Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

03

dec

2014

Novi update za 3DMark i PC Mark 8 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3dmark pcmark updateMože se reći da kompanija Futuremark, koja je sada deo UL, vredno radi, jer redovno izbacuju update-ove za njihove najpopularnije benchmark programe - 3DMark i PCMark 8.

Tako je 3D Mark dobio update koji poboljšava detekciju hardvera, a tu je i rešenje za pucanje Ice Storm i Cloud Gate testa usled memory access violation problema. Update, u ovom slučaju ne utiče na benchmark skorove.

PCMark je takođe dobio update koji poboljšava detekciju hardvera, kao i ispravke za par problema koji su onemogućavali startovanje Adobe After Effects testa isl...

Opširnije...
 

sre

19

nov

2014

ASRock i Ubisoft su se udružili Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock i Ubisoft Vam obezbeđuju Ghost Recon Phantoms Assassin’s Creed paket opreme

 

ASRock i UbisoftASRock će ponuditi ograničen broj kodova namenjenih Tom Clancy's Ghost Recon Phantoms igri, za dodatni limited-edition paket opreme: „Assassin’s Creed Pack“, uz svaku kupljenu ASRock Intel matičnu ploču serije 8 i 9, kao i matične ploče Intel Bay Trail-D i AMD FM2+ serije. Tom Clancy's Ghost Recon Phantoms igra će biti dostupna na ASRock-ovom APP Shop-u od danas, 19. novembra, a svaki kupac ASRock matične ploče dobija dodatni besplatni kupon za “Assassin’s Creed Pack” opremu u vrednosti od 15 američkih dolara.

Tom Clancy's Ghost Recon Phantoms je timska pucačka PC igra iz trećeg lica koju izdaje Ubisoft. ASRock će, pored lakog pristupa Tom Clancy's Ghost Recon Phantoms igri putem svog APP Shop-a, ponuditi i limited-edition „Assassin’s Creed Pack“ koji uključuje iconic EV-S1 HOOD AC, Light Tactical Suit AC T. i tri FIVE SEVEN AC oružja. 

Opširnije...
 

pet

14

nov

2014

Kaspersky Lab upozorava na elitnu špijunsku grupu „Darkhotels” Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kaspersky Lab DarkhotelsEksperti tima za globalno istraživanje i analizu, kompanije Kaspersky Lab, istraživali su špijunsku grupu koju su nazvali „Darkhotels”, koja je vrebala iz senke bar četiri godine tokom koje su kradeni osetljivi podaci odabranih direktora koji putuju u inostranstvo. Špijunska grupa „Darkhotels” napada svoje mete dok odsedaju u luksuznim hotelima i nikada ne napadaju istu metu dva puta.

Najnovije mete jesu administatori iz vrha kompanija iz SAD-a i Azije, koje posluju i investiraju u azijsko-pacifičkom regionu: generalni direktori, viši potpredsednici, direktori prodaje i marketinga i ljudi iz vrha poslovnih jedinica za istraživanje i razvoj . Kompanija Kaspersky Lab upozorava da ova grupa i dalje „vreba“. 

Opširnije...
 

pon

27

okt

2014

AMD Catalyst 14.9.2 beta drajveri Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Catalyst 14.9.2 betaAMD je po drugi put izbacio beta Catalyst drajvere, Catalyst 14.9.2 beta. U odnosu na prethodnu Catalyst 14.9.1 beta verziju, nova beta ne donosi nikakve značajnije izmene, osim što omogućava AMD Mantle API podršku za igru Sid Meier's Civilization: Beyond Earth.

Ubrzo nakon što se pojavio Catalyst 14.9 WHQL drajver, AMD je krajem septembra izbacio i prateći Catalyst 14.9.1 beta drajver, kako bi se regulisali neki problemi, kao što su: pojavljivanje crnog ekrana ili BSOD (plavi ekran smrti) nakon instalacije drajvera, pad Catalyst Control centra, nasumični pad prilikom aktiviranja ili gašenja 4-way CrossFireX-a, kao i nestabilnost Battlefield 4-ke na sistemima sa 4-way CrossFireX-om. 

Ovaj beta drajver je takođe rešavao i problem pada sistema prilikom pokretanja Sniper Elite III igre, na sistemima sa 4-way CrossFireX-om. 

Opširnije...
 

pet

24

okt

2014

Mantle za Civilization: Beyond Earth Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Radeon sa Mantle grafičkim API-em unapređuje Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth

 

AMD MantleAMD se pridružuje Firaxis Games studiju u proslavljanju objavljivanja igre „Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth“, koja od prvog dana ima podršku za AMD-ov Mantle grafički API.

Mantle grafički API omogućava unapređenje performansi u igrama tako što bolje iskorišćava više-jezgarne procesore, unapređuje izvršavanje koda igre, gotovo u potpunosti uklanja softverska uska grla i bolje upošljava GPU resurse.

Na testiranju performansi, AMD Radeon R9 290X GPU sa Mantle-om renderovao je Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth sa najvećim brojem frejmova u poređenju sa svim drugim single-GPU grafičkim kartama. 

Opširnije...
 

uto

14

okt

2014

3D Mark spreman za 4K Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark 4K4K rezolucija i monitori postaju sve popularniji, a kao posledica toga je i da PCAXE portal vrši testove grafičkih karti i u 4K rezoluciji. Zašto sve ovo govorimo?

Futuremark-ov najpopularniji benchmark program - 3D Mark sada može da testira grafičke karte i u ovoj vrlo visokoj rezoluciji. Novi update v1.4.775 je doneo Fire Strike Ultra test i kao takav je jedan od retkih benchmark aplikacija koje mogu da opterete grafičku kartu i u ovoj rezoluciji.

Naravno za pokretanje 4K testa potreban je malo ozbiljniji hardver i Futuremark preporučuje GPU sa barem 3GB memorije.

Opširnije...
 

sub

11

okt

2014

AMD Catalyst 14.9.1 Beta drajveri Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Catalyst BetaUbrzo nakon što se pojavio Catalyst 14.9 WHQL drajver, AMD je izbacio i prateći Catalyst 14.9.1 Beta drajver, kako bi se regulisali neki problemi uočeni kod prvobitnog drajvera.

Neki od datih problema su: pojavljivanje crnog ekrana ili BSOD (plavi ekran smrti) nakon instalacije drajvera, pad Catalyst Control centra, nasumični pad prilikom aktiviranja ili gašenja 4-way CrossFireX-a, kao i nestabilnost Battlefield 4-ke na sistemima sa 4-way CrossFireX-om. Ovaj Beta drajver takođe rešava i problem pada sistema prilikom pokretanja Sniper Elite III igre, na sistemima sa 4-way CrossFireX-om. 

Opširnije...
 

uto

07

okt

2014

PCMark 8 dobio quick test opciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

pcmark8 quick test updatePoznati benchmark kompanije Futuremark - PCMark 8 je dobio update i sada je aktuelna verzija 2.2.282. Ovaj update donosi nove mogućnosti koje su mnogi testeri želeli, a to je quick test.

Opšte je poznato da kompletno PCMark 8 testiranje ume dugo da potraje, jer se svaka baterija testova vrši tri puta te se koristi srednja dobijena vrednost kako bi rezultati bili što precizniji i kako bi se na taj način eleminisale varijacije koje mogu uticati na benchmark rezultate.

Novi update neće uticati na skorove, tako da će skorovi dobijeni u novoj verziji moći da se porede sa onim dobijenim u prethodnim verzijama aplikacije.

Opširnije...
 

ned

05

okt

2014

Novi AMD drajveri - Catalyst 14.9 WHQL Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD CatalystUkoliko do sada još niste saznali, AMD je izbacio nove drajvere, Catalyst 14.9 WHQL, namenjene AMD Radeon diskretnim i integrisanim grafičkim procesorima. Ovi drajveri imaju podršku za novije Radeon grafičke procesore, poput R9 285, a donose poboljšanja u performansama za podužu listu igara.

Novi drajveri nude i AMD Eyefinity sa podrškom za „mešane“ rezolucije, nova i poboljšana podešavanja za prikaz boje, unapređeni Mantle API i poboljšano JPEG dekodiranje za određene grafičke procesore. 

Opširnije...
 

če

02

okt

2014

Sportster - Bet and Win Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Igra razvijena u saradnji Nordeus-a i Win-a lansirana širom sveta

 

SportsterLansiranjem Sportster - Bet and Win video igre na Facebook-u, svi ljubitelji social sports video igara dobili su priliku da se dokažu kao poznavaoci sporta kroz virtuelno klađenje na fudbalske mečeve iz čitavog sveta.

Izuzetno društvena i interaktivna igra nudi klađenje virtuelnim novcem na stvarne mečeve u vodećim svetskim ligama poput Premijer lige u Engleskoj, Bundeslige u Nemačkoj, Primere u Španiji i ostalih vodećih profesionalnih fudbalskih liga.

Dostupan na Facebook-u, Sportster - Bet and Win testira intuiciju i sportsko znanje navijača, dok ih suočava sa prijateljima i njihovim umećem i poznavanjem fudbala.

Uvodni tutorijal je na raspolaganju kako bi pomogao igračima sa različitim vidovima i nivoima klađenja i kako bi ih naoružao sa pravim strategijama za uspeh, čak i ako se nikada nisu kladili na sportske događaje. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 25
Get Adobe Flash player