Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

če

06

mar

2014

DirectX 12 uskoro? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

microsoft directx 12 uvodnaVeć neko vreme su kolale glasine da će DirectX 12 uskoro doći, ali detaljnijih informacija o tome nije bilo.

U međuvremenu je AMD sa Mantleom rastalasao stvari i mnogi ljudi su skinuli Catalyst 14.x beta drajvere kako bi mogli da se uvere u razliku u performansama u odnosu na već vremešni DirectX 11. Tako nešto smo i mi uradili tj. uporedili smo Mantle vs DirectX 11 perfrormanse u našem mini testu.

Kako javlja sajt TweakTown, prema misterioznom tweetu kao i sledećoj stranici, izgleda da će DirectX 12 ugledati svetlost dana na GDC-u 20-tog marta ove godine. Poprilično neočekivano, reklo bi se? 

 

Opširnije...
 

pet

14

feb

2014

Futuremark najavio Servermark Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

futuremark servermarkKompanija Futuremark poznata većini naših čitalaca isključivo po benchmark programima kao što su 3D Mark, i PC Mark je najavila novi benchmark program koji će ovaj put testirati servere sa jednostavnim nazivom - Servermark.

Servermark program će biti zadužen za testiranje x86 baziranih servera pod Linuxom i biće posebno pogodan za testove virtuelnih mašina.

Servermark će se razvijati uz partnerstvo sa kompanijama koje su lideri u proizvodnji hardvera za servere i obuhvataće benchmark testove za servere baza podataka, web, fajl, kao i multimedijalne servere isl.

 

Opširnije...
 

ned

09

feb

2014

ADATA predstavio SSD toolbox softver Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ADATA ToolboxADATA Technology je objavio dostupnost softvera za nadgledanje statusa i održavanje performansi ADATA SSD-ova. Novi softver pod nazivom „ADATA SSD Toolbox“ će omogućiti korisnicima da na brz i jednostavan način podese, optimizuju i nadgledaju generalno stanje njihovih SSD-ova.

„ADATA SSD Toolbox“ omogućava nadgledanje trenutnog stanja i preostalog radnog veka diska putem S.M.A.R.T (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) atributa. Takođe ovaj softver korisniku omogućava uvid u trenutnu radnu temperaturu, kapacitet i ukupnu zauzetost prostora na disku. SSD Toolbox uključuje sigurno brisanje, koje u potpunosti briše sve podatke sa diska i vraća ga u fabričko stanje, kao i opciju za proveru dostupnosti nove verzije.

 

Opširnije...
 

pon

20

jan

2014

PC Mark 8 dobija V2.0 update Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

pcmark8 v2 updateJedan od najpoznatijih testova iz kompanije Futuremark - PC Mark 8, o čijoj bateriji testova smo ranije pričali u posebnoj vesti je dobio novi V2.0 update.

Poslednja vezija tj. build 2.0.191 donosi poboljšane Home, Creative, kao i Work testove, koji koriste open source aplikacije za obradu slika, video editovanje i rad sa tabelama. U Work testovima su dodati razni scenariji koji bi trebalo da tačnije prikažu kako se PC snalazi u enterprise okruženju.

Za Professional verziju PC Marka je proširen Storage test sa dve nove opcije koje omogućavaju detaljnu analizu performansi storage uređaja.

 
Opširnije...
 

ned

19

jan

2014

Kaspersky alati i dalje među najboljima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kaspersky alati najboljiKompanija Kaspersky Lab je objavila da su programi Kaspersky Internet Security 2014, Kaspersky Endpoint Security for Business i Kaspersky Small Office Security ostvarili najbolje rezultate u poslednjem krugu Dennis Technology Labs nezavisnog testiranja koje traje tri meseca (Oktobar-Decembar 2013) u svojim odgovarajućim kategorijama.

Program Kaspersky Internet Security 2014 je ostvario 1030 od mogućih 1048 poena, što je najbolji rezultat od svih devet programa koja su bila u trci u kategoriji za kućne proizvode. Uspešno je zaštitio testirani sistem od 99 malwera od ukupno 100 i ostvario maksimum od 740 poena po Legitimate Software Ratings, koji meri kolika je stopa programa koji su lažno prepoznati kao virus. Konkurenti su ostvarili svega 662 poena na istom testu.

 

Opširnije...
 

sub

14

dec

2013

3D Mark dobija update Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3dmark updateFuturemark-ov benchmark - 3D Mark, je ponovo dobio update. Tako je sada najnovija verzija 3D Marka 1.2.250.

Ovaj update rešava problem detekcije hardvera i poboljšava monitoring, tako da će korisnici koji koriste Advanced ili Professional verziju najnovijeg 3D Marka sa kompatibilnim hardverom dobiti informacije tj. interaktivni grafikon koji pokazuje CPU i GPU taktove, kao i temperature tokom testa. Update donosi i Ice Storm Unlimited test.

Steam verzija aplikacije će automatski preuzeti update, dok će standalone verzija ponuditi download i instalaciju nove verzije programa.

 

Opširnije...
 

uto

03

dec

2013

Treći Nordeus Hackathon - Enduro programming 2013 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Tvorac najpopularnije sportske igre na svetu organizuje treće po redu takmičenje u brzinskom programiranju video igara

 

Treci Nordeus HackathonNordeus, razvojni tim koji stoji iza igre ,,Top eleven - Be a football manager’’, najpopularnije onlajn sportske igre na svetu, organizuje treći po redu ,,Nordeus hakaton’’, takmičenje u brzinskom pravljenju video igara. Ovogodišnje takmičenje se održava 14. decembra, kada će učesnici imati prilike da naprave igru u roku od 24 sata u prostorijama Nordeusa.

12 timova će se takmičiti da naprave igru na zadatu temu (koja će biti otkrivena na dan takmičenja), a pobednici će osvojiti vredne nagrade za svoj trud među kojima su tableti, mobilni telefoni, igračke konzole i gejming oprema. Nagadni fond će iznositi preko 10.000 evra!

 

Opširnije...
 

če

21

nov

2013

Izgleda da Winamp ide u istoriju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Winamp se gasiVerovatno se nešto stariji korisnici sećaju vremena kada je prvi put MP3 ugledao svetlost dana. Verovatno se svako iz tog perioda seća i tada najpopularnijeg audio playera - Winampa.

U međuvremenu Winamp je rastao, dobio pregršt novih mogućnosti, ali je konkurencija bila neumoljiva i njegova popularnost je polako padala, ali je i dalje gotovo svaki korisnik čuo ili zna nekoga ko koristi Winamp kao player za audio/video fajlove isl.

Ako pratite Winamp FB stranicu možete videti dosta prenetih vesti da je izgleda došao kraj Winampu, jer se Winamp gasi, kao i svi njegovi servisi za manje od mesec dana tj. 20-tog decembra ove godine.

 

Opširnije...
 

uto

12

nov

2013

3D Mark proslavio 15 godina Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark 15godinaPre petnaest godina Futuremark je predstavio prvi 3D Mark test - 3D Mark 99, i tada od kompanije stare jedva godinu dana napravio legendu.

3D Mark je postao globalno prihvaćen alat za testiranje performansi grafičkih karti, međusobnog takmičenja hardverskih entuzijasta, overklokera, kao i neizostavni test u baterijama testova mnogih i dan danas svetski poznatih sajtova.

 

Opširnije...
 

uto

22

okt

2013

PCMark 8 stigao na Steam Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

pcmark8 steamPre neki dan smo pisali o novom update-u za popularan Futuremark-ov benchmark program - PC Mark 8.

Na samom kraju te vesti smo spomenuli da se uskoro očekuje izlazak ove aplikacije za PC na Steam servisu, kao i to da se očekuje besplatna Basic verzija i Advanced, pored već postojeće Professional verzije aplikacije.

Nije prošlo mnogo vremena od prethodne vesti, a PC Mark 8 je postao dostupan na Steam servisu na sledećoj lokaciji.

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 22
Get Adobe Flash player