| Vesti | Ostalo | ASUS na tržištu gejmerskih monitora sada ima udeo od čak 40%
Ostalo

ASUS na tržištu gejmerskih monitora sada ima udeo od čak 40%

Asustek gaming

Već smo pisali da je kompanija ASUS na sajmu International CES 2016 u Las Vegasu osvojila pet prestižnih CES Innovation nagrada, a među nagrađenim proizvodima je bio i ROG Swift PG348Q zakrivljeni gejming monitor. Reč je o samo jednom u nizu high-end gejming PC monitora kompanije Asustek Computer, koja trenutno na svetskom tržištu ovih proizvoda ima značajan udeo od 40%.

ASUS je pritom povećao i profitabilnost od proizvodnje gejmerskih monitora, ali je time izazvao i svoje konkurente u izbacivanju novih high-end monitora, kao što su Acer, BenQ i ViewSonic. Različiti izvori procenjuju da je isporuka gejming monitora u 2015. godini dostigla broj od 800,000 jedinica, gde Asustek ima udeo od čak 40% zahvaljujući obimu prodaje u Evropi, Severnoj Americi i Tajvanu. 

Asustek je inače jedan od prvih proizvođača gejming monitora, a tržište ove industrije nije privlačilo mnogo pažnje u prošlosti, usled svoje ograničenosti. Ipak, situacija se polako ali sigurno menja, i veliki broj „igrača“ pokušava da uđe na ovo, sve popularnije, tržište.

 

Asustek gaming 1 T

 

Tako je BenQ izbacio nekoliko gejmerskih proizvoda, uključujući i monitore, pored različitog asesoara i miševa pod novim brendom Zowie, dok je Acer predstavio 24-inčne and 27-inčne gejmerske monitore u okviru serije Predator. Procenjuje se da će isporuka ASUS monitora rasti tokom 2016. godine, gde će modeli namenjeni gejmingu činiti 10-15% ponude.

 

Izvor: ASUS, DIGITIMES

 

Komentarišite na forumu