava na novu Live ID prevaru Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kaspersky Live ID scamStručnjaci iz kompanije Kaspersky Lab upozoravaju na novu prevaru koja koristi identifikaciju Windows Live naloga kao mamac, kako bi ukrala lične podatke koji se nalaze na korisničkim profilima usluga poput Xbox LIVE, Zune, Hotmail, Outlook, MSN, Messenger i OneDrive.  

Korisnici dobijaju upozorenje putem e-maila da su njihovi Windows Live ID nalozi korišćeni kako bi bili distribuirani neželjeni e-mailovi i da će zbog toga biti blokirani. Kako bi sprečili da njihovi nalozi budu suspendovani, korisnici treba da kliknu na link kako bi se složili sa novim bezbednosnim procedurama ove usluge. Ovo deluje kao tipičan e-mail koji se koristi u phishing napadima - od žrtava se očekuje da klknu na link koji će ih odvesti na lažne web sajtove koji imitiraju zvaničnu stranicu Windows Live naloga. Podaci koje korisnici tu unesu će zatim biti poslati napadačima. Upravo su zbog toga stručnjaci bili začuđeni kada ih je link sa spam poruke odveo na pravi web sajt Windows Live naloga i nije bilo pokušaja da budu ukradeni podaci kao što su korisničko ime i lozinka. 

Opširnije...
 

pet

17

apr

2015

AMD pozdravlja GTA V, novog člana Gaming Evolved familije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD GTA VAMD je objavio da je Grand Theft Auto V, kompanije Rockstar Games, najnoviji član Gaming Evolved familije. Kao deo bliske saradnje AMD-a sa partnerima u Torontu (Kanada) i Lidsu (Velika Britanija), razvijena je i podrška GTA V igre za AMD-ovu Contact Hardening Shadows (CHS) tehnologiju.

CHS tehnologija dinamički čini ivice senki tvrđim ili mekšim, u zavisnosti od udaljenosti senke od izvora svetlosti i objekta koji baca tu senku. To omogućava mekše senke koje se rasipaju na realističniji način. Da bi se u igri uključio CHS, potrebno je jednostavno odabrati AMD CHS iz Soft Shadows padajućeg menija. Igra takođe ima i ugrađeni benchmark test, koji olakšava testiranje različitih hardverskih konfiguracija. 

Opširnije...
 

sre

15

apr

2015

NZXT predstavlja novu verziju CAM softvera Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NZXT CAMNZXT je izbacio napredniju verziju svog PC monitoring softvera, CAM 2.0, koji je sada opremljen dvostrukom zaštitom podataka, prilagodljivim interfejsom i funkcionalnim prikazom FPS-a, što doprinosi još jednostavnijem nadgledanju i održavanju PC sistema.

CAM 2.0 nudi pregršt informacija, kako za iskusne, tako i za nove korisnike, kojima je u cilju da povećaju efikasnost svojih računara. Ovaj softver aktivno nadgleda i beleži sve bitne statistike, uključujući brzine mreže, raspoloživost prostorom za skladištenje, temperature komponenti i opterećenja sistema. Pored toga, novi napredni sistem za praćenje parametara nudi i obimne HDD S.M.A.R.T. podatke, ali i podatke o CPU i GPU specifikacijama i naponima na matičnoj ploči itd. 

Opširnije...
 

sre

15

apr

2015

AMD dobio sertifikat za Avid Media Composer 8.4 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD AvidAMD je objavio sticanje sertifikata za Avid Media Composer 8.4, profesionalnu aplikaciju za podršku u emitovanju i kreiranju digitalnog sadržaja u HD i 4K radnim okruženjima, pokretanih AMD FirePro profesionalnom grafikom, kako na Microsoft Windows, tako i na Mac Pro radnim stanicama. Podrška za Avid Media Composer kupcima AMD FirePro profesionalne grafike pruža izvanredan 4K prikaz, menadžment medija i sposobnosti editovanja u celom procesu video produkcije.

Avid Media Composer je vodeći softver za nelinearno editovanje video materijala, koji se obimno koristi od strane profesionalnih editora u filmskoj i televizijskoj industriji, emitovanju programa i strimovanju. AMD FirePro profesionalna grafika omogućava Avid Media Composer softveru da efikasno podrži rad sa velikom količinom različitih multimedijalnih fajlova, što ubrzava rad na HD i medijima visoke rezolucije, saradnju u realnom vremenu i dobro organizovan menadžment fajlova. 

Opširnije...
 

pet

27

mar

2015

Kaspersky Lab sigurnosna rešenja su dostupna kroz Parallels APS Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kaspersky Parallels APSKompanija Kaspersky Lab je saopštila da je dobila Parallels APS 2.0 sertifikat za Kaspersky APS paket, i to za svoja dva nagrađivana rešenja: Kaspersky Internet Security – Multi-Device i Kaspersky Small Office Security koji su sada dostupni preko eko-sistema Parallels APS.

Parallels APS je najpopularniji besplatni otvoreni standard za cloud usluge u ovoj oblasti poslovanja i predstavlja jednostavan i brz način za pronalaženje novih usluga preko clouda.

Kaspersky Internet Security – Multi-Device je sigurnosno rešenje za pojedinačne korisnike, za koje je potreban samo jedan proizvod sa jednom licencom, da bi mogla da bude zaštićena skoro svaka kombinacija PC, Mac i Android telefona i tableta. Ovo rešenje nudi zaštitu za više uređaja, fleksibilnu anti-malware zaštitu u realnom vremenu, kao i zaštitu od krađe.

Opširnije...
 

pet

27

mar

2015

3D Mark dobio API overhead test Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Uporedite DirectX11, Mantle i DirectX12

 

3DMark API overhead feature testKompanija Futuremark, je kao jedna od najpoznatijih po svojim grafičkim testovima, objavila update za poslednju verziju 3D Mark testa. Ovaj update donosi jedan dodatan feature test - API Overhead preko kojeg možete lako uporediti performanse DirectX11, DirectX12, kao i Mantle API-a.

Za DirectX12 test je potrebno imati instaliran Windows 10 Techincal Preview (minimalno build 10041) sa DX11 grafičkom kartom, dok je za Mantle i DirectX11 test potrebno imati grafičku koja podržava DX11/Mantle i neki od starijih Windows OS-eva koji imaju podršku za DirectX11.

Opširnije...
 

pet

06

mar

2015

Poslednji uTorrent update bez Vašeg znanja instalira program za „rudarenje“ Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

uTorrent updateuTorrent je uhvaćen da potajno instalira program za Bitcoin rudarenje, koji je „upakovan“ sa njihovim poslednjim client update-om. Otkriveno je da najnoviji update, bez znanja i dozvole korisnika, instalira program pod nazivom EpicScale, koji koristi određenu količinu snage procesora u svrhe Bitcoin rudarenja u pozadini.

S obzirom da sporni program automatski dolazi sa update-om, većina korisnika uTorrent klijenta nije ni bila svesna da im je jedan takav program instaliran i da se njihov računar koristi za rudarenje. Neki od korisnika su primetili blagi porast u opterećenju procesora nakon instalacije uTorrent update-a, što je uz malo više istraživanja ukazalo na glavnog krivca - program EpicScale. 

Opširnije...
 

ned

15

feb

2015

Nordeus predstavlja novu verziju igre Top Eleven Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Top Eleven 2015Kompanija Nordeus je predstavila novu verziju njihove popularne fudbalske menadžer igre Top Eleven. Ova znatno unapređena verzija, Top Eleven 2015, igračima nudi mnoštvo noviteta, uključujući poboljšanu grafiku, navigaciju i kvalitet zvuka, bolju atmosferu i muziku, kao i potpuno prilagođavanje igre svim mobilnim platformama i uređajima koje pokreće iOS ili Android operativni sistem.

Pored svih tehničkih performansi i gameplay noviteta, lik najpoznatijeg trenera Chelsea, Jose Mourinhoa, je i dalje tu da kroz igru igračima nudi svoje savete o tome kako da budu najbolji fudbalski menadžeri svog tima. 

Opširnije...
 

sre

21

jan

2015

Thermaltake predstavio DPS G App 2.0 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake DPS G App 2Kompanija Thermaltake je izbacila novi softver, poboljšanu verziju prethodne DPS aplikacije, pod nazivom DPS G App 2.0 koji je namenjen njihovim Toughpower DPS G napajanjima – sada prvim Internet of Things (IoT) napajanjima. Ovo IoT rešenje podrazumeva hardver, PC softver, mobilnu aplikaciju i platformu za Cloud menadžment.

Ukratko, Thermaltake korisnicima nudi servis sa kojim su u mogućnosti da pristupe podacima i upravljaju napajanjem sa raznih računara i mobilnih uređaja, bilo kad i bilo gde. DPS G App 2.0 omogućava digitalno praćenje bitnih parametara procesora i grafičke karte, uključujući napon, potrošnju i temperaturu.

Aplikacija je za sada dostupna za Toughpower DPS G napajanja od 450W, 550W, 650W, 750W, 850W i 1050W, koja nose 80 Plus Gold sertifikat. 

Opširnije...
 

pet

09

jan

2015

3D Markovi na sniženju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark snizenjePopularan Futuremark benchmark program za testiranje performansi grafičkih karti - 3D Mark se našao na popustu od čak 80% na Steam servisu i to kao Daily Deal.

Tako je trenutno njegova cena za Advanced verziju 4,99€ umesto standardne od 24,99€ i popust će trajati sve do subote do 19h po našem vremenu te požurite.

Ali to nije sve, jer su i starije podržane verzije 3D Marka takođe na sniženju od 80% tako da su cene za 3D Mark 11 i 3D Mark Vantage sada 3,99€ i 1,79€.

Opširnije...
 


Strana 1 od 26