| Vesti | Ostalo | Zaplovite Dunavom sa Google Street View servisom
Ostalo

Zaplovite Dunavom sa Google Street View servisom

Dunav Google Street View

Za početak, evo nekih zanimljivih informacija: reka Dunav je, nakon Nila, najpretraživaniji naziv reke na svetu, kao i najpretraživanija reka u kategoriji turističkih pojmova. Dunav protiče kroz šest država, tri prestonice, brojne gradove, klisure i pored hiljada impresivnih pejzaža.

Kompanija Google vas poziva na putovanje Dunavom, od Bratislave do Černavode, zahvaljujući Street View fotografijama na Google Maps servisu, koje prikazuju sve lepote druge najduže i druge vodom najbogatije reke u Evropi. Kompanija Google je napravila fotografije Dunava tokom kasnog leta prošle godine, prolazeći kroz Slovačku, Hrvatsku, Srbiju, Mađarsku, Bugarsku i Rumuniju. 

Ulf Spicer, program menadžer za Street View, izjavio je: „Zbirka fotografija načinjenih na toku Dunava, jedna je od naših najvećih zbirki, a prva koja sadrži fotografije napravljene u šest zemalja. Svako može da krene na krstarenje Dunavom i otkrije nezaboravna mesta kao što su grad Beograd, Budimpešta i dunavske klisure.“

 

Dunav Google Street View 1 T

 

Fotografije su prikupljene pomoću „Trekker“-a postavljenog na brodu MB “Treasures”, kojim putnici idu na rekreativna krstarenja Dunavom. Ovim brodom upravlja američka kompanija Tauck, vodeća kompanija kada su u pitanju putovanja najboljeg kvaliteta, i Scylla, partnerska kompanija koja organizuje krstarenja Dunavom i drugim evropskim rekama.

 

Dunav Google Street View 2 T

 

Trekker je dizajniran da zabeleži panoramski snimak od 360 stepeni, uz pomoć 15 sočiva na vrhu jarbola, od kojih je svako okrenuto u različitom pravcu. Slike su zatim dodate u Street View koji je dostupan preko servisa Google Maps.

 

Dunav Google Street View 3 T

 

Do sada je Trekker snimao neka od zapanjujuće lepih predela i delova svetskih baština, kao što su Veliki kanjon, Tadž Mahal, planina Fudži, ostrva Galapagos, pa čak i poznatu pešačku zonu Venecije, što je deo napora kompanije Google da raznoliku baštinu i svetske lepote učini dostupnim svima.

 

Dunav Google Street View 4 T

 

Za više informacija o dosadašnjim putovanjima Trekkera, posetite ovaj link.

Izvor: Google

 

Komentarišite na forumu