| Vesti | Ostalo | Lenovo na CES-u 2015 predstavio nove YOGA uređaje
Ostalo

Lenovo na CES-u 2015 predstavio nove YOGA uređaje

Lenovo CES YOGA

Kompanija Lenovo je na sajmu CES 2015 najavila novu liniju YOGA uređaja i tableta, sa novim tehnologijama. Radi se o uređajima YOGA 3, ThinkPad YOGA i YOGA Tablet 2, uz novu tehnologiju Lenovo AnyPen, koja gotovo svaku olovku pretvara u pisaljku za tablet.

YOGA tablet 2 sa Windows-om i AnyPen tehnologijom biće dostupan početkom januara, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 299 američkih dolara. YOGA 3 modeli od 11 i 14 inča biće dostupni u martu, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 799 američkih dolara za manji, odnosno 979 američkih dolara za veći model. ThinkPad YOGA od 12 i 15 inča biće dostupna početkom februara, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 999, odnosno 1199 američkih dolara. ThinkPad YOGA model od 14 inča biće dostupan početkom maja, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 1199 američkih dolara. 

 

YOGA Tablet 2 od 8 inča, sa Windows operativnim sistemom i novom opcijom AnyPen, pruža novo, inovativno rešenje za pisanje. Korisnici mogu da izaberu svoju omiljenu olovku i iskoriste je direktno na ekranu tableta za laku navigaciju, umesto da koriste prst.

 

Lenovo CES YOGA 01 T Lenovo CES YOGA 02 T Lenovo CES YOGA 03 T

 

Osmoinčni YOGA Tablet 2 ima četiri modaliteta – Hold, Tilt, Stand i Hang – koji daju više mogućnosti korisnicima. Opremljen sa dva prednja zvučnika, Wolfson Master Hi-Fi za smanjenje buke i Dolby audio sistemom. Dolazi sa Windows 8.1 operativnim sistemom, FHD displejem od 8 inča i Intel Atom procesorom. Oni koji su često u pokretu ceniće trajanje baterije od čak 15 sati.

 

Lenovo CES YOGA 04 T Lenovo CES YOGA 05 T Lenovo CES YOGA 06 T

 

Novi YOGA 3 laptopi dolaze sa dijagonalama ekrana od 11 i 14 inča i veoma su tanki – svega 18,3mm je debljina većeg modela, a 15,8mm debljina manjeg modela. Model od 11 inča je ujedno i najlakši uređaj iz YOGA porodice. Oba modela imaju klasičan YOGA dizajn sa dve šarke koje omogućavaju rotaciju od 360 stepeni, čime se obezbeđuje izuzetna funkcionalnost. Kompanija Lenovo je unapredila šarku tako da se uređaj sada još lakše otvara i zatvara, a korisnici će moći da biraju između narandžaste, srebrne, bele i crne boje YOGA 3 laptopa.

 

Lenovo CES YOGA 07 T Lenovo CES YOGA 08 T Lenovo CES YOGA 09 T

 

Novi YOGA uređaj od 14 inča je opremljen Intel Core i7 procesorom poslednje generacije i operativnim sistemom Windows 8.1. Kao i manji model, ima FHD ekran i brzu 802.11 a/c WiFi konekciju, stereo zvučnike i Waves audio sistem, a tu je i Harmony inteligentni softver. Ovaj softver pomaže korisnicima da otkriju i prilagode aplikacije i uključuje automatsko prilagođavanje svetla prilikom čitanja knjige. Omogućava i kontrolu pokreta i optimizaciju audio podešavanja u određenim modalitetima, a preporučuje i nove aplikacije.

Lenovo je predstavio i nove ThinkPad YOGA uređaje od 12, 14 i 15 inča za ispunjavanje zahteva preduzeća i profesionalnih korisnika. Napravljeni za studente, male i kućne kancelarije, uređaji ThinkPad YOGA nude novu tehnologiju ActivePen u izabranim modelima.

 

Lenovo CES YOGA 10 T Lenovo CES YOGA 11 T

 

ThinkPad YOGA uređaji takođe mogu da se postavljaju u 4 modaliteta – Laptop, Tablet, Stand i Tent. Prilagodljiva Lift n’ Lock tastatura omogućava lako prebacivanje iz modaliteta Laptop u Tablet bez aktiviranja tastera.

 

Lenovo CES YOGA 12 T Lenovo CES YOGA 13 T

 

Model od 12 inča je debeo svega 19mm i težak manje od 1,5kg. Ovi uređaji dolaze u crnoj boji sa atraktivnim pozadinskim osvetljenjem tastature i nude FHD sliku.

 

Lenovo CES YOGA 14 T Lenovo CES YOGA 15 T

 

Pokreću ih Intel Core i7 procesori, sa sistemom Windows 8.1 operativnim sistemom, a tu su i mogućnosti skladištenja do 1TB podataka. Pored toga, prva Lenovo 3D kamera u laptopu dolazi opciono uz model od 15 inča.

 

Lenovo CES YOGA 16 T Lenovo CES YOGA 17 T

 

Korisnici na raspolaganju imaju i Lenovo aplikaciju SHAREit za lako daljenje fajlova između uređaja, a za mala preduzeća postoji i dodatna podrška Lenovo servisa, uz izbor različitih usluga kao što su: zaštita od slučajne štete, unapređivanje garancije, prioritetna tehnička podrška i sl.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu