| Vesti | Ostalo | Kaspersky Lab izbacio novi Security Scan
Ostalo

Kaspersky Lab izbacio novi Security Scan

Kaspersky Security Scan

Kompanija Kaspersky Lab je predstavila novu verziju proizvoda Kaspersky Security Scan, besplatnog rešenja za računare sa Windows operativnim sistemom. Sada skener ne samo da detektuje zlonamerne programe i podešavanja u operativnom sistemu koja čine uređaj ranjivim, već takođe pruža i savete korisnicima na koji način da reše postojeći problem.

Kaspersky Security Scan omogućava korisnicima da obave brzo skeniranje računara kako bi proverili da li postoje određene sajber pretnje. Skener radi čak i ako je još jedan antivirus program instaliran na računaru. Međutim, prema podacima programa Kaspersky Security Scan, 19% uređaja na kojima je program instaliran u prvom kvartalu 2015. godine, nije bilo zaštićeno. Tačnije, na ovim uređajima nije bio instaliran nijedan antivirus program ili je postojeća zaštita bila isključena. 

Nije čudno što je upravo u istom periodu skener detektovao malver na skoro petini (18%) uređaja koje je pretražio. Pored toga, opasni propusti, kao što su blokirani sistemski procesi ili skriveni fajlovi, pronađeni su na 40% računara. Ovi podaci ukazuju na to da je korisnicima danas neophodna dodatna zaštita.

 

Kaspersky Security Scan 1

 

Pored toga što pronalazi pretnje na uređaju, nova verzija programa Kaspersky Security Scan takođe pruža savete na koji način možete da se rešite ovih pretnji. Na primer, skener može predložiti korisniku da instalira specijalizovane aplikacije koje će očistiti infekciju ili da promeni podešavanja na operativnom sistemu. Kompletne informacije o podešavanjima operativnog sistema dostupne su na glavnom prozoru skenera. Nova verzija omogućava korisnicima i da podese automatska skeniranja onim danima kada im to odgovara.

 

Kaspersky Security Scan 2

 

Novi Kaspersky Security Scan je ovde već dostupan za preuzimanje na 11 različitih jezika. Program se automatski instalira na jeziku koji je podešen na uređaju, ali je moguće promeniti jezička podešavanja u toku same instalacije. Za dodatne informacije o drugim besplatnim proizvodima kompanije Kaspersky Lab posetite ovaj link.

 

Izvor: Kaspersky Lab

 

Komentarišite na forumu