| Vesti | Ostalo | Canon na sajmu Photokina 2014
Ostalo

Canon na sajmu Photokina 2014

Canon Photokina

Na čuvenom sajamu u oblasti fotografije, Photokina, koji se održava u Kelnu od 16. do 21. septembra, kompanija Canon će predstaviti sedam novih proizvoda i usluga: EOS 7D Mark II, PowerShot G7 X, PowerShot SX60 HS, unapređenu uslugu „irista“, Cross Media Station, kao i objektive: EF-S 24mm f/2.8 STM, EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM i EF 400mm f/4 DO IS II USM. 

 

EOS 7D Mark II je novi DSLR fotoaparat kojeg prvenstveno karakteriše brzina. Korisnici mogu snimiti deset slika u sekundi, bez smanjivanja rezolucije, zahvaljujući sistemu za automatsko fokusiranje sa 65 tačaka i dvostrukim procesorima DIGIC 6. Ovaj aparat je opremljen i novim senzorima: RGB+IR, sa 150 000 piksela, i APS-C CMSO, sa rezolucijom od 20,2 megapiksela i ISO rasponom 100-16000. Tu su i novi vizir sa skoro 100% pokrivenosti, niz profesionalnih funkcija vezanih za videozapise, uključujući Full HD snimanje brzinom od 60 FPS-a, HDMI izlaz i tehnologija Dual Pixel CMOS AF.

 

Canon Photokina 1 T

 

PowerShot G7 X je namenjen korisnicima kojima treba aparat koji može stati u džep i prvi je Canon-ov fotoaparat opremljen CMOS senzorom 1.0, sa pozadinskim osvetljenjem i rezolucijom od 20,2 megapiksela. Uređaj nosi DNK PowerShot serije G, spajajući objektiv f/1.8-2.8, 4.2x sa elegantnim metalnim kućištem.

 

Canon Photokina 2 T

 

PowerShot G7 X pridružuje se popularnom modelu PowerShot G1 X Mark II u Canon-ovoj seriji kompaktnih fotoaparata.

Canon-ova usluga „irista“ od sada dolazi sa novim funkcijama, uključujući integraciju sa Canon-ovim kompaktnim fotoaparatima i DSLR fotoaparatima koji podržavaju Wi-Fi vezu. Takođe, od decembra 2014., ova usluga će biti optimizovana za iOS i Android tablete i integrisana sa programom Adobe Lightoom, što će korisnicima omogućiti da direktno iz ovog programa prebacuju i sinhronizuju uređeni sadržaj u iristu. U vreme Božićnih praznika biće predstavljena i usluga kreiranja i naručivanja štampanih foto-knjiga direktno u iristi, a direktno iz iriste biće moguće i štampati fotografije.

 

Canon Photokina 3 T

 

Novi PowerShot SX60 HS je Canon-ov kompaktni fotoaparat sa optičkim zumom od 65x i mogućnošću snimanja Full HD video zapisa, brzine 60 FPS-a, sa manualnim podešavanjima.

 

Canon Photokina 4

 

EF-S 24mm f/2.8 STM je Canon-ov prvi pljosnati 24mm EF-S objektiv, koji će takođe biti predstavljen na Photokina 2014 sajmu.

 

Canon Photokina 5

 

EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM je novi zum-objektiv žižne daljine 24-105 mm. Stvoren je da pruži optimalne performanse u kombinaciji sa Canon-ovim DSLR fotoaparatima punog kadra i nudi višenamenski raspon zuma za beleženje različitih vrsta scena, uz tiho i glatko fokusiranje, zahvaljujući mehanizmu STM i tehnologiji stabilizacije slike.

 

Canon Photokina 6

 

EF 400mm f/4 DO IS II USM je Canon-ov novi super-telefoto objektiv, namenjen fotografima kojima je potreban lagan objektiv za veće domete. Opremljen je Canon-ovom difraktivnom optikom treće generacije, sa redizajniranom optičkom strukturom.

 

Canon Photokina 7

 

Na sajmu Photokina može se videti i novi proizvod, Cross Media Station, sa ugrađenim prostorom za čuvanje fotografija, pristupom Internetu i mogućnošću prenosa fotografija putem NFC-a.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu