| Vesti | Ostalo | Canon predstavlja PowerShot G5 X i PowerShot G9 X fotoaparate
Ostalo

Canon predstavlja PowerShot G5 X i PowerShot G9 X fotoaparate

Canon PowerShot G5 X

Canon je objavio da proširuje svoju seriju PowerShot G fotoaparata sa dva nova modela – PowerShot G5 X i PowerShot G9 X. Novi PowerShot G modeli nude kvalitet slike bez kompromisa i izuzetnu brzinu i snagu, spajajući CMOS senzor 1.0 koji ima pozadinsko osvetljenje i rezoluciju od 20,2 megapiksela, sa procesorom DIGIC 6, i sve to u atraktivnom, kompaktnom kućištu koje možete nositi u džepu.

PowerShot G5 X je savršen za ozbiljne entuzijaste koji žele profesionalni nivo kontrole i kvaliteta, kao kod DSLR fotoaparata, dok je PowerShot G9 X idealan za korisnike koji žele podstaći svoju kreativnost vrhunskim džepnim fotoaparatom koji je u mogućnosti da zabeleži spontane trenutke. PowerShot G5 X nudi 24-milimetarski širokougaoni, ultrasvetli f/1.8 – 2.8, 4.2x zum objektiv sa devet otvora blende, dok PowerShot G9 X ima širokougaoni 28-milimetarski f/2 – 4.9 objektiv sa 3x optičkim zumom. 

Za naprednije fotografe, središnje postavljeni elektronski OLED viewfinder visoke rezolucije, na modelu PowerShot G5 X, nudi upravljanje na nivou DSLR-a i najveću moguću udobnost pri radu. Bez obzira šta fotografišete, višeugaoni ekran osetljiv na dodir se izvlači i omogućava da sa PowerShot G5 X fotoaparatom zabeležite jedinstvene fotografije iz različitih uglova.

 

Canon PowerShot G5 X 1 T Canon PowerShot G5 X 2 T

 

PowerShot G9 X je za 25% tanji od modela G7 X, vrlo je kompaktan i pogodan za fotografe koji žele sliku vrhunskog kvaliteta dok fotografišu u pokretu. Intuitivni ekran osetljiv na dodir dijagonale 3 inča i visoke rezolucije omogućava jednostavnu kreativnu kontrolu dodirom prsta, sa lakim pristupom postavkama i funkcijama fotoaparata. Na oba modela, prsten za kontrolu objektiva može se brzo prilagoditi da kontroliše različite funkcije, uključujući blendu i brzinu zatvarača.

 

Canon PowerShot G5 X 3 T Canon PowerShot G5 X 4 T

 

PowerShot G5 X i PowerShot G9 X opremljeni su nizom naprednih podešavanja i mogućnostima povezivanja, obezbeđujući Vam da se izrazite na različite načine – bez obzira da li snimate noćno nebo i zvezde sa poboljšanim Star modom ili automatski dodajete retro filtere sa funkcijom Creative Shot.

 

Canon PowerShot G5 X 5 T Canon PowerShot G5 X 6 T

 

Udaljeno fotografisanje putem Wi-Fi veze omogućava pristup manualnim kontrolama ključnih funkcija fotoaparata s pametnog uređaja i korisnicima daje slobodu da istraže kreativnije postavke za fotografisanje. Ugrađeni Wi-Fi i Dynamic NFC čine prenos slika i videozapisa na pametni uređaj jednostavnim i nude direktno deljenje na društvene mreže, pa čak i direktno skladištenje sa fotoaparata na Cloud servise, kao što su irista i Google Drive.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu