| Vesti | Ostalo | Samsung zatvorio glavno prodajno mesto u Londonu
Ostalo

Samsung zatvorio glavno prodajno mesto u Londonu

Samsung store

„Kompanija Samsung je zatvorila svoj brand store koji se nalazi u Londonu“, vest je koja je prethodnih dana odjeknula kao pucanj na većini IT portala. Kao glavni uzrok zatvaranja, naravno, navodi se osetan pad prodaje proizvoda korejske kompanije. Kompanija Samsung je objavila kako zatvaranje ove radnje neće uticati na ostalih devet brand store prodavnica lociranih širom UK.

Kompanija Samsung je osnovana 1938. godine i prvenstveno je bila trgovinska kompanija. Osim proizvodnje uređaja iz domena tehnike, kompanija Samsung se bavila i poslovima iz oblasti osiguranja, tekstila, brodogradnje, mostogradnje, građevine… Od 1990. godine, najveći deo prihoda je upravo imala od proizvodnje poluprovodnika, čipova, mobilnih telefona, i uopšte od elektronike. Malo je poznato da postoji čitavo selo u Južnoj Koreji u kojoj su svi stanovnici zaposleni na šivenju garderobe za kompaniju. 

 

Postoji nekoliko brand store radnji širom Evrope i UK, a zatvorena radnja u Londonu bila je jedna od najvećih (flagship). U toj radnji je prvo predstavljen S4 model, a kasnije i S5, pa tek onda u drugim radnjama širom UK. Zatvaranje ove radnje bi takođe moglo da znači da će kompanija Samsung preispitati svoju odluku da otvori još koji brand store širom Evrope. Kao jedan od razloga za zatvaranje ove radnje navodi se i to što je Samsung prekinuo prodaju laptop računara u regionu, kao i činjenica da je opala prodaja mobilnih telefona. Kompanija Samsung inače ima brand store radnje i u Srbiji, u Novom Sadu i Beogradu.

 

Samsung store London

 

Samsung brand store radnje su zamišljene kao mesta gde se korisnici mogu upoznati sa novim proizvodima, gde im se mogu prezentovati mogućnosti proizvoda u tzv. „show room“ prostorijama, gde korisnici mogu dobiti sva objašnjenja u vezi sa Samsung proizvodima.

 

Samsung store Novi Sad

 

S obzirom da je Samsung zatvorio jedno od svojih vodećih prodajnih mesta, da li se može očekivati zatvaranje radnji i u nekim drugim delovima sveta, pa i u Srbiji? Da li mislite da prodavnica koja nudi proizvode samo jednog proizvođača može uspešno da posluje na našim prostorima?

 

Izvor: Geeky Gadgets

 

Komentarišite na forumu