| Vesti | Ostalo | Silicon Power predstavlja prenosivi hard disk Armor A65
Ostalo

Silicon Power predstavlja prenosivi hard disk Armor A65

SP Armor A65

Silicon Power je predstavio novi prenosivi hard disk iz Armor serije – Armor A65 – namenjen korisnicima koji zahtevaju veoma izdržljive prenosive uređaje. Ovaj eksterni hard disk primenjuje različite mehanizme koji obezbeđuju otpornost na udarce, vodu i prašinu, a prošao je i tzv. „drop test“ (test padanja) prema standardima američke vojske.

Pored toga, Armor A65 je prvi prenosivi hard disk koji zadovoljava IP67 standard, što podrazumeva potpunu zaštitu od probijanja prašine i mogućnost potapanja pod vodu na dubini od jednog metra, u trajanju od 30 minuta.

Armor A65 je dostupan u kapacitetima od 500GB, 1TB i 2TB, a za povezivanje koristi USB 3.0 interfejs. U USB 3.0 modu postiže brzinu transfera podataka od 5Gbps, a u USB 2.0 modu, brzinu od 480Mbps. 

Ovaj uređaj ima tri zaštitna sloja koja ga čine kompaktnim i izdržljivim – dva su izrađena od gume, a treći sloj, u vidu čvrstog okvira, se nalazi između njih. Unutrašnji sistem za amortizaciju ublažava vibracije, dok spoljašnji gumeni sloj čini ovaj prenosivi hard disk otpornim na ogrebotine i umanjuje mogućnost da isklizne iz ruku.

 

SP Armor A65 1 T

 

Armor A65 sa zadnje strane ima mesto za fiksiranje kabla, što je dosta praktična karakteristika prilikom nošenja, a tu je i LED indikator koji Vas obaveštava da li je uređaj uključen i da li je u toku prebacivanje podataka.

 

SP Armor A65 2 T

 

Dolazi sa tri godine garancije i pratećim SP Widget softverom koji poseduje sedam alata za back up i zaštitu podataka, kao i sa besplatnim SP HDD Lock Utility softverom koji je razvijen posebno za Armor A65. Ovaj softver služi za enkripciju podataka, a zahteva i password za pristup podacima.

Izvor: Silicon Power

 

Komentarišite na forumu