| Vesti | Ostalo | Canon EOS 80D
Ostalo

Canon EOS 80D

Canon EOS 80D

Kompanija Canon je predstavila EOS 80D – potpuno opremljen DSLR fotoaparat koji će obezbediti sve što je potrebno da se unaprede korisnikove fotografske i video veštine.

Idealan za entuzijaste koji vole da eksperimentišu sa različitim žanrovima i stilovima, ovaj aparat je veoma prilagodljiv i snima izuzetnom brzinom i lakoćom. Kombinujući vodeće tehnologije koje uključuju novi CMOS senzor od 24,2 megapiksela i DIGIC 6 procesor, zajedno sa novim cross-type auto-fokusom u svih 45 tačaka i velikom brzinom rafalnog snimanja od 7 fps – EOS 80D je raznovrsna kamera koja snima upečatljive fotografije i Full HD filmove.

Canon je istovremeno predstavio i višenamenski objektiv – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – sa novom Nano USM tehnologijom i opcionim Power Zoom adapterom PZ-E1, za glatku kontrolu zuma kada se snima video ili se daljinski zumira preko Wi-Fi mreže.

Šta god da je predmet istraživanja – od sporta, divlje prirode do akcije – EOS 80D ima ekstremno dobar odziv, savršen je u hvatanju raznolikih momenata u izvanrednim i složenim detaljima. Novi senzor obezbeđuje odličnu jasnoću, dok novi sistem za auto-fokus za izoštravanje u 45 krstastih tačaka i brzina rafalnog snimanja od 7 fps trenutno zamrzavaju svaku akciju uz ultimativnu preciznost. Mogu da se izaberu tačke za fokusiranje (pin-points) ili široko-ugaono praćenje. AF tačke mogu da se izaberu pojedinačno ili da budu grupisane po zanimljivim područjima, time dajući veću kontrolu kompozicije bez obzira gde se u kadru nalazi subjekat. Čak i kada se upotrebljava kombinacija objektiva sa malim otvorom blende, f/8 kompatibilni auto-fokus u 27 tačaka savršeno izoštrava sliku čak i u najekstremnijim situacijama.

 

Canon EOS 80D 1

 

Dizajniran za snimanje u različitim svetlosnim uslovima, ovaj fotoaparat ima prirodni ISO raspon od 100 – 16.000, proširiv do ISO 25.600, a AF sistem će nastaviti da funkcioniše čak i pod mesečevim sjajem (-3EV). RGB+IR merni senzor sa 7.560 piksela meri obe vrednosti, za vidljivo i za infracrveno svetlo, dajući uvek pravu ekspoziciju, dok Flicker Detection opcija nudi konzistentnu ekspoziciju i kada se snima pod treptavim veštačkim svetlima. Novo White Priority podešavanje takođe pomaže da se redukuje pojava neželjenih toplijih tonova.

EOS 80D kamera je izrađena da pruži fotografima sve što žele. Ergonomski dizajn kamere nudi mogućnost da se doživljaj snimanja potpuno prilagodi korisnikovim potrebama. Uz uobičajeno postavljene kontrole moguć je pristup svim najčešće korišćenim opcijama i načinima snimanja. Inteligentno tražilo prikazuje 100% kadra, ali i aktuelna podešavanja – takođe može se brzo prebaciti na spoljni displej 7,7cm (3.0”) Vari-angle Clear View LCD II ekranom osetljivim na dodir koji je idealan za snimanje videa, ili na Live View pregled, ili na brzi pristup funkcijama.

 

Power Zoom Adapter PZ-E1

Power Zoom adapter PZ-E1

 

Bilo da se kreirate video blog sa putovanja ili film u bioskopskom maniru, EOS 80D nudi potpunu fleksibilnost sa Full HD snimanjem videa. Dostizanje tačnog auto-fokusa i glatko fokusirano praćenje izvodi se bez napora zahvaljujući Canonovoj jedinstvenoj Dual Pixel CMOS AF tehnologiji. Osetljivost AF brzine i AF praćenja lako može i da se podešava, što daje potpunu kontrolu nad tempom auto-fokusa i odziv kakav odgovara stilu snimanog filma.

Ozbiljni snimatelji mogu da budu sigurni da će dostići profesionalni nivo rezultata, sa mogućnošću snimanja u 60 fps u MP4 formatu – idealno za usporavanje akcije uz očuvanje kontrole fokusa. EOS 80D je opremljen konektorima za slušalice i spoljni mikrofon, koji će omogućiti punu kontrolu zvuka tokom snimanja.

Korisnik može uživati u slobodi daljinskog snimanja pomoću tableta ili smartfona kontrolišući EOS 80D pomoću aplikacije Camera Connect. Ugrađen WiFi i Dynamic NFC povezivanje olakšaće povezivanje i slanje JPEG slika pune rezolucije na pametni uređaj. Tu je mogućnost povezivanja i kontrole kamere sa PC računara, bez potrebe za kućnim WiFi ruterom.

 

EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM

 

Da bi „pratio“ EOS 80D, Canonov novi objektiv EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM obezbeđuje auto-fokus visokih performansi za video i fotografije od širokih kadrova do bliskih kadrova, uz primenu samo jednog objektiva. EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM je prvi od Canonovih objektiva koji predstavlja Nano USM tehnologiju za izoštravanje – obezbeđujući glatko, tiho fokusiranje za filmove i neverovatnu brzinu za fotografije. Novi Power Zoom Adapter PZ-E1 je kompaktni i lagani dodatak dizajniran za EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM koji omogućava glatku kontrolu zuma ispod prsta, kada se snima video, idealan za snimanje profesionalnih dokumentaraca, uz opciju kontrole preko WiFi veze.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar