| Vesti | Ostalo | Lenovo predstavlja prve proizvode u okviru saradnje sa kompanijom Nutanix
Ostalo

Lenovo predstavlja prve proizvode u okviru saradnje sa kompanijom Nutanix

Lenovo Nutanix

Kompanija Lenovo je na Gartner Data Center konferenciji u Las Vegasu predstavila nove uređaje iz hiper-povezane HX serije uređaja koji koriste Nutanix Acropolis i Prism softvere. Idealni za virtuelne aplikacije, novi uređaji su kreirani sa ciljem da pojednostave infrastrukturu, smanje troškove podešavanja i upravljanja, kao i da poboljšaju pouzdanost serverske platforme.

Napravljeni na x86 serverskoj platformi koja je proglašena za najpouzdaniju, i u kombinaciji sa liderskom ulogom kompanije Nutanix, prema Gartner Magic Quadrant izveštaju, ovi zajednički kreirani uređaji pomoći će korisnicima da se fokusiraju na veću efikasnost, mobilnost i skalabilnost, a da pri tome dobiju bolje rezultate za uložen novac.

Današnji data centri uglavnom imaju različite servere, operativne i skladišne sisteme, kao i hipervizore. IT menadžeri imaju komplikovan zadatak upravljanja ovim kompleksnim infrastrukturama, pri čemu moraju da vode računa o prvobitno ugrađenom hardveru i softveru. Uvođenje naredne generacije hiper-povezanih uređaja može drastično smanjiti kompleksnost ovih sistema, stvarajući dodatnu vrednost za korisnike u kratkom vremenskom periodu.

Hiper-povezana rešenja iz Nutanixa smanjuju ukupne troškove IT infrastrukture i do 60% prema oceni IDC-a. Od hiper-povezane HX serije uređaja, kompanija Lenovo i Nutanix, očekuje se značajna ušteda za korisnike usled pouzdanijeg hardvera i centralizovanog upravljanja softverom.

 

 

Lenovo će predstaviti tri modela koja će moći da se podese prema specifičnim potrebama:

-Lenovo HX3500 koji je optimizovan za VDI i manja virtuelna opterećenja, uključujući e-mail, dokumentovanje i štampanje, web server, middleware, manje baze podataka i udaljena kancelarijska okruženja;

-Lenovo HX5500 koji je optimizovan za opterećenja serverske virtuelizacije, što podrazumeva veće zahteve kapaciteta, kao što su Hadoop big data, serveri sa podacima, Splunk i centralizovana konzola za oporavak od štete na udaljenim kancelarijskim okruženjima;

-Lenovo HX7500 koji je optimizovan za baze podataka i druga I/O intenzivna radna opterećenja, uključujući MS SQL server, MS Exchange, SharePoint i Oracle RAC okruženja.

 

Lenovo Nutanix 1

 

Jednostavna za podešavanje, sa konzolom za računanje, skladištenje i upravljanje na jednom mestu, Lenovo HX serija hiper-povezanih uređaja omogućuje korisnicima da pojednostave infrastrukturu data centra i efikasnije iskoriste svoje resurse. HX serija uređaja je veoma skalabilna i može se lako podešavati u skladu sa rastom potreba korisnika.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu