| Vesti | Ostalo | Intel RealSense tehnologija predstavljena i u Beogradu
Ostalo

Intel RealSense tehnologija predstavljena i u Beogradu

Intel RealSense

Kompanija Intel je i u Beogradu zvanično predstavila revolucionarnu tehnologiju Intel RealSense, na Lenovo Z51 laptopu, prvom uređaju koji se prodaje u Srbiji, a koji podržava Intel Real Sense tehnologiju.

Intel RealSense kamera koristi tehnologiju dubinskog skeniranja objekata, kako bi PC računar objekte registrovao na način sličan onome kako ih i ljudi opažaju. Tako možete skenirati 3D objekte, kontrolisali svoj računar pokretima ili napraviti okruženje za video razgovore slično prirodnom okruženju. Video chat sada možete prilagoditi izmenom pozadine, a sadržaj možete razmenjivati sa sagovornikom kao da je pored Vas u sobi. 

  

Intel RealSense 1 T

 

Intel RealSense kamera uzdiže korisnički interfejs na nivo koji smo sretali samo u filmovima naučne fantastike – otkrivajući dubinu objekata i prateći ljudski pokret. Uređaji koji poseduju Intel RealSense kameru imaju tri sočiva: konvencionalnu kameru, infracrvenu kameru i infracrveni laserski projektor. Zajedno, tri sočiva omogućavaju procenu dubine, detekcijom infracrvenog svetla koje se odbilo od objekta.

 

Intel RealSense 2 T Intel RealSense 3 T

 

Ovakvi vizuelni podaci, kombinovani sa Intel RealSense softverom za praćenje pokreta, stvaraju interfejs koji pruža osećaj dodira i koji reaguje na pokrete rukama, ramenima i glavom, ali i izrazom lica. Intel RealSense kamera pritom omogućava merenje dubine, pa ste u prilici da svoju pozadinu tokom video četa potpuno uklonite ili je zamenite okruženjem po želji.

 

Intel RealSense 4 T Intel RealSense 5 T

 

Intel RealSense kamera omogućava i da sa svojim uređajem saobraćate kao što to radite sa ljudima – prirodnim pokretima. Ova tehnologija prati 22 tačke na ruci i registruje i najmanji pokret. Bićete u prilici da skenirate realne objekte i to direktno sa svog uređaja, a zatim ih menjati i stvarati nešto novo. Tako ih možete jednostavno digitalno razmeniti ili odštampati koristeći 3D štampač.

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu