| Vesti | Ostalo | Canon predstavio nove EOS fotoaparate 760D i 750D
Ostalo

Canon predstavio nove EOS fotoaparate 760D i 750D

Canon EOS

Canon je predstavio dva nova EOS fotoaparata iz početnog segmenta – modele EOS 760D i EOS 750D. EOS 750D je DSLR fotoaparat namenjen onima koji žele da prave kvalitetne fotografije i Full HD video zapise uz pomoć automatskih načina rada. EOS 760D je namenjen fotografima entuzijastima, za više kreativne slobode, zahvaljujući mogućnostima manualnog podešavanja.

Oba modela koriste senzore rezolucije 24,2 megapiksela i Canon-ov procesor DIGIC 6. Zahvaljujući ISO rasponu od 100 do 12 800, EOS 760D i EOS 750D daju fotografije pune detalja, bez obzira pod kakvim svetlom fotografišete. Pritom, Flicker Detection tehnologija obezbeđuje fotografije sa konzistentnom ekspozicijom pri veštačkom osvetljenju. 

 

EOS 760D i EOS 750D nude 5 FPS-a u kontinuiranom modu slikanja i osiguravaju precizno fokusiranje sa AF sistemom, sa 19 kružnih tačaka, koji se prilagođava svakoj kompoziciji. Oba modela su smeštena u kompaktna kućišta ergonomskog oblika i poseduju Vari-Angle LCD ekran.

 

Canon EOS 1 T Canon EOS 2 T

 

Autori amaterskih filmova mogu zabeležiti svoje uspomene u obliku video zapisa Full HD rezolucije i u MP4 formatu radi lakšeg online deljenja. Zahvaljujući naprednom sistemu Hybrid CMOS AF III koji nudi mogućnost praćenja i prebacivanja fokusa, možete biti sigurni da je predmet slike u fokusu, dok kompatibilnost sa STM objektivima pruža brzo i glatko fokusiranje. EOS 760D snimateljima početnicima nudi i niz dodatnih podešavanja za kreativno snimanje.

 

Canon EOS 3 T Canon EOS 4 T

 

EOS 760D korisnicima omogućava da lakše menjaju postavke uz pomoć praktično postavljenih kontrola kakve se obično nalaze na Canon-ovim EOS fotoaparatima za entuzijaste, uključujući Quick Control Dial sa zadnje strane, displej na gornjem delu i Intelligent Viewfinder za brzi pristup postavkama i fotografijama.

 

Canon EOS 5 T

Canon EOS 6 T

 

Korisnici će uživati i u praktičnosti, i u brzini, koju nude Wi-Fi veza i NFC, za deljenje fotografija i video materijala. Možete ih postavljati na društvene mreže ili ih čuvati na cloud servisima, kao što je Canon-ova irista, koristeći Wi-Fi vezu za direktan prenos fajlova. Osim toga, NFC omogućava da se brzo i jednostavno povežete na Canon Connect Station ili neki drugi pametni uređaj sa NFC-om, na koji možete prebaciti fotografije.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu