| Vesti | Ostalo | Lenovo ojačava rukovodstvo
Ostalo

Lenovo ojačava rukovodstvo

Lenovo rukovodstvo

Lenovo ojačava rukovodstvo regije Evrope, Bliskog Istoka i Afrike

 

Kompanija Lenovo, jedna od vodećih PC kompanija u svetu, imenovala je Aymar de Lencquesaing za direktora poslovanja u regiji Evrope, Bliskog istoka i Afrike, dok je Gianfranco Lanci unapređen u glavnog izvršnog direktora i izvršnog potpedsednika kompanije Lenovo.

Lanci će biti odgovoran za novoformiranu PC grupu, za celu EMEA regiju i razvijena tržišta u Azijskom Pacifiku, i to u Japanu, Australiji i na Novom Zelandu. De Lencquesaing će se takođe pridružiti globalnom izvršnom veću kompanije Lenovo kao potpredsednik. Svoj rad na novim pozicijama počinju od 1. aprila 2014.

 

 

Ovi potezi dolaze kao deo globalne reorganizacije koja kompanija Lenovo organizuje u četiri različite poslovne grupe, kako bi iskoristila izuzetno prosperitetan trenutak u kom se nalazi i mogućnosti koje vidi za dalji razvoj preko Smart Connected Device spektruma:

 

  • PC poslovna grupa – uključuje sve Lenovo i Think brendove koje predvodi Gianfranco Lanci

  • Mobilna poslovna grupa – smart telefoni, tableti, smart TV

  • Preduzetnička poslovna grupa – serveri i skladišta

  • Ecosystem i cloud servisi – koji uključuju mogućnosti i za Android i za Windows

 

Komentarišući ove promene, predsednik kompanije Yang Yuanging je izjavio: „Trenutno se nalazimo u do sada najuzbudljivijoj etapi naše istorije – nadmašujemo tržište iznova i iznova, beležimo stalan rast u poslovanju na globalnom nivou i težimo da postanemo značajan igrač kako u rešenjima za poslovne korisnike, tako i mobilnim proizvodima. Naši izuzetni rezultati u Evropi, Bliskom istoku i Africi su ključ za naš globalni uspeh. Čestitam gospodinu Gianfrancu na onome što je do sada postigao u ovim regijama i podržavam gospodina Aymar u nadogradnji kompanije u njenoj narednoj fazi razvoja“.

Gianfranco Lanci je dodao: „Kada sam počeo da radim u kompaniji Lenovo 2012. godine, postavio sam cilj za kompaniju da se do 2013. nađe među top 3 kompanije u Evropi, Bliskom istoku i Africi. To smo značajno nadmašili time što smo postali drugi prošle godine sa 15,3% tržišta. Naredna faza našeg razvoja se fokusira na predviđanje mogućnosti za našu kompaniju i moramo da se uverimo da imamo pravu organizaciju koja će nam pomoći da budemo brži, usredsređeniji i efikasniji u proizvodnji novih uređaja i servisa za veoma raznovrsno tržište. Siguran sam da će gospodin Aymar dovesti naš posao u Evropi, Bliskom istoku i Africi do sledeće faze razvoja koji će nas odvesti dalje od PC računara i tableta i još više razviti mogućnosti servera i smart telefona“.

De Lencquesaing je nastavio: „Iako je gospodin Gianfranco učinio da kompanija Lenovo postane druga najveća kompanija u Evropi, Bliskom istoku i Africi, još uvek postoje ogromne mogućnosti za njen razvoj. Naravno moja ambicija je da nastavimo da razvijamo tu osnovu i da postanemo PC kompanija broj 1 u pomenutim regijama, ali ne samo to. Naš fokus je izvan PC računara do PC+ i smart povezanih uređaja. Mi smo već postavili jak temelj sa smart telefonima na brojnim tržištima u Evropi, Bliskom istoku i Africi i nastavićemo da se proširujemo tokom godine. Kompanija Lenovo je spremna za još veće stvari koje vode napred“.

 

Aymar de Lencquesaing

Aymar de Lencquesaing se Lenovu pridružio krajem 2013. godine kako bi kompaniju uveo u mobilni prostor regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Tokom poslednjih trideset godina Aymar je bio na različitim rukovodećim pozicijama u IT industriji. Poslednjih 10 godina proveo je u Evropi gde je bio korporativni potpredsenik i član izvršnog odbora u kompaniji Capgemini, viši potpredsenik i predsednik u kompaniji Acer SHBG i izvršni direktor u kompaniji Packard Bell. Pre Evrope proveo je više od 20 godina u Kaliforniji gde je bio na raznim upravljačkim pozicijama u velikim kompanijama kao što su Softbank, Ziff-Davis ili u novim kompanijama u oblasti tehnologije.


Aymar de Lencquesaing

 

Gianfranco Lanci

Gianfranco Lanci se kompaniji Lenovo pridružio u aprilu 2012. godine kao presednik kompanije za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike i viši potpredsednik kompanije “Lenovo group”. Odgovoran je za celokupno poslovanje kompanije Lenovo u najširem regionu, koji uključuje 121 zemlju, 40 kancelarija 1800 zaposlenih i deo je izvršnog odbora kompanije “Lenovo Group”.

 

Gianfranco Lanci

 

Lanci je svoju karijeru započeo u kompaniji Texas Instruments (TI) 1981. godine u oblasti računarskog poslovanja i digitalnog nadzora. Tokom svog sedamnaestogodišnjeg boravka u kompaniji zauzimao je nekoliko pozicija od kojih su najznačajnije pozicija menadžera odeljenja za štampače i prenosive računare u Italiji, Bliskom istoku i Africi kao i pozicija predsednika odeljenja za produktivnost kompanije “TI” za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Nakon što je kompanija Acer preuzela odeljenje za notebook računare kompanije “TI” 1997. godine, Lanci je postao izvršni direktor kompanije Acer u Italiji, a potom 2000. godine i predsednik kompanije Acer za Evropu i 2002. godine predsednik kompanije za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Kao predsednik kompanije Acer za EMEA region predstavio je inovativni model poslovanja a kompanija Acer je zauzela 1. mesto u oblasti PC računara u EMEA regionu. 2005. godine Lanci je postavljen na mesto predsednika kompanije “Acer Inc” a 2008. je postao izvršni direktor i predsednik. Kompanija Acer je pod njegovim vođstvom postala 2. po redu kompanija u oblasti PC računara i tri godine za redom postizala je rekordan profit.


Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar