| Vesti | Ostalo | ASUS osvojio pet nagrada za inovacije na sajmu CES 2016
Ostalo

ASUS osvojio pet nagrada za inovacije na sajmu CES 2016

ASUS CES Awards

Kompanija ASUS je na sajmu International CES 2016 u Las Vegasu osvojila pet prestižnih CES Innovation nagrada za proizvode koji se odlikuju izuzetnim dizajnom i inženjeringom. Nagrađeni proizvodi su: ASUS Chromebit CS10 – računar sa Chrome operativnim sistemom, u obliku stika; ROG G752 gejming laptop; ROG GT51 gejming desktop računar; ROG Swift PG348Q zakrivljeni monitor, i RT-AC5300 tri-band WiFi ruter. Navedeni proizvodi su osvojili nagrade u sledećim kategorijama: računarski hardver i komponente – Chromebit CS10 i ROG G752; gejming i virtuelna realnost – ROG GT51; računarske periferijer – ROG Swift PG348Q, i Smart Home – RT-AC5300.

CES Innovation Awards manifestacija, koja se održava od 1976. godine kao deo International CES sajma u Las Vegasu, jedna je od najprestižnijih nagradnih manifestacija u industriji potrošačke elektronike. Nagrade pokrivaju 27 kategorija proizvoda, a proizvode ocenjuje eminentna grupa nezavisnih industrijskih dizajnera, inženjera i novinara. 

ASUS Chromebit CS10 je računar veličine čokoladice, što ga čini najmanjim uređajem kojeg pokreće Chrome OS. ASUS Chromebit CS10 bilo koji televizor ili monitor sa HDMI priključkom pretvara u desktop računar sa Chrome operativnim sistemom. Chromebit CS10 je dugačak svega 12cm i dostupan je u dve boje – crnoj i narandžastoj. Dolazi sa produžnim kablom i savitljivim Flex Connect HDMI konektorom, kako bi odgovarao različitim uglovima i pozicijama HDMI priključaka.

 

ASUS CES Awards 1 T ASUS CES Awards 2 T

 

ROGG752 je snažni gejming laptop kojeg pokreće Intel Core i7 procesor šeste generacije, uparen sa diskretnom NVIDIA GeForce GTX 980M grafikom, i nudi četiri slota za DDR4 memoriju do 64GB. Zahvaljujući 3D Vapor Chamber termalnom rešenju i bakarnim toplotnim cevima, ROG G752 rashladni sistem je izuzetno efikasan, čime se postižu bolje grafičke performanse.

 

ASUS CES Awards 3 T ASUS CES Awards 4 T

 

ROG GT51 je gejming desktop računar zavidnih performansi i agresivnog dizajna. Pokreće ga Intel Core i7-6700K procesor sa Turbo Gear tehnologijom, koja omogućava overklokovanje četiri jezgra samo jednim klikom i bez potrebe za restartovanjem. GT51 podržava najnoviju NVIDIA GeForce GTX Titan X grafiku sa 2-way SLI tehnologijom, čime se obezbeđuje tečno igranje u 4K UHD rezoluciji na više ekrana. Do dva 512GB M.2 PCIE Gen3 x 4 SSD uređaja u RAID 0 režimu i 64GB DDR4 memorije sa taktom od 2,800MHz omogućavaju izuzetno brzo podizanje operativnog sistema i učitavanje igara. Poseduje napredno termalno rešenje sa 12 vazdušnih tokova, uključujući i tečno hlađenje procesora, zaseban vazdušni tok za napajanje i interni „vazdušni tunel“ za hlađenje grafičke karte.

 

ASUS CES Awards 5 T

 

ROG Swift PG348Q je zakrivljeni gejming monitor sa dijagonalom ekrana od 34 inča, koji koristi IPS panel Ultra-Wide Quad HD (UWQHD) 3440 x 1440 rezolucije. Zahvaljujući odnosu stranica od 21:9, ovaj monitor pruža impresivan panoramski gejming doživljaj, dok ugrađena NVIDIA G-SYNC tehnologija i osvežavanje na 100Hz garantuju prikaz slike bez lagova. PG348Q poseduje ugrađene stereo zvučnike koji reprodukuju uverljiv i kvalitetan zvuk. Zahvaljujući zakrivljenom ekranu sa tankim okvirom, ROG Swift PG348Q izgleda odlično, dok ergonomski dizajn omogućava podešavanje nagiba i visine, kao i rotiranje.

 

ASUS CES Awards 6 T

 

RT-AC5300 je inovativni tri-band WiFi ruter iz AC5300 klase koji donosi najbržu WiFi konekciju. Zahvaljujući Broadcom NitroQAM tehnologiji, omogućava brzinu konekcije do 1000Mbps na frekventnom opsegu od 2,4GHz i do 2167Mbps na svakom od dva frekventna opsega od 5GHz, što ukupno čini do 5334Mbps. Navedene brzine korisnicima omogućavaju izuzetno niske latencije pri igranju online igara i izuzetno brz 4K UHD video streaming bilo gde u kući. Sa čak osam snažnih eksternih antena u 4×4 MIMO konfiguraciji, RT-AC5300 radikalno poboljšava domet i stabilnost WiFi signala.

 

ASUS CES Awards 7 T

 

U cilju postizanja izuzetno brze žičane konekcije, RT-AC5300 podržava tzv. Link Aggregation (802.3ad) tehnologiju, koja korisniku omogućava da uz pomoć dva mrežna kabla upari dva gigabitna LAN porta i tako dobije žičanu konekciju sa brzinom od 2Gbps.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu