| Vesti | Ostalo | ASRock na Big Bang turniru
Ostalo

ASRock na Big Bang turniru

asrock big bang turnir

Kompanija ASRock je najavila da će u periodu od 15.04 do 19.04.2014. održati „BIG BANG Turnir“ pod svojim pokroviteljstvom. Turnir će se održati u Zagrebu u objektu „Arena Centar“.

ASRock će na ovom prestižnom gejming turniru imati svoj štand na kome će posetioci moći bolje da se upoznaju sa kvalitetom proizvoda ove kompanije, ali i da se upoznaju sa ASRock tehnologijama.

Na štandu će pored izloženih proizvoda biti izložena dva PC-a bazirana na ASRock komponentama, od kojih je jedan sad već više puta nagrađivani ASRock M8 računar. Oba računara će za korisnike biti “Free to play” tipa, jer samo tako se može u realnom radu osetiti šta to ASRock može da ponudi. Pored toga, posetioci turnira će konačno moći da se lično uvere zašto je ASRock M8 računar toliko hvaljen u gejmerskim krugovima i zašto je osvojio prestižne nagrade za dizajn, kao što su “iF product design” i “Chicago Good Design”.

 

 

Pored svega navedenog, ASRock je pripremio i jedno iznenađenje sa sve posetioce koje je vezano sa lokalnu ASRock Facebook stranicu. Ljubazne ASRock hostese će na samom štandu uputiti sve posetioce šta treba da rade da bi osvojili neke od vrednih ASRock nagrada.

 

asrock big bang turnir poster 

 

ASRock M8 je nastao u saradnji ASRock-a sa USA dizajnerskim timom slavnog BMW-a (BMW Designworks USA). Besprekornog, smelog i futurističkog dizajna M8 nikoga neće ostaviti ravnodušnim. M8 će se prodaje kao barebone sistem uz koji dolazi kućište, napajanje snage 450W, mini-ITX matična ploča namenjena Intel Core procesorima četvrte generacije, kao i ventilatorima (četiri prečnika 70mm) i slim optičkim diskom. Izbor ostalih komponenti je na korisniku.

 

asrock m8 

 

Spoljašnjost je upadljivog futurističkog dizajna, a kao materijali su korišćeni aluminijum i čelik, dok skriveni magneti drže kućište „sklopljenim“. Obe bočne stranice su transparentne tako da su unutrašnje komponente vidljive. Unutra se nalazi Z87 mini-ITX matična ploča sa dva DDR3 SODIMM slota koji mogu da prime do 16GB memorije, PCI-e 16x slotom za dodatnu dual-slot grafičku kartu (što se podrazumeva, jer je sistem namenjen igračima), kao i čak šest SATA III portova.

Ono što je zanimljivo na ASRock M8 barebone-u, osim dizajna, je prednji panel koji sadrži A-Command koji može prikazivati korisniku razne informacije kao što su frekvencija ili stepen korišćenja CPU-a, stepen iskorišćenja mrežne karte, prikaz vremena, a moguća je i kontrola jačine zvuka, power managmenta u tri moda, kao i pozadinskog osvetljenja.

Osim A-Command sa G-senzorom, tu je i 802.11ac WiFi modul sa Bluetooth 4.0 podrškom koji omogućava prenos do 867Mb/s, kao i Creative SoundCore 3D osmokanalni audio koji podržava SBX Pro Studio, Crystal Voice, Scout Mode, kao i EAX 1.0 do 5.0. USB 3.0 se podrazumeva te se na backpanelu nalaze čak četiri takva konektora, a tu je i E-SATA konektor, kao i 4 u 1 čitač kartica. Tu je i podrška za Key Master koji korisnikovu tastaturu i miš sa Sniper Key i Macro Key funkcijama može pretvoriti u gejmerski san. Kao uz Fatal1ty Z87 Killer matičnu ploču tu je i XSplit premium servis u trajanju od tri meseca.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar