| Vesti | Ostalo | Transcend predstavio DrivePro 220 kameru za automobile
Ostalo

Transcend predstavio DrivePro 220 kameru za automobile

Transcend DrivePro 220

Transcend je najavio da na tržište izbacuje još jednu kameru namenjenu vozačima, DrivePro 220, koja dolazi sa ugrađenim GPS risiverom i Wi-Fi konekcijom. Ova kompaktna kamera može da se pohvali i velikom blendom (F/1.8), LCD ekranom u boji od 2,4 inča, CMOS senzorom od 3MP, snimanjem pod uglom od 130°, ugrađenom baterijom i G senzorom sa tri ose za snimanje u vanrednim situacijama.

Kamera DrivePro 220 je namenjena snimanju i danju i noću, jer se velika blenda lako prilagođava promenama u osvetljenju, a pritom snima video materijal od 30fps-a u Full HD formatu (1080p). Zahvaljujući litijum-polimer bateriji, ova kamera bez izvora napajanja nastavlja sa snimanjem narednih 30 sekundi, a može snimiti i do 30 minuta video materijala, ukoliko se za to ručno aktivira. Kamera se inače napaja preko „upaljača“ u automobilima, dok za povezivanje koristi USB 2.0 interfejs. 

Ugrađeni GPS risiver beleži koordinate, datum i vreme u sklopu video zapisa, što može biti veoma korisno u slučajevima saobraćajnih nezgoda ili kvarova. Kada se pored toga koristi i Transcend-ov softver DrivePro Toolbox na računaru sa Windows-om, korisnici mogu videti celokupne pređene putanje, zajedno sa informacijama poput GPS koordinata, brzine vožnje, vremena i datuma.

 

Transcend DrivePro 220 1 T Transcend DrivePro 220 2 T

 

DrivePro 220 nudi i dva sistema za upozorenja: prilikom napuštanja trake (Lane Departure Warning System – LDWS) i u slučajevima mogućeg sudara sa prednje strane (Forward Collision Warning System – FCWS). Prvi sistem kontroliše oznake saobraćajne trake i upozorava vozača kad vožnja odstupa od propisanih oznaka i brzine, dok drugi sistem upozorava na preveliku blizinu vozila koje je ispred, u slučaju da se krećete brže nego što je propisano.

 

Transcend DrivePro 220 3 T Transcend DrivePro 220 4 T

 

Pored svega navedenog, sa novom tehnologijom detekcije pokreta, DrivePro 220 može i automatski započeti snimanje, kada senzor zabeleži pokret ili udarac, dok je kamera u Parking modu.

 

Transcend DrivePro 220 5 T Transcend DrivePro 220 6 T

 

DrivePro 220 kamera dolazi sa DrivePro aplikacijom za Apple iOS i Android uređaje i korisnicima nudi mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima i tabletima preko Wi-Fi mreže, kako bi stream-ovali, download-ovali, share-ovali i pregledali video materijal kad god je to potrebno.

 

 

DrivePro 220 kamera za automobile dolazi sa Transcend-ovom microSDHC MLC karticom od 16GB, garancijom od dve godine, kao i sa paketom opreme koji, po izboru kupca, uključuje jedan od dva tipa nosača za vetrobran (jedan se lepi, a drugi je vakuumski).

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu