Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pon

27

okt

2014

AMD Catalyst 14.9.2 beta drajveri Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Catalyst 14.9.2 betaAMD je po drugi put izbacio beta Catalyst drajvere, Catalyst 14.9.2 beta. U odnosu na prethodnu Catalyst 14.9.1 beta verziju, nova beta ne donosi nikakve značajnije izmene, osim što omogućava AMD Mantle API podršku za igru Sid Meier's Civilization: Beyond Earth.

Ubrzo nakon što se pojavio Catalyst 14.9 WHQL drajver, AMD je krajem septembra izbacio i prateći Catalyst 14.9.1 beta drajver, kako bi se regulisali neki problemi, kao što su: pojavljivanje crnog ekrana ili BSOD (plavi ekran smrti) nakon instalacije drajvera, pad Catalyst Control centra, nasumični pad prilikom aktiviranja ili gašenja 4-way CrossFireX-a, kao i nestabilnost Battlefield 4-ke na sistemima sa 4-way CrossFireX-om. 

Ovaj beta drajver je takođe rešavao i problem pada sistema prilikom pokretanja Sniper Elite III igre, na sistemima sa 4-way CrossFireX-om. 

Opširnije...
 

pet

24

okt

2014

Mantle za Civilization: Beyond Earth Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Radeon sa Mantle grafičkim API-em unapređuje Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth

 

AMD MantleAMD se pridružuje Firaxis Games studiju u proslavljanju objavljivanja igre „Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth“, koja od prvog dana ima podršku za AMD-ov Mantle grafički API.

Mantle grafički API omogućava unapređenje performansi u igrama tako što bolje iskorišćava više-jezgarne procesore, unapređuje izvršavanje koda igre, gotovo u potpunosti uklanja softverska uska grla i bolje upošljava GPU resurse.

Na testiranju performansi, AMD Radeon R9 290X GPU sa Mantle-om renderovao je Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth sa najvećim brojem frejmova u poređenju sa svim drugim single-GPU grafičkim kartama. 

Opširnije...
 

uto

14

okt

2014

3D Mark spreman za 4K Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark 4K4K rezolucija i monitori postaju sve popularniji, a kao posledica toga je i da PCAXE portal vrši testove grafičkih karti i u 4K rezoluciji. Zašto sve ovo govorimo?

Futuremark-ov najpopularniji benchmark program - 3D Mark sada može da testira grafičke karte i u ovoj vrlo visokoj rezoluciji. Novi update v1.4.775 je doneo Fire Strike Ultra test i kao takav je jedan od retkih benchmark aplikacija koje mogu da opterete grafičku kartu i u ovoj rezoluciji.

Naravno za pokretanje 4K testa potreban je malo ozbiljniji hardver i Futuremark preporučuje GPU sa barem 3GB memorije.

Opširnije...
 

sub

11

okt

2014

AMD Catalyst 14.9.1 Beta drajveri Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Catalyst BetaUbrzo nakon što se pojavio Catalyst 14.9 WHQL drajver, AMD je izbacio i prateći Catalyst 14.9.1 Beta drajver, kako bi se regulisali neki problemi uočeni kod prvobitnog drajvera.

Neki od datih problema su: pojavljivanje crnog ekrana ili BSOD (plavi ekran smrti) nakon instalacije drajvera, pad Catalyst Control centra, nasumični pad prilikom aktiviranja ili gašenja 4-way CrossFireX-a, kao i nestabilnost Battlefield 4-ke na sistemima sa 4-way CrossFireX-om. Ovaj Beta drajver takođe rešava i problem pada sistema prilikom pokretanja Sniper Elite III igre, na sistemima sa 4-way CrossFireX-om. 

Opširnije...
 

uto

07

okt

2014

PCMark 8 dobio quick test opciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

pcmark8 quick test updatePoznati benchmark kompanije Futuremark - PCMark 8 je dobio update i sada je aktuelna verzija 2.2.282. Ovaj update donosi nove mogućnosti koje su mnogi testeri želeli, a to je quick test.

Opšte je poznato da kompletno PCMark 8 testiranje ume dugo da potraje, jer se svaka baterija testova vrši tri puta te se koristi srednja dobijena vrednost kako bi rezultati bili što precizniji i kako bi se na taj način eleminisale varijacije koje mogu uticati na benchmark rezultate.

Novi update neće uticati na skorove, tako da će skorovi dobijeni u novoj verziji moći da se porede sa onim dobijenim u prethodnim verzijama aplikacije.

Opširnije...
 

ned

05

okt

2014

Novi AMD drajveri - Catalyst 14.9 WHQL Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD CatalystUkoliko do sada još niste saznali, AMD je izbacio nove drajvere, Catalyst 14.9 WHQL, namenjene AMD Radeon diskretnim i integrisanim grafičkim procesorima. Ovi drajveri imaju podršku za novije Radeon grafičke procesore, poput R9 285, a donose poboljšanja u performansama za podužu listu igara.

Novi drajveri nude i AMD Eyefinity sa podrškom za „mešane“ rezolucije, nova i poboljšana podešavanja za prikaz boje, unapređeni Mantle API i poboljšano JPEG dekodiranje za određene grafičke procesore. 

Opširnije...
 

če

02

okt

2014

Sportster - Bet and Win Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Igra razvijena u saradnji Nordeus-a i Win-a lansirana širom sveta

 

SportsterLansiranjem Sportster - Bet and Win video igre na Facebook-u, svi ljubitelji social sports video igara dobili su priliku da se dokažu kao poznavaoci sporta kroz virtuelno klađenje na fudbalske mečeve iz čitavog sveta.

Izuzetno društvena i interaktivna igra nudi klađenje virtuelnim novcem na stvarne mečeve u vodećim svetskim ligama poput Premijer lige u Engleskoj, Bundeslige u Nemačkoj, Primere u Španiji i ostalih vodećih profesionalnih fudbalskih liga.

Dostupan na Facebook-u, Sportster - Bet and Win testira intuiciju i sportsko znanje navijača, dok ih suočava sa prijateljima i njihovim umećem i poznavanjem fudbala.

Uvodni tutorijal je na raspolaganju kako bi pomogao igračima sa različitim vidovima i nivoima klađenja i kako bi ih naoružao sa pravim strategijama za uspeh, čak i ako se nikada nisu kladili na sportske događaje. 

Opširnije...
 

uto

30

sep

2014

Power Matrix – nova online igra od Siemens-a Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Siemens Power MatrixKompanija Siemens je napravila besplatnu online igru u kojoj korisnik treba da razvije gradski sistem održive energije.

Ova simulacija, pod imenom Power Matrix, ima za cilj stvaranje strategije za bolje razumevanje mehanizama i pravila energetskog tržišta, kao i uvid u interakciju između različitih vrsta energije i energetskih mreža.

Ukoliko ste voljni da testirate svoje sposobnosti u rukovođenju energetskim sistemom virtuelnog grada, čiji razvoj zavisi od načina na koji koristite izvore energije, Power Matrix je izazov za Vas.

Igra nije namenjena samo ekspertima ili iskusnim online gejmerima, već prvenstveno delu javnosti koji je zainteresovan za ovu temu. 

Opširnije...
 

pon

29

sep

2014

Istraživanje kompanije Kaspersky Lab Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Startup-ovi i veoma mala preduzeća – voljni za uvođenje mobilnih uređaja, ali bez resursa da obezbede njihovu zaštitu

 

Kaspersky LabIstraživanje kompanije Kaspersky Lab obuhvatilo je 3900 IT stručnjaka širom sveta o tehničkim izazovima sa kojima su se susreli u proteklih 12 meseci, a 36% zaposlenih u veoma malim preduzećima izjavilo je da je sprovedena integracija mobilnih uređaja u njihovim firmama.

Interesantno je da je ovaj podatak gotovo identičan stopi mobilne integracije u velikim kompanijama, koja iznosi 37%. To znači da najmanje kompanije na svetu usvajaju mobilnu tehnologiju u praktično istoj meri kao i velike kompanije sa više od 5000 zaposlenih.

Dakle, veoma mala preduzeća sa manje od 25 zaposlenih usvajaju mobilnu tehnologiju jednakim tempom kao što to čine velike korporacije. Međutim, većini malih preduzeća nedostaje svest o sigurnosti, tehnička stručnost i budžet potreban za odgovarajuću zaštitu mobilnih uređaja, kako kompanijskih tako i onih u vlasništvu zaposlenih (BYOD - Bring Your Own Device). 

Opširnije...
 

pet

05

sep

2014

3D Mark i PCMark dobijaju update Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Update rešava nekompatibilnost sa Intel X99 čipsetom

 

3DMark PCMark updateFuturemark testovi performansi grafičkih karti, kao i celog sistema - 3D Mark, i PC Mark su dobili update koji je ispravio uočene nekompatibilnosti ovih aplikacija sa najnovijim Intelovim X99 čipsetom.

Problem je bio u System Info alatu koji vrši detekciju hardvera i koji je imao problem upravo sa novim Intelovim čipsetom. Nekompatibilnost se manifestovala pucanjem testa prilikom testiranja.

System Info alat je updateovan na 4.30 verziju čime je nekompatibilnost uklonjena.

Opširnije...
 


Strana 1 od 24
Get Adobe Flash player