| Vesti | Ostalo | Transcend predstavlja novu e.MMC memoriju
Ostalo

Transcend predstavlja novu e.MMC memoriju

Transcend eMMC

Transcend je najavio da će na tržište plasirati novo skladišno rešenje, e.MMC – EMC210, ugradnu multimedijsku karticu (Embedded Multi-Media Card). EMC210 se zasniva na MLC fleš čipovima koji obezbeđuju duži radni vek i izdržljivost, a može da se pohvali i pojednostavljenim dizajnom interfejsa, pojačanim performansama i kapacitetima za skladištenje, kao i obimnim funkcijama.

Small factor e.MMC je ugradno rešenje, idealno za mobilne uređaje, za integraciju u razne uređaje i primenu u industriji, a u skladu je sa JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) standardima verzije 4.51.

Zahvaljujući kontroleru koji je integrisan u pakovanje fleš memorije, ovaj e.MMC podržava MMC interfejs i racionalizuje razvoj novih proizvoda koji odgovaraju na jednostavniji skup specifikacija industrijskog standarda za memorijski menadžment.

 

Transcend e.MMC 2 T Transcend e.MMC 3 T Transcend e.MMC 4 T

 

Transcendovo e.MMC rešenje nudi veću fleksibilnost uz napon od 1,65~1,95V, odnosno 2,7V~3,6V. Zahvaljujući tome, proizvođači mogu imati koristi sa efikasnijim procesom dizajniranja, nižim troškovima i skraćenim vremenom do izlaska na tržište za krajnje proizvode.

Ova e.MMC memorija se sastoji iz NAND Flash i Flash memorijskog kontrolera, u vidu BGA čipa sa 153 „kuglice“.

 

Transcend e.MMC 1

 

Novi e.MMC – EMC210 nudi i veće brzine čitanja i upisa u odnosu na SD i microSD, do čak 140MB/s za čitanje, odnosno 60MB/s za upis. Tako ove kartice mogu biti odlično rešenje za industrijsku primenu, uključujući ugradna rešenja, sisteme za zabavu u vozilima, GPS, gejming itd.

Tu su i različite napredne funkcije za ugradnu primenu u industriji, kao što su: Enhanced Reliable Write koji osigurava podatke u slučaju iznenadnog nestanka napajanja za vreme upisivanja, Automatic Sleep Mode koji stavlja memoriju u „sleep“ režim nakon određenog vremena bez aktivnosti i koji time smanjuje potrošnju, dok Quick Health Info nadgleda brisanje datoteka bez umanjenja performansi. Ostale funkcije čine TRIM, Secure Erase i ugrađeni ECC.

Transcendove e.MMC EMC210 memorije dolaze u kapacitetima od 8GB, 16GB i 32GB, sa ograničenom garancijom od jedne godine.

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu