| Vesti | Ostalo | ASRock Rack na sajmu CeBIT 2015
Ostalo

ASRock Rack na sajmu CeBIT 2015

Ogranak kompanije ASRock, ASRock Rack, je specijalizovan u serverskim tehnologijama, a svoje najsvežije inovacije će predstaviti u Hanoveru, u Nemačkoj, na CeBIT 2015 sajmu (hala 2, štand C54), koji se održava od 16. do 20. marta. ASRock Rack ponudu čine raznovrsna serverska rešenja, za koja proizvođač kaže da korisnicima nude kompaktnost, fleksibilnost i skalabilnost.

Na njihovom štandu će biti predstavljeni razni proizvodi sa Intel procesorima, počevši od low-power rešenja sa Atom procesorima, pa do sistema visokih performansi sa Xeon-ima, namenjenih HPC-u (High Performance Computing), data centrima, serverima za skladištenje i GPU serverima. 

Biće predstavljen model 1U12LX-14S, kao web 2.0 server za skladištenje, 2U4N kao izbor u vidu visoko performansnog nod-a za izračunavanje, kao i 3U8G koji je idealan za kompaktni GPU server. ASRock Rack će takođe predstaviti i nove 1U4 i 2U8 serije, kao sveobuhvatna rešenja za DCIM, koja će ciljati na Hadoop, Big Data i Cloud Computing tržište.

 

ASRock Rack CeBIT 002 T

 

1U4 i 2U8 serije imaju paralelan dizajn sa dual CPU podnožjima koji mogu da se izbore sa problemom pregrevanja, što usput rešava i pitanja hlađenja i prostora. Performanse procesora su idealne za rukovanje sa velikim transformacijama u Hadoop i database serverima, dok „full-height add-on card“ dizajn nudi veliki broj mogućnosti za I/O proširivanje.

 

ASRock Rack CeBIT 001 T

 

2U8 model pruža višestruke opcije upotrebom PCIe SSD-ova ili I/O ekspanzija, kako bi se zadovoljila potreba za SDD baferima. On podržava osam 3.5” HDD-a i četiri PCIe SSD-a, zbog čega je idealan za upotrebu kao high end skladišni server, dok ga veliki memorijski kapacitet, PCIe slotovi i jake procesorske performanse čine pogodnim i za virtuelizaciju. Osim toga, 1U4 model je odličan izbor i za internet bezbednost zbog svog I/O dizajna, jer korisnik može iskoristiti njegove mrežne mogućnosti za napredni bezbednosni firewall.

 

ASRock Rack CeBIT 003

 

Pored svega navedenog, ASRock će zvanično predstaviti i najnovije SuperSpeed+ USB 3.1 matične ploče na CeBIT 2015 sajmu, u hali 15/D21. ASRock-ove matične ploče su prve koje su se pojavile u prodaji sa 10Gb/s SuperSpeed+ USB 3.1 priključkom tipa C, zbog čega podržavaju sledeću generaciju mobilnih uređaja. Odabrani modeli iz serije 9 ASRock matičnih ploča će podržavati oba tipa USB 3.1 priključaka, tip A i tip C. ASRock će predstaviti i matične ploče X99 OC Formula/3.1, X99 Extreme6/3.1 i X99X Killer/3.1, koje imaju integrisani SuperSpeed+ USB 3.1 priključak tipa C, dok će propratnu opremu činiti ekspanziona USB 3.1 A+A kartica.

 

Izvor: ASRock Rack

 

Komentarišite na forumu