| Vesti | Ostalo | Kompanija Lenovo obeležila 10 godina uspešnog poslovanja
Ostalo

Kompanija Lenovo obeležila 10 godina uspešnog poslovanja

Lenovo Decade

Kompanija Lenovo je 1. maja obeležila 10 godina od kad je od kompanije IBM kupila jedinicu za proizvodnju PC računara, što je predstavljalo značajan momenat u ekspanziji ove kompanije. Lenovo se od PC proizvođača isključivo za kinesko tržište razvio do globalnog lidera u ovoj oblasti i predstavlja jednu od svetskih tehnoloških kompanija koja na tržište unosi najviše inovacija. Tokom prethodne decenije, Lenovo je zabeležio ogroman rast u svom poslovanju i sada se nalazi na jednom od prva tri mesta po proizvodnji pametnih telefona, tableta i x86 servera.

Lenovo će obeležiti ovu desetogodišnjicu i prilikom Lenovo Tech World konferencije, koja se održava 28. maja u Pekingu i predstavlja prvu stratešku konferenciju kompanije o globalnoj tehnologiji, gde će istaći svoju viziju budućih uređaja, među kojima su pametni telefoni, prenosivi uređaji i naprave namenjene pametnim uređajima, a demonstriraće i projekte zasnovane na R&D konceptu. 

„Kupovina IBM-ove jedinice za proizvodnju PC računara je preko noći transformisala Lenovo u globalnu kompaniju, menjajući ne samo Lenovo već i celu ovu industriju”, izjavio je Jang Juanging, predsednik i izvršni direktor kompanije Lenovo. „Od tog trenutka, savladali smo mnoge izazove i razuverili mnoge koji su sumnjali u nas i postali smo svetski lider u proizvodnji PC računara i kompanija koja unosi najviše inovacija u svetu personalne tehnologije. Pored toga, ova kupovina je stvorila čvrstu osnovu za našu dalju ekspanziju na nove proizvode, kao što su pametni telefoni, tablet uređaji, serveri i sada naš eko-sistem, pokretačke snage koje su podstaknute našim prvim velikim uspešnim poslom.”

 

Lenovo Decade 1 T Lenovo Decade 2 T Lenovo Decade 3 T

 

Pre kupovine IBM-ove jedinice za proizvodnju PC računara 2005. godine, kompanija Lenovo se nalazila na 9. mestu, kada je u pitanju svetska PC industrija, sa udelom na tržištu od 2,3% i godišnjim prihodom od 3 milijarde dolara. Danas, u 2015. godini, Lenovo je svetski lider u PC industriji sa učešćem na tržištu od 20% i prihodima koji su uvećani oko 13 puta u prethodnih 10 godina i koji sada iznose 39 milijardi dolara. 

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu