| Vesti | Ostalo | SteelSeries predstavlja Sentry Eye Tracker
Ostalo

SteelSeries predstavlja Sentry Eye Tracker

SteelSeries Sentry Eye Tracker

SteelSeries će na CES-u 2015 predstaviti Sentry Eye Tracker, uređaj za praćenje pokreta očiju namenjen gejmerima, kako profesionalcima koji stream-uju svoje igre, tako i onima koji žele da unaprede svoje igračke sposobnosti.

Na popularnoj Twitch video platformi za gejmere, ljubitelji video igara širom sveta će moći da prate poznate streamer-e za vreme CES sajma (od 6. do 9. januara), i to na igrama kao što su GO, DOTA 2, League of Legends i sl. Ovi profesionalni gejmeri će tom prilikom koristiti Sentry Eye Tracker, a publika će moći da doživi igru „očima“ gejmera (streamer-a).

Proizvođač samog uređaja je kompanija Tobii, koja je specijalizovana za tehnologije praćenja pokreta očiju. Sentry Eye Tracker prati pokrete očiju u realnom vremenu, što direktno i prikazuje na ekranu, preko slike od video igre. Na taj način gledaoci mogu pratiti gde tačno igrač-streamer gleda u svakom datom trenutku. 

 

Sa druge strane, uređaj Sentry profesionalnim gejmerima u usponu nudi potpuno nov način da treniraju za takmičenja, tako što im omogućava da analiziraju širok spektar različitih statistika, odnosno u koji deo ekrana i koliko dugo su gledali za vreme gejmpleja.

 

SteelSeries Sentry Eye Tracker 1 T SteelSeries Sentry Eye Tracker 2 T

 

SteelSeries sarađuje sa nekima od najboljih svetskih gejmera kako bi ostalim korisnicima pružili uvid u standardne statistike praćenja pokreta očiju. Uz pomoć poređenja ovih benchmark rezultata, i prosečni gejmeri će moći da poboljšaju svoju igru.

 

SteelSeries Sentry Eye Tracker 3 T

 

SteelSeries i Tobii Technology, zajedno sa game developer-ima, rade na ravoju nove funkcije ovakve tehnologije, i to u svrhe korišćenja pokreta očiju kao kontrole u igrama, što će u skorijoj budućnosti sigurno unaprediti svet video igara.

 

 

SteelSeries Sentry Eye Tracker je dostupan za kupovinu na zvaničnoj stranici proizvoda i to po ceni od 200 evra.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu