| Vesti | Ostalo | Transcend najavljuje nove SDXC UHS-I memorijske kartice
Ostalo

Transcend najavljuje nove SDXC UHS-I memorijske kartice

Transcend SDXC UHS-I

Transcend je najavio da će na tržište plasirati nove memorijske kartice, SDXC UHS-I, koje dolaze u kapacitetima od 64GB, 128GB i 256GB, i nude punu podršku za Ultra High Speed Class 3 (U3) specifikaciju, kao i brzine čitanja i zapisivanja do 95MB/s, odnosno 60MB/s.

Osim toga, nove memorijske kartice podržavaju snimanje video materijala u visokim rezolucijama – 3D, 4K i Full HD, a zahvaljujući upotrebi exFAT fajl sistema, koji omogućava da se pređe limit od 4GB po fajlu (što je ograničenje kod FAT32), ove kartice će odgovarati i profesionalnim fotografima i snimateljima. 

 

Ultra High Speed Class 3 specifikacija garantuje konstantnu brzinu zapisivanja od minimum 30MB/s, što poboljšava kvalitet snimaka, a Transcend-ove SDXC UHS-I U3 kartice postižu brzine čitanja i zapisivanja i do 95MB/s, odnosno 60MB/s, zahvaljujući MLC flash čipovima. Ovakve performanse omogućavaju snimanje 4K i 3D video materijala bez lag-a.

 

Transcend SDXC UHS-I 1

 

Kod uređaja koji ne podržavaju UHS-I specifikaciju, Transcend-ove SDXC UHS-I U3 kartice nude brzinu zapisivanja od barem 10MB/s, zbog čega su i dalje pogodne za snimanje Full HD video materijala.

 

Transcend SDXC UHS-I 2 T Transcend SDXC UHS-I 3 T

 

Korisnici Transcend-ovih memorijskih kartica na raspolaganju imaju i besplatan RecoveRx softver sa interfejsom jednostavnim za korišćenje, koji omogućava spašavanje obrisanih fajlova, kao i formatiranje kartice i opcije za zaštitu podataka. Pritom, Transcend-ove memorijske kartice dolaze sa doživotnom garancijom.

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu