| Vesti | Ostalo | Genius DVR-FHD660G – nova DVR kamera za vozila
Ostalo

Genius DVR-FHD660G – nova DVR kamera za vozila

Genius DVR-FHD660G

Genius je predstavio novi model u svojoj seriji digitalnih video kamera za vozila, oznake DVR-FHD660G. Ova kamera predstavlja rešenje za snimanje uslova vožnje na putu ili kao pomoć pri kontroli kretanja vozila, a može se koristiti i za sigurnosne namene.

DVR-FHD660G je prva Genius-ova kamera za vozila opremljena GPS-om. Integrisani GPS prijamnik beleži lokaciju snimka koja se, uz video snimak, čuva na memorijskoj kartici. Uz pomoć softvera koji se isporučuje na CD-u u paketu, kasnije je moguće pratiti kretanje vozila korišćenjem Google Maps-a. Zahvaljujući GPS-u, vozač tokom vožnje može biti upozoren i ukoliko pređe unapred zadatu brzinu. 

  

Kamera dolazi i sa ugrađenim G-senzorom koji detektuje nagla kočenja ili ubrzavanja, te u tom slučaju može automatski da pokrene snimanje – što može da bude izuzetno korisno u slučaju sudara. Ugrađeni senzor pokreta može automatski da pokrene snimanje ukoliko uoči pokrete u blizini parkiranog vozila.

 

Genius DVR-FHD660G 1 T

 

Uređaj nudi mogućnost snimanja videozapisa u Full HD rezoluciji od 1920 x 1080p, sa 30fps-a. Kamera je opremljena objektivom fiksnog otvora blende f/2,0 koji je zaštićen četvoroslojnim staklom. Tu je i 1/3” CMOS senzor koji omogućava jasne snimke, čak i u uslovima slabijeg osvetljenja ili u noćnoj vožnji, a podrška za HDR doprinosi kvalitetu snimka.

Kamera se postavlja sa unutrašnje strane prednjeg stakla ili na kontrolnu tablu kako bi snimila sve što se događa ispred vozila. Video zapis po potrebi može da posluži za kontrolne svrhe ili za rekonstrukciju pojedinih događaja u saobraćaju. LCD ekran kamere ima dijagonalu od 2,4 inča.

 

Genius DVR-FHD660G 2

 

Snimak se čuva na SD kartici kapaciteta do 32GB, što omogućava višesatno snimanje bez prekida. U slučaju da se kartica u potpunosti popuni videomaterijalom, kamera automatski briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez intervencije korisnika.

Preporučena maloprodajna cena Genius DVR-FHD660G kamere na domaćem tržištu iznosi 14000 dinara.

 

Izvor: Genius

 

Komentarišite na forumu