| Vesti | Ostalo | Lenovo predstavlja novi softver za upravljanje sistemima i rešenja za umrežavanje
Ostalo

Lenovo predstavlja novi softver za upravljanje sistemima i rešenja za umrežavanje

Lenovo XClarity

Kompanija Lenovo najavila je novi softver Lenovo XClarity – rešenje za jednostavno, brzo, sigurno i automatizovano upravljanje sistemima. Proširili su i ponudu rešenja za umrežavanje, koja obuhvata dva nova Lenovo RackSwitch top-of-rack mrežna switch-a, dizajnirana da optimizuju performanse Lenovo servera i skladišnih rešenja.

Predstavljen je i Lenovo Flex System SI4091, modul za sistemsku interkonekciju za Flex Systems. Nova rešenja su deo rastućeg Enterprise portfolija kompanije Lenovo, koja targetiraju tradicionalne IT data centre i privatna i javna cloud okruženja. 

Lenovo XClarity je idealno rešenje za male i velike kompanije, provajdere servisnih usluga i vladine organizacije. Lenovo XClarity bavi se kritičnim zahtevima korisnika, kao što su potreba za centralizovanim i pojednostavljenim upravljanjem hardverskih resursa, ubrzani razvoj cloud-a i tradicionalne infrastrukture, kao i mogućnost vidljivosti i kontrole fizičkih resursa sa udaljenih lokacija, višeg nivoa upravljačkih softverskih alata. Ovo novo rešenje je dostupno u dva izdanja: Lenovo XClarity Administrator i Lenovo XClarity Pro.

RackSwitch G8296 i G8272 su novi top-of-rack mrežni switch-evi, optimizovani da podrže Lenovo servere i skladišna rešenja u data centrima. Spremni su za cloud rešenja i isporučuju optimizovane, niskolatentne performanse za 10Gb i 40Gb Ethernet konekciju i podržavaju OpenFlow i Virtual Extensible LAN (VXLAN) komunikacijske protokole.

 

Lenovo XClarity 1

 

Lenovo Flex System SI4091 je povoljni modul za sistemsku interkonekciju koji podržava 10Gb Ethernet ili FCoE, dizajniran da pojednostavi mrežne i interoperabilne izazove sa kojima se susreću IT sistem administratori. Modul se sastoji iz prekonfigurisanih podešavanja koja eliminišu potrebu da se konfiguriše svaki uređaj ili individualni portovi, čime se smanjuje broj potrebnih upravljačkih tačaka. Sa nižom cenom, smanjenim potrebama za kablovima i do 30% manjom potrošnjom energije, Lenovo Flex System SI4091 može da ponudi do 18% niže troškove vlasništva (TCO) u odnosu na konkurentske ponude.

Lenovo XClarity Administrator i XClarity Pro će biti dostupni tokom drugog kvartala 2015. godine sa cenom od 200, odnosno 350 američkih dolara po upravljačkom serveru. Lenovo RackSwitch G8272 će biti dostupan od kraja aprila, sa cenom od 19,999 američkih dolara, a RackSwitch G8296 će biti dostupan od avgusta, sa cenom od 29,999 dolara. Lenovo Flex System SI4091 će biti dostupan od kraja aprila 2015. sa cenom od 7,999 američkih dolara.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu