| Vesti | Ostalo | ASUS Republic of Gamers OC Showdown 2015
Ostalo

ASUS Republic of Gamers OC Showdown 2015

ASUS ROG OC Showdown

U toku je prvo kolo online takmičenja „OC Showdown 2015“ koje organizuje ASUS ROG (Republic of Gamers). Takmičenje je namenjeno hardcore overklokerima i entuzijastima iz celog sveta, a pobednike čekaju vredne nagrade i priznanja.

Ovo OC takmičenje će biti organizovano u dve serije, od kojih će svaka imati po tri kola. Extreme serija za subzero overklokere će biti organizovana u saradnji sa HWBOT.org, uz partnere kao što su Intel, G.Skill, Enermax i der8auer Extreme Cooling Components (8ECC). Svi ostali, takmičiće se u Formula seriji, uz partnere Intel, HyperX i Enermax. Takmičari će sakupljati bodove tokom svakog kruga takmičenja i dobijati nagrade na osnovu rezltata na kraju kola. Osim nagrada za svako pojedinačno kolo, glavna nagrada će biti dodeljena na osnovu ukupnog rezultata u svim kolima. 

 

Obe serije otvorene su za takmičare iz celog sveta, a takmičari moraju ostati u seriji u kojoj su i započeli takmičenje. Prvo kolo, za takmičare Extreme serije, počelo je 30. januara i trajaće do 02. marta 2015. Prvo kolo Formula serije počinje 06. marta i traje do 06. aprila 2015.

 

ASUS ROG OC Showdown 1

 

Sva pravila takmičenja, kao i uslovi prijavljivanja za svaku od serija i datumi narednih kola, objavljeni su na zvaničnoj OC Showdown stranici.

Ukupan fond nagrada za prvo kolo takmičenja u Extreme i Formula seriji, iznosi 8500 američkih dolara. Takmičari obe serije se ohrabruju da objavljuju svoje rezultate i komentare na Twitter-u i Facebook-u, uz upotrebu @ASUS_ ROG #OCShowdown hashtag-a.

 

ASUS ROG OC Showdown 2 T

 

Extreme serija predviđena je za takmičare koji se bave subzero hlađenjem radi ostvarivanja najekstremnijih rezultata. U ovoj seriji nema ograničenja u pogledu opreme za hlađenje. Takmičari mogu svoje mašine opremiti rashladnom opremom koja koristi suvi led ili tečni azot (LN2).

Učešće u Extreme seriji zahteva overklokovanje na Z97 ili X99 matičnoj ploči iz ASUS, ASUS ROG ili ASUS TUF serije. Za 3D benčmarke, overklokeri moraju koristiti ASUS, ASUS ROG ili ASUS Strix grafičke karte.

Formula serija je namenjena takmičarima koji koriste vazdušno ili vodeno hlađenje, a mogu se takmičiti svi oni koji koriste Z87 ili Z97 matične ploče iz ASUS, ASUS ROG ili ASUS TUF serije. Kao i u Extreme seriji, 3D benčmark testovi se moraju izvoditi na ASUS, ASUS ROG ili ASUS Strix grafičkim kartama.

 

Izvor: ASUS ROG

 

Komentarišite na forumu