| Vesti | Ostalo | Canon predstavlja novi 4K referentni ekran i 4K kamere
Ostalo

Canon predstavlja novi 4K referentni ekran i 4K kamere

Canon referentni ekran

Kompanija Canon predstavila je novu generaciju ulazno-izlaznih rešenja za radna okruženja u 4K produkciji. Novi proizvodi uključuju DP-V2410, robusni 4K referentni ekran dijagonale 24 inča i dve 4K kamere: EOS C300 Mark II – Cinema EOS 4K video kameru i XC10 – kompaktnu, laganu 4K kameru za video zapise i fotografije, namenjenu snimateljima entuzijastama.

Novi DP-V2410 ekran konstruisan je za korišćenje na mestu snimanja u televizijskim i filmskim okruženjima, i nudi precizan i pouzdan prikaz 4K sadržaja, omogućavajući proveru kvaliteta materijala koji se snimaju uživo, proveru fokusiranja i ekspozicije, kao i upravljanje i kalibraciju boja na licu mesta. 

Nastavljajući se na postojeći Canonov 4K referentni ekran DP-V3010, novi model DP-V2410 nudi rezoluciju od 4096 x 2160 piksela, uz izuzetno precizan prikaz boja. Zahvaljujući novom načinu prikaza High Dynamic Range, ekran omogućava korisnicima da u isto vreme vide naglašeno svetle scene i detalje u senci, prikazujući prirodniju i realističniju sliku.

 

Canon referentni ekran 1 T Canon referentni ekran 2 T

 

DP-V2410 je optimizovan za filmski standard DCI-P3, televizijski standard ITU-R BT.2020 i standard ACES Proxy (ACES Ver. 1.0). Novi IPS panel ss RGB LCD pozadinskim osvetljenjem omogućava postizanje kontrasta od 2000:1, a Canonov sistem automatske korekcije boja i osvetljenja, osigurava uvek isti kvalitet slike, boje i osvetljenja. Opremljen interfejsima 3G/HD-SDI i HDMI, kao i ugrađenom jedinicom za rekonstrukciju boja (debayer), DP-V2410 je u stanju da prikaže izvorni 4K RAW snimak direktno s kompatibilnih kamera Cinema EOS, što eliminiše dodatan trošak nabavke spoljne jedinice za rekonstrukciju boja. Funkcija usklađivanja kvaliteta slike automatski sinhronizuje prikaz boja s kompatibilnih Canonovih kamera, sprečavajući eventualne greške u podešavanjima.

 

Canon referentni ekran 3 T Canon referentni ekran 4 T

 

Niz funkcija namenjenih korišćenju na mestu snimanja omogućavaju brz i jednostavan pregled sadržaja, uključujući funkciju Wave Form Monitor, sa podrškom za 4K rezoluciju, kao i funkciju Vectorscope, koje proveravaju integritet signalnih podataka. Ekran je opremljen višestrukim 1D/3D tabelama za nivelaciju boja (look-up-table – LUT) koje olakšavaju kontrolu, te meračem nivoa zvuka za precizno zvučno snimanje.

 

Canon referentni ekran 5 T Canon referentni ekran 6 T

 

DP-V2410 je smešten u elegantno i robusno kućište, opremljeno izdržljivom ručkom za nošenje. Težak je svega 12kg i jednostavno se prenosi, a može da se pohvali i jedinicom za napajanje od 24V. Na evropskom tržištu se očekuje u četvrtom kvartalu 2015. godine.

EOS C300 Mark II je nova, izdržljiva Cinema EOS 4K video kamera, koja filmskim i TV snimateljima omogućava izvanredan 4K video zapis, sa dinamičkim rasponom u 15 koraka i velikom brzinom protoka podataka na ugrađenim karticama CFast 2.0.

 

Canon referentni ekran 7 T Canon referentni ekran 8 T Canon referentni ekran 9 T
     
Canon referentni ekran 10 T Canon referentni ekran 11 T Canon referentni ekran 12 T

 

XC10 je nova, kompaktna, digitalna video kamera, koja u jednom uređaju nudi fleksibilnost snimanja 4K video zapisa uz visoku brzinu prenosa, kao i fotografisanje u rezoluciji od 12 megapiksela. Stvorena je za snimatelje entuzijaste, ali je idealna i kao sekundarna kamera u profesionalnoj produkciji.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu