| Vesti | Ostalo | Canon predstavlja novi EF zum objektiv L serije
Ostalo

Canon predstavlja novi EF zum objektiv L serije

Canon EF zoom lens

Canon je predstavio novi kompaktni super-telefoto zum objektiv serije L, namenjen strastvenim fotografima sportskih događaja i prirode. Novi model, EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM, naslednik je popularnog objektiva EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM i nudi niz unapređenja za poboljšanje kvaliteta fotografije.

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM koristi žarišne daljine od 100 do 400mm, dok je optička struktura objektiva sada opremljena optičkim stabilizatorom slike u rasponu od četiri blende, kako bi smanjila efekat podrhtavanja fotoaparata kada se fotografišu udaljeni objekti. Tri moda optičke stabilizacije prilagođena su najčešćim uslovima fotografisanja, a prstenasti ultrazvučni motor omogućava brzo i tiho automatsko fokusiranje. 

 

Struktura objektiva sadrži 21 element, i to kombinaciju elemenata od fluorita i Super UD (Super Ultra-low Dispersion) elemenata, kao i novi Canon-ov Air Sphere Coating (ASC). Ovaj novi antireflektujući premaz sastoji se od nanočestica koje stvaraju sloj sa niskim indeksom refleksije kako bi se smanjila pojava propratnih slika (ghosting-a) i odsjaja.

Novi objektiv dolazi sa tradicionalnim kružnim zum mehanizmom, poput onog na ostalim EF zum objektivima, što omogućava podešavanje zuma putem posebnog dodirnog prstena za podešavanje.

 

Canon EF zoom lens 1 T

 

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM raspolaže ugrađenim priključkom za stalak radi glatke rotacije bez zastajkivanja, a ukoliko je potrebno, noga za stalak može se ukloniti, smanjujući na taj način veličinu i težinu objektiva.

 

Canon EF zoom lens 2 T

 

Konstrukcija kućišta objektiva je robusna i otporna na prašinu i vodu, što omogućava korišćenje objektiva i u vrlo lošim vremenskim uslovima. Za dodatnu trajnost, objektiv je premazan fluorom na prednjim i zadnjim elementima, smanjujući mogućnost da se nahvata prljavština, zbog čega se objektiv lako i čisti.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu