| Vesti | Ostalo | Disneyland Paris koristi uređaje Canon Cinema EOS
Ostalo

Disneyland Paris koristi uređaje Canon Cinema EOS

Canon Disney

Kompanija Canon od sada među poznatim korisnicima svojih proizvoda iz Cinema EOS sistema ima i kompaniju Walt Disney Studios Park, koja upravlja poznatim zabavnim parkovima Disneyland i Disneyworld širom sveta.

Serija filmova za novu atrakciju Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy snimljena je u 4K rezoluciji, korišćenjem pet Canon-ovih EOS C500s kamera i kamere EOS-1D C SLR, kao i velikog broja Canon-ovih objektiva, uključujući preko 20 modela iz EF L serije, kao i EOS filmske objektive. Video zapise je snimao poznati francuski reditelj Sébastien Devaud, koji je inače jedan od pionira korišćenja SLR fotoaparata u ove svrhe. 

 

Atrakcija Ratatouille: l’Aventure Totalement Toquée de Rémy je zasnovana na „najfrancuskijem“ od svih Disney-Pixar filmova, Ratatouilleu (snimljenom 2007.) i otvorena je 10. jula 2014. nakon pet godina izgradnje. Uzevši u obzir ovaj izazov, Disneyland Paris je doneo odluku da će se video snimati u 4K rezoluciji.

 

Canon Disney 1 T Canon Disney 2 T

 

Nakon testiranja različitih proizvođača i njihovih proizvoda, Disney je na kraju za ovaj projekat odabrao pomenute Cinema EOS kamere, budući da daju kvalitet profesionalnog nivoa i uspešno se nose sa izazovima koji su se očekivali prilikom snimanja (osvetljenje, 3D projekcija i sl). Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama, EOS-1D C bio je pričvršćen za „ratmobile“ na atrakciji, a na vozilu su se nalazili i uređaji posebno dizajnirani za ovo snimanje.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu