| Vesti | Ostalo | Četvrti Nordeus Hackathon
Ostalo

Četvrti Nordeus Hackathon

Nordeus Hackathon

Kompanija Nordeus koja stoji iza igre „Top eleven – Be a football manager“, organizuje četvrti po redu „Nordeus Hackathon“ – takmičenje u brzinskom pravljenju video igara. Organizator ujedno i poziva sve zainteresovane timove i pojedince da se prijave do 24. novembra.

Ovogodišnje takmičenje se održava 13. decembra, a svi učesnici će imati prilike da naprave igru u roku od 24 sata, u prostorijama Nordeus-a u Beogradu. Svi oni će se boriti za vredne nagrade, uz nagradni fond koji premašuje 10.000 evra.

 

 

 

12 timova će se takmičiti u pravljenju najbolje video igre na zadatu temu koja će biti otkrivena na dan takmičenja, a pobednici će osvojiti vredne nagrade, među kojima su tableti, mobilni telefoni, igračke konzole, gejming oprema i sl.

Svi takmičari, odnosno timovi, dobijaju sopstveni prostor, opremu za rad, hranu, piće i sve druge potrepštine, kako bi mogli da se usresrede na pravljenje igara. Kada požele, moći će i da se odmore uz video igre, bilijar ili stoni fudbal u sobi za relaksaciju. Nakon 24 sata, timovi predstavljaju svoje igre u kratkoj petominutnoj prezentaciji, a na žiriju je da donese odluku o pobednicima prema kategorijama, ali i sveukupnom pobedniku takmičenja.

 

Nordeus Hackathon 1 T

 

Iako su za sve pobednike obezbeđene vredne nagrade, cilj Hackathon-a je da timovi pokažu znanje, inovativnost, ideje i sposobnost da rade pod pritiskom, u realnom poslovnom okruženju. Pored toga, globalni zadatak Hackathon-a je da pokaže kako i u našoj zemlji i regionu postoje jako talentovani programeri i dizajneri koji ne zaostaju za kolegama iz sveta.

Svi timovi ili pojedinci koji žele da se prijave treba da posete zvanični sajt Hackathon-a, gde takođe mogu saznati i više detalja o samom takmičenju.

Kategorije koje će biti nagrađene su: 1., 2. i 3. mesto, multimedijalna prezentacija, tehnička kompleksnost i gejmplej. Gledaoci će moći da prate dešavanja putem live stream-a na zvaničnom sajtu Hackathon-a. Na sajtu će se redovno osvežavati i galerija fotografija, a i same igre će biti dostupne za preuzimanje i isprobavanje. Gejmeri i ostali fanovi će moći da glasaju za svoju omiljenu igru, a tim sa najviše glasova će osvojiti posebnu nagradu.

 

Izvor: Nordeus

 

Komentarišite na forumu