| Vesti | Ostalo | Intel na CES 2015 sajmu
Ostalo

Intel na CES 2015 sajmu

Intel CES 2015

Na ovogodišnjem internacionalnom sajmu potrošačke elektronike, CES 2015, koji je održan u Las Vegasu, od 06. do 09. januara, posetiocima se obratio i Brian Krzanich, izvršni direktor kompanije Intel.

On je govorio o Intel Curie modulu, o novim načinima primene Intel RealSense kamera u robotima, letećim multikopterskim dronovima i angažujućem 3D iskustvu, kao i o novoj inicijativi veće diverzifikacije, što uključuje i investiranje 300 miliona dolara kako bi se ohrabrila diverzifikacija u kompaniji Intel, ali i čitavoj IT industriji.

Takođe, on je najavio saradnju sa kompanijom Oakley, proizvođačem optičke opreme, saradnju na polju 3D štampe sa kompanijom HP, a izdvojio je i True Key, novu kros-platformsku aplikaciju koju je pripremilo Intel Security odeljenje, a koja koristi lične karakteristike kao što su lice, uređaj ili otisak prsta kako bi se proces logovanja učinio jednostavnijim i bezbednijim. 

 

Krzanich je predstavio planove za Intel Curie modul, maleni harverski proizvod koji se zasniva na prvom namenski napravljenom sistemu-na-čipu (SoC) za nosive uređaje. Dostupnost ovog modula se očekuje u drugoj polovini ove godine i uključivaće Intel Quark SE SoC, Bluetooth nisko-energetski radio, senzore i punjenje baterija.

 

Intel CES 2015 1 T Intel CES 2015 2 T Intel CES 2015 3 T

 

Krzanich je posebno izdvojio i Nixie, prvog pobednika „Make it Wearable“ izazova – prvu kameru koja je nosiva i može da leti. Nixie se na ruci nosi kao narukvica, a potom se transformiše i leti, tako da snima fotografije u letu. Krzanich je osnivače Nixie projekta, Chrtistopha Kohstalla i Jelenu Jovanović, pozvao na govornicu kako bi razgovarali o „Make it Wearable“ izazovu i o prilikama koje ono otvara inovatorima i preduzetnicima.

 

Intel CES 2015 4 T Intel CES 2015 5 T Intel CES 2015 6 T

 

Izvršni direktor kompanije Intel je rekao i da RealSense kamere i nove, sveobuhvatne aplikacije, mogu da se nalaze na nizu 2 u 1 uređaja, notebook ili AIO PC računara, od čega su mnogi zasnovani na petoj generaciji Intel Core procesora, a koji će biti dostupni tokom prvog kvartala 2015.

Intel je na CES-u predstavio i petu generaciju Intel Core procesorske porodice. Kako iz kompanije tvrde, peta generacija Intel Core 14nm procesora isporučuje vrhunske performanse i omogućava unapređeno trajanje baterije, kako bi se računarsko iskustvo izdiglo na novi nivo. Performanse nude osnovu za prirodnije i interaktivnije iskustvo sa Intel RealSense tehnologijom, Intel Wireless Display (Intel WiDi) opcijom i glasovnom podrškom.

 

Intel CES 2015 7 T Intel CES 2015 8 T

 

U Intelu se nadaju da će „Broadwell“ mikroarhitektura predstavljati najbržu tranziciju tehnologije u istoriji kompanije, kako bi se korisnicima ponudio širok izbor dostupnih uređaja. Peta generacija Intel Core procesora je namenski napravljena za potrebe naredne generacije uređaja, nudeći tanki dizajn, malu težinu i još veću efikasnost za tradicionalne notebook računare, 2 u 1 uređaje, Ultrabook-ove, Chromebook računare, AIO PC ili mini PC računare.

Intel je započeo i sa isporukom naredne generacije 14nm procesora za tablete, čija je oznaka „Cherry Trail“. Novi sistem-na-čipu će omogućiti novo korisničko iskustvo kao što je Intel RealSense tehnologija, bežično povezivanje bez lozinki i opcije Intel Context Aware tehnologije. Novi proizvodi zasnovani na „Cherry Trail“ tehnologiji biće predstavljani tokom prve polovine 2015. godine.

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu