| Vesti | AXE | Uvodna reč urednika
AXE

Uvodna reč urednika

pcaxe

PCAXE način razmišljanja

PCAXE je ništa drugo do novi srpski web sajt koji će se bazirati na testiranju hardvera i softvera. Zvuči krajnje obično i dosadno,zar ne? To je samo hardver i softver, rekao bi neko, a naučne aksiome su odavno poznate… Šta bi tu, zapravo, moglo da bude zanimljivo? Sa pretpostavkom da je vaš odgovor pozitivan, tj. da tu zaista nema ničega novog i zanimljivog, nastavljamo dalje sa ovim uvodnim rečenicama PCAXE redakcije.

Međutim,u startu vam na neki način ostajemo dužni. Nije problem u vašem načinu razmišljanja, da, u pravu ste, dosadno je! Pa gde je onda problem i zašto smo dužni baš vama, pitate se. Pre svega, dužni smo da ispravimo tuđe greške i ispravimo kolosek koji vas je naučio da krivo razmišljate, a samim tim i naučio da površno shvatate i sagledate stvari. Kada je računarska tehnika u pitanju, problem je nastao onog momenta kada su jednostavne stvari počele da se prikazuju kao komplikovane (ili bolje rečeno, kompleksne) i obrnuto. Godinama u nazad se stvarao veštački strah, koji se sada kod većine nas manifestuje na različite načine, ali je najčešći bojaznost od postavljanja pitanja u iščekivanju neodgovarajućeg i apsurdnog odgovora . Išlo se do te krajnosti da sada imamo najviše onih korisnika računara koji sebe smatraju kompetetnim da pričaju o nekoj materiji, a da pritom nemaju dovoljno znanja da vam istu objasne!?  Možda se nikada nećemo ni osloboditi takvih korisnika računara, ali jedno je sigurno. Razloga za strah nema. IT  je deo sveobuhvatne nauke u kojoj zapravo nema mnogo „sive boje“, a sve je poprilično crno i belo, tj. opipljivo i objašnjivo.

 

Prvi zadatak PCAXE sajta će biti da vas edukuje. Edukacija neće po svaku cenu ići u pravcu demistifikacije poslednjeg atoma kada je reč o hardveru i poslednje pisane linije koda kada je reč o softveru, ali će definitivno ići u pravcu iz koga ćete vi dragi čitaoci moći da naučite osnovne principe rada hardvera i softvera i ne samo toga. Način razmišljanja je najbitniji, a od toga sve kreće. Nema razloga za bilo kakvu vrstu tenzije, bilo da je moždana ili verbalna, a utopiju treba tražiti u iskonskoj ljubvi i želji da se nešto novo i korisno nauči, a sve to prenese na mlade naraštaje. Za dobre stvari je uvek potrebno vreme, a kao što vidite razloga za strah prema IT-u  ili bolje rečeno informaciji, nema.

Drugi zadatak PCAXE ekipe će biti da smanji rastojanje između finalnog proizvoda u bilo kom svom obliku i čitaoca tj potencijalnog korisnika. Način na koji ćemo to uraditi će vam vremenom biti kristalno jasan. Na vaše potencijalno pitanje, zašto PCAXE nije ništa jasno definisao, odgovorićemo opet isto. Način razmišljanja je najbitniji, a iz temeljnog poimanja stvari uvek proizilazi pregršt ideja za kvalitetnu realizaciju predstavljanja finalnog proizvoda. IT je mlada nauka, a PCAXE redakcija će se truditi da vam uvek izađe u susret na najbolji mogući način, tj. kvalitetnom informacijom. Sama tehnika testiranja će se usavršavati i to je neminovnost čija je amplituda jednaka amplitudi razvoja  IT-a.

 

 

pcaxe_750px

 

Ono što je sigurno je to da PCAXE ekipa neće posustati u svoja dva primarna zadatka, a vama dragi čitaoci želimo da bez ikakve predrasude utonete u svaki naš tekst ili test, i da nas kritikujete ako je potrebno. Bilo da je to pozitivna ili negativna kritika. Razlog potenciranja na kritici treba tražiti upravo u samom PCAXE-u koji je i sam nastao iz kritike, a možda vam je sad i PCAXE logo jasniji kao i njegova potencijalna  poruka. Simbolike ima zaista mnogo i ne želimo da iznosimo moguće poimanje. Želimo da sami dođete do zaključka poštovani  čitaoci. Šta predstavlja sekira, a šta čip možda i nije toliko bitno, ali poruka će vremenom biti veoma jasna. PCAXE je tu da služi narodu!

 

Tagovi

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar