| Vesti | Ostalo | Noctua slavi 10 godina postojanja
Ostalo

Noctua slavi 10 godina postojanja

Noctua 10 god

Kompanija Noctua je juče proslavila 10 godina postojanja. Od trenutka predstavljanja prve generacije NH-U12 kulera u oktobru 2005. pa do dan-danas, Noctua proizvodi su primili više od 6000 nagrada i priznanja od vodećih svetskih IT magazina i portala, što ih čini izborom broj jedan kada su u pitanju premijum i tiha rashladna rešenja.

Naši proizvodi su prešli dug put od kad smo predstavili naš prvi kuler 2005. godine, kao i naš prvi ventilator 2006.”, kaže Roland Mossig, direktor kompanije Noctua. “A nas i dalje pokreće ista strast da pravimo nabolja tiha rashladna rešenja koje novac može kupiti.” 

  

Noctua 10 god 001 T Noctua 10 god 002 T

 

Noctuina prva generacija NH-U12 i NH-U9 tower kulera je lansirana u oktobru 2005. i ubrzo su stekli internacionalnu popularnost. Danas, deset godina i četiri generacije NH-U kulera kasnije, aktuelni NH-U12S, NH-U9S i NH-U14S proizvodi su izrađeni po istim striktnim standardima kao i njihove preteče i isto tako dominiraju tržištem u tihom single tower segmentu.

 

Noctua 10 god 003 T Noctua 10 god 004 T Noctua 10 god 005 T

 

U isto vreme, Noctuini dual tower kuleri, kao što je legendarni NH-D14, a i razni drugi modeli, kao niskoprofilni kuleri sa L oznakom, takođe su postali lideri u svojim kategorijama.

 

Noctua 10 god 006 T

 

Tokom godina, inicijalna dva kulera su prerasla u porodicu od 17 modela koji se razgranjuju do sićušnog NH-L9i, i do ogromnog NH-D15 flagship modela, pa sve do DX i DO serije serverskih i workstation kulera.

 

Noctua 10 god 007 T Noctua 10 god 008 T

 

Dok neprekidno usavršavanje i optimizacija rashladnih tehnologija donose vođstvo u performansama, Noctuina jedinstvena usluga snabdevanja besplatnih montažnih setova omogućava da Vaše stare, ali još uvek kvalitetne kulere, koristite i na novim podnožjima.

“Veoma smo ponosni što postoji puno korisnika koji koriste Noctua kulere od osam, devet ili čak deset godina starosti, i koji su nadogradili svoj montažni set nekoliko puta kako bi njihovi kuleri bili kompatibilni sa najnovijim hardverom,” kaže Roland Mossig, direktor Noctue. “Mislim da je ovo savršen primer kada kažemo da težimo ka pružanju proizvoda premijum kvaliteta u kombinaciji sa premijum uslugom!”

 

Noctua 10 god 009 T

 

Noctua je prvi put ponudila besplatne montažne setove kada je AMD predstavio AM2 podnožje 2006., a tu tradiciju su nastavili i sa Intelovim varijacijama kao što su LGA115x, LGA1366 i LGA2011 podnožja. Rezultat toga je da 10 godina stare NH-U12 i NH-U9 kulere možete koristiti i na najnovijim LGA1151 platformama.

 

Noctua 10 god 010 T

 

Sredinom 2006. godine, Noctua je predstavila svoj prvi ventilator, NF-S12, koji je bio prvi 120mm ventilator za personalne računare, dizajniran da bude sporiji i tih, a ujedno je bio i prvi ventilator koji je koristio Noctuin SSO ležaj. U međuvremenu, Noctua je predstavila i treću iteraciju uspešne S serije, dopunila svoju 120mm ponudu sa ventilatorima optimizovanim za visok statički pritisak, i proširila svoj portfolio na ventilatore od 40 do 140mm.

 

Noctua 10 god 011

 

Prošle godine, Noctua je lansirala svoju novu industrialPPC liniju robusnih ventilatora visokog kvaliteta, kako bi zadovoljila rastuću potražnju za industrijskim rešenjima, a pokrenuta je i redux linija ventilatora koji su, u principu, najpopularniji “stari” modeli sa svežim izgledom.

 

Noctua 10 god 012 T Noctua 10 god 013 T

 

“Tehnologija ventilatora je doživela značajan napredak naspram prvog NF-S12 modela, ali kao dokaz o uspehu dizajna i pouzdanosti SSO ležaja govori to da se stotine primeraka koristi još i danas. Od vremena dizajniranja prvog S12 ventilatora su evoluirale samo naše metode, ali ne i naši ciljevi,” objašnjava Roland Mossig, direktor Noctue. “Dok je naš trenutni napredak na polju ventilatora mnogo kompleksniji i složeniji nego pre 10 godina, najambiciozniji projekti sa implementacijom aktivnog poništavanja buke (Active Noise Cancellation) i dalje prate našu ideologiju sa neprestanim pomeranjem granica kada je u pitanju odnos buke i efikasnosti.”

 

Noctua 10 god 014 T Noctua 10 god 015 T

 

Pored dugoročnog Active Noise Cancellation projekta, Noctua radi i na razvoju drugih inovativnih tehnologija, kao što je “flock” obloga i novi ležajevi, kako bi kompanija ostala dosledna svojoj tradiciji  neprestanog unapređivanja rashladnih tehnologija. Ponudu obogaćuju industrialPPC ventilatori koji rade na 24V, kao i potpuno novi “chromax” projekat, koji će korisnicima omogućiti da svoje industrialPPC ventilatore potpuno uklope u računar sa odgovarajućim bojama.

 

Noctua 10 god 016 T

 

“Na kraju, ali ne i kao najmanje važno, želimo iskoristiti ovu godišnjicu da se zahvalimo našim odanim kupcima,” kaže Roland Mossig, direktor Noctue. “Ponosni smo što smo bili u mogućnosti da osvojimo srca tako puno entuzijasta širom sveta tokom proteklih 10 godina i bićemo počastvovani da Vam i dalje isporučujemo premijum proizvode vrhunskog kvaliteta i u nadolazećoj deceniji!”

 

Izvor: Noctua

 

Komentarišite na forumu