| Vesti | Ostalo | Facebook i Google pružili podršku Samsungu u slučaju protiv kompanije Apple
Ostalo

Facebook i Google pružili podršku Samsungu u slučaju protiv kompanije Apple

Samsung Apple

Najnoviji preokret u slučaju Appleove tužbe protiv Samsunga po pitanju krađe patenata i softvera je podrška koju je Samsung dobio od kompanija Facebook, Google, eBay, Dell, HP i drugih pripadnika tzv. „Silicijumske doline“, i to prilikom brifinga „prijatelja suda“, podnetog Saveznom apelacionom sudu SAD-a.

2012. godine porota je odlučila da je kompanija Samsung namerno povredila zakon o patentima i oštetila kompaniju Apple, te je ovoj korejskoj kompaniji naređeno da isplati sumu u iznosu od jedne milijarde američkih dolara za odštetu. Međutim, data suma je naknadno smanjena na iznos od 548 miliona američkih dolara.

A evo i šta je navedeno u brifing dokumentu za podršku kompaniji Samsung: „Ako se ovakva odluka odobri, dovešće do apsurdnih posledica i imaće poražavajući uticaj na kompanije, uključujući i podnosioce ovog brifinga, koje troše milijarde dolara na godišnjoj osnovi u svrhe istraživanja i razvoja kompleksnih tehnologija i komponenata.“

Apple je odgovorio na ovaj zahtev, tražeći da bude odbačen, i posebno prozivajući kompaniju Google, jer kako navode, ne može biti nepristrasna usled stečenih prava koje ima u Samsungu, vezanih za Android OS. Videćemo kakav će biti dalji sled događaja i kako će odreagovati apelacioni sud.

Izvor: TNW

 

Komentarišite na forumu