| Vesti | Ostalo | GPU trendovi u Q3
Ostalo

GPU trendovi u Q3

amd q3 gpu trendovi

Kompanija AMD je pažljivo analizirala tržište grafičkih karti prethodnih par meseci i došla je do vrlo zanimljivih informacija, od koji su neke iskorišćene kako bi se korisnicima njihovih Radeon grafičkih karti omogučilo bolje igračko iskustvo.

Kompanija AMD se osvrnula na popularnost njihovog Never Settle paketa, kojeg će i dalje razvijati i proširivati novim igrama, a takođe je poseban deo namenjen tome kako će nove konzole i igre na njima uticati na PC igre i njihove performanse sa trenutno aktuelnom serijom AMD Radeon grafičkih karti.

Za ovo istraživanje se može reći da je išlo dovoljno u budućnost, za koju je predviđen veliki porast korišćenja „viših“ rezolucija od 1080p…

 

 

U istraživanju među igračima nedvosmisleno se potvrdilo da besplatne igre koje se dobijaju uz grafičke karte imaju izuzetan uticaj na odluku o izboru grafičke karte. U ovom domenu Never Settle Reloaded program postavlja najvišu lestvicu sa ponudom besplatnih igara u vrednosti od čak $185 – Tomb Raider, BioShock Infinite, Crysis 3 i Far Cry 3 Blood Dragon. Dostupan kod svih prodavaca koji učestvuju u ovom programu ovaj paket igračima pruža najbolju, na svetu, ponudu besplatnih igara uz proizvode kao što su Radeon HD 7970 grafičke kartice sa osnovnim cenama od $329/€299!

 

185 dolara u igrama

Popularnost 1440p rezolucije je od 2010 gotovo eksplodirala, i igranje u ovoj rezoluciji se širi brzinom koja nije viđena još od vremena „širenja“ 1080p rezolucije. Priložena slika jasno prikazuje ovaj trend, a proizvod poput AMD Radeon HD 7970 grafičke karte je kao stvoren da sa svojih 3 GB video memorije, 384-bitnom magistralom i naprednom GCN Arhitekturom briljira na displejima sa ovim novim visokim rezolucijama.

 

porast 1440p rezolucije

3GB video memorije, kao 384-bitni memorijski interfejs je izuzetno predosetljiv o novom trendu u igračkoj industriji, koji je trka ka usvajanju korišćenja velikih tekstura i mnogo kompleksnije geometrije. Programeri su sa entuzijazmom usvojili veliku količinu VRAM memorije dostupne na PS4 i Xbox One igračkim konzolama, što ima očigledne posledice na dizajn dolazećih PC igara. Ako želite da vaš sistem bude najbolje pozicioniran za narednu generaciju igračkih naslova koji se razvijaju sa PS4 i Xbox One igračkim konzolama u vidu, onda je veća količina video memorije jedan od ključnih faktora odluke.

 

industrija konzole

Može se reći da je AMD dom za najbolje igre na svetu. Od 2012, AMD je blisko sarađivao sa vodećim proizvođačima video igara na optimizaciji nekih zaista istorijskih naslova za Radeon seriju grafičkih karti. Naslovi koji su optimizovani su: Battlefield 4 (Dice), Thief (Eidos), Tomb Raider (Crystal Dynamics), BioShock Infinite (Irrational Games), Crysis 3 (CryTek), Far Cry 3 (Ubisoft), Medal of Honor Warfighter (Danger Close), Dishonored (Arkane Studios), Sleeping Dogs (Square Enix / United Front), Hitman Absolution (IO Interactive) i DiRT Showdown (Codemasters). Ova all-star lista je samo vrh ledenog brega izuzetno aktivnog AMD Gaming Evolved programa, programa koji je nedavno dobio dozu adrenalina sa činjenicom da se ispostavilo da će celokupna naredna generacija igračkih konzola biti pokretana AMD hardverom.

 

optimizacija igara 

Uz sve ovo AMD Radeon HD 7950 takođe ima koristi od svih gore pomenutih dešavanja sa osnovnom cenom od $269/€249! Ova cena je odlična prilika da se spremite za narednu generaciju igara po zaista sjajnoj ceni.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar